Clipboard01

Anders járőr és társa, egy újonc a finomítók környékéről alig 8 perce értek le a bolyváros Ifreann nevű negyedébe, amelyet általában igyekeznek elkerülni a Bolygóvédelmi Erőknél szolgálók, hacsak nem páncélozott járművekkel és páncélban érkeznek. Azonban ma Anders az újoncon kívül a nyakába kapott egy hadnagyot, akit a felső negyedekből vezényeltek ide és ragaszkodott ahhoz, hogy bejárják a város ezen részét is.

Clipboard02A könnyű páncélzatú, ütött-kopott járőr kocsi ablakából az újonc vette észre először a bolyváros körözési listájának második helyén álló férfit. Anders akármennyire is inkább visszafordította volna a járművet, kénytelen volt engedelmeskedni a parancsnak miszerint vegye üldözőbe a körözött személyt. Anders reflexei még mindig elég jók voltak ahhoz, hogy ámulatba ejtsenek egy egyszerű tisztet meg egy újoncot a város szűk utcáin bemutatott lavírozással. Az újonc hangot is adott volna elismerésének, de a torkán, majd a koponyáján áthaladó szilárd magvas lövedékeknek eltérő véleménye volt.

• Mondtam a zöldfülűnek, hogy vegye fel a kikúrt sisakját, úgyhogy ne nekem ugasson, hogy miért lepi el az ostoba, barom agyveleje a Flak mellényemet. Szólt már az arbitrátoroknak, hogy itt van az egyik, akit keresnek, meg mellé egy rakás rohadt mutáns?

• Nem, egyelőre csak a központba szóltam be, hogy tüzet nyitottak ránk, és hogy küldjenek erősítést, a gyanúsítottat nem említettem név szerint. Kellett volna?

• Te rohadt anyaszomorító, hogy a Császár égesse ki a szemed, és a szentek hugyozzanak a friss sebbe. Mit gondolsz te húgyagyú meddig tartunk ki e mögött a járőr kocsi mögött? Az új fiút már kilőtték, a kasztni tiszta lyuk. Ha az AdeptusArbites megtudja, hogy itt van ez a görény, akkor esetleg túléljük, ha nem akkor szerinted mégis kit fog érdekelni, hogy egy rakás mutáns széttépett néhány meggondolatlan Bolygóvédelmist a bolyváros egy eldugott sikátorában?

• Ne beszéljen így velem járőr, ez függelemsértés!

• Ha túléljük, rátetoválhatod a seggemre faszkalap!

A dübörgő és zümmögő gépek között rohant remélte, hogy üldözője így elveszti a nyomát. A levegő nehéz volt és valószínűleg mérgező is, de akik itt éltek azok tudták, hogy legfeljebb 30-35 éves korukra elsorvad a tüdejük és valamelyik kohóba dobják élettelen testüket. Arctalanok voltak mind a Birodalom számára, kizárólag a kvóta bírt jelentőséggel, a termelésnek haladnia kell, mert az Egyetlen Igaz Császár az Emberiség védelmezője megkövetelte. Ő is arctalan maradt volna, ha egyszer véletlenül nem emel kezet az Administratum egy hivatalnokára. Szerencsétlen eset volt, a hivatalnok erőszakoskodott egy helyi lánnyal és ő szükségét érezte, hogy közbelépjen. Akkor még nem tudta, hogy egy hivatalnok volt az, akit egy szerencsétlen ütéssel a túlvilágra küldött. És most a nyomában van, egy arbitrátor, akiknek ez a dolga. Egy egyszerű emberölés nem az ő hatáskörük, de egy bűncselekmény az Administratum ellen megindítja az arbitrátorok eljárását.

Clipboard03A kiber-masztiffok a nyomában loholtak, habár a gépek zaja lehetetlenné tette, ő mégis hallani vélte szervóik zümmögését a háta mögött. Így futott bele az arbitrátor mellpáncélzatába, az ütközés földre terítette és felszakadt a szája. Az arbitrátor közel két méter magas lehetett, testpáncélt viselt az arcát nagy vizorral ellátott sisak fedte, rajta az AdeptusArbites jelvénye, kezében egy sokkbuzogányt tartott, övéhez és combjához erősítve egy combatshotgunt hordott.

• Figyelem polgár, eljárásom során bizonyítást nyert, hogy Ön rövid dulakodást követően halált okozó súlyos testi sértést követett el EidunGathers, az Administratum tisztviselője sérelmére. A tanúvallomások és biztonsági felvételek alátámasztják az állítást, az igazságszolgáltatás előli szökés önmagában megalapozza a bűnösség vélelmét. Az ítéletem huszonöt év egy később meghatározott büntető században, most pedig…

Az arbitrátor sisak voxának recsegése félbeszakította az ítélet kihirdetését, alig érthetően egy név hangzott el és egy koordináta.

• Az ítéletet megváltoztatom, halál, helyszíni végrehajtás, fellebbezési lehetőségek kizártak, a Császár irgalmazzon lelkének.

Kedves játékosok, a tábor pénteki napján szeretnék mesélni egy egész napos kalandot, amelynek helyszíne a sötét jövő lenne. (https://hu.wikipedia.org/wiki/Warhammer_40_000) A játékrendszer a DarkHeresy 1st Edition a karakterek a Book of Judgment kiegészítő által biztosított alternatív karakterek kialakításával kellene, hogy elkészüljenek 5000 XP-bőlbackgroundpackage-ek vehetőek.

