– WARHAMMER 40.000 –

Dark Everything

Elveszett Világok Nyomán

WH40K Dark Heresy kalandmodul az FFG-s szabályrendszer alapján

A Keleti Legendák tábor és találkozó 4. napján

Mesélő: nova

Hangulatkeltő #1:

[ … ]

A Dead Men’s Fury hangtalanul szelte az űr végtelen sötétjét valahol a Koronus Kiterjedésben. A hatalmas, gótikus katedrálisra emlékeztető hajó lassú méltósággal haladt előre a semmiben, hajtóműveivel elhozva erre a barátságtalan határvidékre az Istencsászár betegsárga fényét. Valahol a hajó belsejében, egy kisebb templom méretű, boltíves, sötétszürke kőszobrokkal díszített, félhomályos helységben jól megtermett, páncélos alak ült. Trónszékét csak két oldalt, egy-egy koponyából készített parázstartóból áradó fény világította meg valamelyest, misztikus homályba vonva a páncélos figura alakját. Aztán egy világító, lebegő szervo-koponya kíséretében egy alázatosan siető szolga érkezett a sötét trónushoz, mélyen meghajolt, s egy adattáblát adott át a rajta ülőnek.

– Vörös Alfa kódolású asztropatikus üzenet érkezett Önnek, méltóságos uram. – mondta a szolga, majd átadta az adattáblát. A kopasz, idősödő, páncélos férfi átvette, majd kurta intéssel jelezte az üzenet hozójának, hogy elmehet. Ezután kódokat kezdett pötyögni, majd megnyitotta az üzenetet…

+ + +

From: Magos Lumos, Explorator-Magos, Classification: Omega-Gold-AAA+

( Oiled Sacrifice, Omnissian-class Explorator-ship, location: unknown )

To: Lord-Inquisitor Torrynus Lagos Hildebrandt, Ordo Xenos, Classification: Omega-Platinum-AAA+

( Dead Men’s Fury, Dictator-class Cruiser, location: Koronus Expanse )

*

Mélyen tisztelt Lord-Inkvizítor Úr!

Azért bátorkodom küldetése közben ily váratlanul zavarni, mert egy korábbi, közös érdekeltségű projektünk alakulásában váratlan változás állt be. Sikerült néhány információra szert tennünk legutóbbi utunk során az E112/13-4/M41 számon futó üggyel kapcsolatban. Reális esélyt látok a „Heart of the Iron God” néven elnevezett xeno-tech ereklye megtalálására, ezért tisztelettel javaslom, hogy indítsunk el egy közös kutatócsapatot a szóban forgó információk nyomán. Remélem, hogy az ezen üggyel kapcsolatos korábbi megegyezésünk továbbra is érvényben van. A csapatát a mellékletben megjelölt koordinátákon várom.

Tisztelettel: Magos Lumos

*

Mellékletek: 1 [Megnyitás]

*

END MESSAGE

+ + +

[ … ]

Hangulatkeltő #2:

300 évvel korábban…

[ … ]

– Miért? Miért kellett idejönnünk? Nem volt elég rossz előjel? Nem ezt ígérted nekem…

– Csitulj Rochelle! Ezzel most nem megyünk semmire.

– Mert mivel megyünk most bármire is? Itt fogunk megdögleni…

– Nem, nem fogunk, csak hagyjál már gondolkodni egy kicsit…

A rózsaszín hajú lány máskor oly csinos arca most fáradtságot és halálfélelmet tükrözött, ahogy a mellette álló, plazmapisztolyát markoló férfira nézett. A kreol bőrű, olajozott, fekete hajú, kecskeszakállas fickó töprengett, láthatóan még nem adta fel. Sosem volt jellemző rá a megadás, a beletörődés az elkerülhetetlenbe. Ha képes lett volna rá, akkor most bizonyosan egy administratumi cella-irodában nyomkodná a generációk tucatjait kiszolgált írógépek valamelyikének a nyomkodástól mindig fényes bronzgombjait egész nap, hogy aztán estére hazatérhessen az otthonának gúnyolt másfélszobás szolgálati lakásba, ahol feleség és éhes gyerekek várnák szegényes vacsorával és a magasságos Istencsászárnak hálát adó imákkal, amiért nekik van mit enniük este is – szemben a túlzsúfolt bolyváros lakosságának 85%-ával. Marcus azonban mindig is többre vágyott ennél, s most szabad élete van. Nem kötik a Birodalom szigorú regulái, nem kell úgy élnie és halnia, mint embertársai milliárdjainak nap mint nap – persze ennek is megvolt az ára… Példának okáért az, hogy most itt kell lennie. Itt, egy halálos kelepcében, ebben a kilátástalan helyzetben.

– Akkor most? – kérdi a lány a remény enyhe villanásával a szemében, kizökkentve Marcust a néhány másodperces néma gondolkodásból.

– Azt hiszem, aludni fogunk egy kicsit… – feleli erre Marcus szélesre húzódó rókavigyorral.

[ … ]

Kiírás:

Üdv mindenkinek!

Egy kicsit Dark Heresy – Rogue Trader crossoverbe hajló kalandra várnék 3-5 fő játékost. A karakterek vagy az Inkvizíció, azon belül is Torrynus Lagos Hildebrandt Ordo Xenos Lord-Inkvizítor akolitái, vagy az Adeptus Mechanicus, azon belül Magos Lumos Explorator-Magos emberei lennének. Szabályrendszerileg: az FFG-féle Dark Heresy (a régebbi változat, nem a nemrég kiadott felújított), 8000 XP, 4000 trón felszerelésre (vagy egyedi megegyezés alapján). Használható szabálykönyvek: Core Rulebook, Book Of Judgement, Inquisitor’s Handbook, Radical’s Handbook, The Lathe Worlds, előzetes egyeztetés esetén esetleg más is.

