A harmadik album beszédesen a Just for fun címet kapta. A számok hosszú idő alatt íródtak és számos átalakításon mentek keresztül, mígnem elérték véglegesnek tekinthető formájukat. Először alkalmazok vokál mintákat a zenékben, amik szerintem nagyban hozzájárulnak az élvezhetőségükhöz. A stílus az eddigiekhez képest egyre kevésbé fantasy hangulatú, inkább electro, house és techno elemekből építkezik. Hangzás és keverés szempontjából a rendelkezésemre álló szerény hardveres és szoftveres kereteknek megfelelően próbáltam a legjobbat kihozni az anyagból, tanulás és gyakorlás szempontjából mindenképp hasznos volt a befektetett munka.

Célom a zenékkel pusztán a szórakoztatás, ne várjon senki mély filozófiai tartalmakat vagy megrendítő érzelmeket. Sokkal inkább szeretnék olyan számokat alkotni, amik buli vagy edzés alkalmával feldobhatják a hangulatot, lendületet adnak és jó kedvet generálnak.

A mai csúcsra járatott zenékhez képest füleknek kissé szokatlan lehet a visszafogottabb megszólalás – sem a basszus, sem a kick nem fog fejeket leszakítani a helyéről, kompressziót is csak elvétve alkalmazok, helyette inkább igyekeztem minél harmonikusabb, egységesebb hangzásvilágot kialakítani.

Komattre: Just fo fun – lemezbemutató

4 thoughts on “Komattre: Just fo fun – lemezbemutató

  • Szia!

    Tetszenek, a vokálokat gyűjtötted vagy te is raktál bele? (mind ha a funk you-be te is mondtál volna fel)

  • The Winter Fay! Ezt még nem is hallottam előtte, pedig megkockáztatom, hogy ez tetszik a legjobban 😉

  • Netről szerzett vokál sample az összes, jelenleg mikrofonom sincs 😀

    A Winter Fay tényleg jó lett, az Erdő mellett estvéledtem című népdal dallamvezetése/ritmikája van beleszőve, bár ezt a végeredményen aligha hallja ki valaki rajtam kívül 🙂

  • Most sikerült időt keriteni rá, kifejezetten tetszetős!
    Habár én ugy vagyok a zenével mint egyszeri ember a borral: Jo /Oooooo 😛

Vélemény, hozzászólás?