A karakterek nem elsődlegesen inkvizíciós kötelékbe tartozóak hanem AdeptusArbites kötődésűek legyenek.

A felszerelésekre 4000 thronegelt lesz illetve a fel nem használt XP-k 1,5x szorzóval beválthatóak, rare megjelölésű felszerelésekig vásárolhatóak a tételek, azaz veryrare eszköz már nem lehet alapesetben senkinél. 500 XP rááldozással 1 db veryrare felszerelés válik elérhetővé.

A tulajdonságoknál pontosztogatásos módszer alkalmazandó, tulajdonságonként 13 pont áll rendelkezésre, amelyek szabadon variálhatóak. Az egyéb olyan helyeken ahol dobásra van szükség a k10 7-es dobást jelent. A divination dobásokat majd táborban megejtjük.

Természetesen lehetőség van általam előre gyártott karakterekkel is jönni, lesz nálam egy-kettő.

Részletes előtörténetet igénylek legkésőbb a tábort megelőző 3. munkanapig. Ennek kialakításához segítség a helyszín rövid ismertetése, amennyiben kérdés lesz nyugodtan keressetek. (zoltanherce@gmail.com)

815.M41

Justicaralszektor

A Justicaralszektort széles körben az Imperium egyik leggazdagabb régiójának tartják, ennek megfelelően a gazdagság okán sokan gyanakvással is szemlélik a területet, hiszen a gazdagsággal elkerülhetetlenül vele jár a korrupció. Nagyszámú lakott bolygóval rendelkezik, amelyek közül sokan ősi és hatalmas nemes családoknak adnak otthont, ez az egyik oka annak is, hogy a közeli Armageddonalszektor is kiemelkedő fontossággal bír a Birodalom számára.

Corun – Hive World

Clipboard04• Népesség: 13 milliárd.
• Geográfia: Szuper kontinentális boly és ipari struktúra, amely a teljes természeti külsőségek elpusztulásához és a tengerek túlszennyezettségéhez vezetett. Magas szintű környezeti mérgezettség jellemző, rendkívül változó időjárás, savas esőviharokkal, az elektromos zavarok is gyakoriak. Az itt uralkodó állapotok az emberi lét minimumát fenyegetik és csak a makró atmoszférikus egységek hálózata tartja szinten. Ennek ellenére a népesség rendkívüli ütemben nő.
• Kormányzati típus: Helytartó a DepartmentoMunitorum fennhatósága alatt. A bolyvárosokban az alvilág nagy hatalommal rendelkezik, a klánok tradíciói meghatározzák az egyszerű emberek életét is.
• Kormányzó: GhoTerissa helytartó.
• Adeptus Jelenlét: Administratum, adeptusarbitesörsök
• Flóra és Fauna: Nincs.
• Vallás: A Ministorum jelen van, ugyanakkor gyenge a befolyása, az alsóbb rétegek elnyomó erőt látnak benne, amellyel a politikai elit biztosítja hatalmát, hagyománya van a családi ősök tisztelésének.
• Hadsereg: Bolygóvédelmi erők, helytartói csapatok, alvilági erők.
• Régiók: Négy nagy boly citadella található Corun fő kontinensén Shiya, Guen, Nepu és Morisaki. A bolyok között a tájat az ipari létesítmények, csőfarmok, feldolgozó komplexumok, raktárak és tűztornyok uralják. A többi terület elhagyott pusztaság, kiürült városok és mérgező tengerek.
• Export: szinte minden
• Import: food-stuff, víz
• Adó: ExactusExtremis (speciális).
• Megjegyzés: Tradicionális világ, az egyén szellemisége a Terra fiatalkorában honos keleti filozófiák által meghatározott.

Ismertebb bandák:

Clipboard05Asha szövetség
Fél legális szervezet, elsődlegesen import tevékenységet folytatnak azon belül is főleg a bolygón felhasznált foodstuffot. A szállítmányozáshoz szükséges munkavállalói réteg teljes életét szervezik, így szerencsejáték, kurvák, ingatlanok minden beleesik a portfolióba és gyakran külsősök részére is nyújtják ezeket a szolgáltatásokat.

Sheylon smaragdjai
Tradicionális „yakuza” a bolyvilágok alsó harmadának felsőbb rétegeiben megkerülhetetlenek. Szigorú erkölcsök mentén dolgoznak, rivális családokként funkcionálnak, azaz a bandán belül is előfordulhatnak összetűzések. A vezető a mindenkori Nagy Smaragd.

Pashtun Raj
Szigorú kasztrendszerre épülő alvilági csoport, akik a császárt elefánt szimbólummal tisztelő nép képviselői. A nép védelmezői mások elől és sanyargatói ha úgy hozza a sors. Az elhagyatott vidékeken droglaborokat üzemeltetnek, amely elsődleges bevételi forrásuk. Vezetőjük Isham Raj.

Senkik
A bolyvilág legaljában meghúzódó banda akik időnként rajtaütésekkel próbálják biztosítani maguk számára az élethez szükséges javakat.

Clipboard06

Kis hangulatzene: https://www.youtube.com/watch?v=iKHUF7e0hK0

Bodri a Savdémon: Ébredés (Warhammer 40000)

One thought on “Bodri a Savdémon: Ébredés (Warhammer 40000)

Vélemény, hozzászólás?