Fontos: ez egy közös akció a két fél részéről, ahhoz, hogy jól kijöjjenek dolgok a kalandban, örvendetes lenne, ha lenne játékos mindkét oldalról. Az Adeptus Mechanicustól alapvetően tech-pap, esetleg tech-gárdista, illetőleg hasonló jellegű karakter érkezhet. Az Inkvizíció oldaláról fontos, hogy nem jöhet tech-pap, psyker is csak előzetes egyeztetés alapján. Itt említeném meg azt is, hogy a karakterek „főnökei” enyhén radikális beállítottságúak, s ez az akció félig-meddig a két magas rangú személy „magánakciója”.

Nem szeretném elvenni a kedvét azoknak sem a játéktól, akik nem ismerik ezt a szabályrendszert, ezért viszonylag szabadon, lehetőleg nem túl sok kockadobással fogom alkalmazni, illetőleg készülök előre generált karakterekkel is, akikből választhat az, aki nem tudja a karakterét egyedül megalkotni.

A játék várható időtartamát nehéz megmondani, mert a játékosoktól függ, de kb minimum 3, maximum bármennyi, optimális esetben 6-12 órát saccolnék rá.

Nagyon fontos: a játékban attól függetlenül, hogy a karakterek egy-egy rendet és személyt képviselnek, elég nagy önálló döntési jogkörük van, amivel nagy befolyással lehetnek adott esetben a kaland alakulására, illetőleg mivel alapvetően a két fél érdeke azonos, de bizonyos pontokon még is eltérhet, előfordulhat akár „pvp” szituáció is. Emellett maga a világ, s némely ponton a szabályrendszer is sötét és kegyetlen, ezeket mindenféle képpen tartsuk szem előtt.

Tisztelettel: Nova

Nova: Warhammer 40.000 (Dark Heresy)

13 thoughts on “Nova: Warhammer 40.000 (Dark Heresy)

  • Hellasz!

    Engem érdekelne a dolog Nova, ha nem üti a délutáni-esti Dredd kalandot, és nem probléma hogy nem ismerem a világot és a rendszert. 🙂
    Nekem tökéletesen megfelel majd egy, az előre kidolgozott karakterekből!
    Régóta szeretném kipróbálni ezt a játékot.
    Üdv
    V.

  • Üdv!

    Valheru: a rendszerismeret hiánya nem gond, a világ ismeretének hiánya is belefér, azt viszont nem tudom garantálni, hogy nem fog egybeesni másik aznapi kalanddal. Ahogy néztem, Bodri késő délután – este mesélné a Dredd-et, tehát max úgy lehetne megoldani, ha már reggel/délelőtt nekiállnánk, de ez nem biztos, hogy mindenkinek megfelel. Nomeg a WH40K hangulatához is jobb az esti mesélés… Minden esetre viszek majd kinyomtatva választható karaktereket, úgyhogy ha úgy adódik, hogy megoldható, akkor tudsz jönni.

    Tisztelettel: Nova

  • Sógi, te akkor tulajdonképpen jelentkezel is?

    Valheru, a „Roger!”-t légyszi fejtsd ki bővebben, mit értesz alatta.

    Kérdés, kérés, stb: novak.robert00 kukac gmail pont com

    Tisztelettel: Nova

  • Ha jól emlékszem 4. napra datáltad akkorra pedig már el ígérkeztem egy szintén ígéretes kalandra 🙂

  • Nova: értettem. Ennyi. 🙂

    Nekem jó lesz a kidolgozott példakarakter, ha tudok játszani.
    Köszi.
    🙂

  • Üdv!

    Van mégegy jelentkezőnk Psycho személyében, akinek a karaktere már kész is van. Ő az Inkvizítor táborát erősíti a közös akcióban.

    Én eddig két választható karaktert alkottam, egy Adeptus Mechanicus tech-papot és egy Inkvizíciós arbitrátort, viszont aki jönne a játékra, és meg tudja alkotni önállóan a karakterét, attól szívesen várom a fentebb írt e-mail címemre.

    Tisztelettel: Nova

  • Hejj!

    Én is csak akkor jövök eme kalandra, ha Vii lemeséli addig az övét. Ja és nekem jó egy kidolgozott techpap kari vagy esetleg egy adeptus astartes.

  • Üdv!

    Astartes karakter esélytelen, ők kezdő szinten is erősebbek mint az itt meghatározott erőszint (arról nem is beszélve, hogy még a Magosnak és az Inkvizítornak sincs nagyon befolyása fölöttük), de a tech-pap oké.

    Ugyanakkor eddig csak Psycho ígérte magát biztosra, elég nehéz lesz úgy lemesélni, ha a jelentkezők java része mást is játszik aznap. No mindegy, ami kell hozzá elviszem magammal, aztán lesz ami lesz, max érdeklődés hiányában elmarad, mert azért jó lenne 4 játékos hozzá, de minimum kettő, akik max kapnak maguk mellé 1-2 NJK-t.

    Tisztelettel: Nova

  • Csak egy megjegyzés: a jelentkezők számából ítélve biztosan lesz játékos, nem hogy elég, de lehet hogy még sok is ;). Ne feledjük, ahogy már Amund kolléga többször említette is:
    „Emlékeztetőül: az előjelentkezés ezekre csupán szándékfelmérő és tekintettel, hogy most többen is hosszabb kalandokat terveznek idén is az előző este állítjuk össze, hogy másnap ki mit játszik.”
    Ezt persze nem csak neked mondom nova , hanem a többieknek is. Kétlem, hogy bármelyik mesélő játékos nélkül maradna, legalábbis nagyon meglennék lepve.

Vélemény, hozzászólás?