Dicsőség néktek, az Örök Város Bajnokainak! Mozgalmas tavalyi évet tudhatunk a hátunk mögött. Szerencsére elmondhatjuk, hogy játékban gazdag év is volt. 2014-ben visszatért az egynapos rendezvénysorozatunk a Keleti Legendákkal, két tábort is szerveztünk, majd ősszel elindultunk új kalandjaink helyszínei felé, addig még ki nem taposott ösvényeket járva. A honlapon folynak a munkálatok a cikksorozatokat illetően és a háttérben már folyik az átalakítások terve is, tartogatva néhány megjelenést az előttünk álló esztendőre is, amit reményeink szerint ismét nagyrészt együtt tölthetünk majd el.

dragon-crownTavaly már több jelét is tapasztalhattátok, hogy az Ynevi Vándorlásokban megjelentek a déli féltekét célzó kalandok. A VIII. Local Heroes -ra írt kalandunk, a Nagymester Yllinorban vette fel az események homályos szálait, az őszi rendezvényünkön pedig már a Pajzsállamokon belül talált minket a Jöjj vissza vándor. Ha még hozzávesszük, hogy testvérklubunk, a Hősök Napja is igen komolyan foglalkozik a Délvidékkel, akkor már egy komoly kalandmodul sorozatnak is betudható igyekezetünk.

Karakteralkotás terén folytatjuk az ősszel megkezdett irányt, mindenki egységesen fejlődik és a program újabb verziójában már választhatóak lesznek Előnyök is személyre szólóan az előtörténetektől függően. Meran gőzerővel dolgozik a program fejlesztésén, ami a következő alkalommal sem váltja majd ki teljes egészében a karakteralkotást, de ismét könnyebb lesz majd vele. Minden adott tehát, hogy a lehetőségekből megalkothassátok majd az Örök Város Bajnokait.

version1Történetünk következő fontos állomása ugyanis Új-Pyarron városa lesz. A Dúlás lángjai után is főnix madárként újjászülető fővárosa az ynevi emberi civilizációnak több mint fa és kő, több mint arany és mithrill … olyan eszme, amely fontosabb annál, hogy elpusztuljon … ezért sem teszi. Itt futnak össze a kontinens sorsát igazgató szálak, itt székelnek a pantheon isteneinek kegyeltjei. Tökéletesre tervezett fővárosa az emberi nem diadalát és győzelmét hirdeti a primitívebb és barbár társadalmak felett, miket mérföld ezrekre távolabb is megszelídített.

Ide érkeznek hát tapasztalt és kevésbé tapasztalt Kalandozók abban a reményben, hogy hírnevet szerezzenek, dicsőséget és vagyont, hogy az Örök Várost szolgálhassák és közelebb lehessenek isteneik kiválasztottjaihoz. Kóbor lovagok éppúgy áramlanak be nap mint nap reményteli szívvel a Próféta lábnyomain haladva, ahogyan rosszakaró tolvajok ki a tágas paloták kincseit vágyják birtokolni és mégis elbódítja őket a szabad tereken szónokló tudós filozófusok előadása az életről … s nem feledhetjük Krán ügynökeit sem, kik a semmiből kinőtt város csodáját kutatják.

P.sz. 3715 -ben járunk immáron, a Manifesztációs Háború csak egy emlék. Béke van, a felszín alatt azonban a város ugrásra készen várja és figyeli a jeleket, hogy mit tartogat a Korforduló. Különös követségek érkeznek Új-Godonból, a sivatagban nap-mint nap új sejkség létrejöttéről vagy pusztulásáról érkeznek hírek és Pyarron erőt mutat a világnak. A lar-dori varázslóiskola feszített víztükre megrezzen, hogyha a pantheonból kivetett Orwella hívei visszamásznának az Örök Város keblére … különös idők … csoda idők.

Terveink szerint Új-Pyarron nem csupán egy helyszíne lesz az előttünk álló kalandoknak, hanem valóban egy olyan középpontja kalandozásoknak, ahová a megfáradt kalandozók visszatérhetnek, zsákmányaikat eladhatják, küzdelmeiket kipihenhetik, jobb és erősebb felszerelési tárgyakat vásárolhatnak és úgy általában, tartósabb ismeretségeket alakíthatnak ki, mint korábbi kalandmodul kampányok során. Ettől függetlenül az előttünk álló év (vagy akár évek) eseményei nem lesznek olyan szigorúan összefüggőek vagy egymásra utalóak mint amilyen a Keleti Legendák vagy az Átkozott Fészkekben voltak.

DC_-_Group_ShotCélunk inkább az Örök Város Bajnokaival, hogy bemutassuk Ynev eddig mellőzöttebb részeit vagy azokat, amelyeket az elmúlt idők történései komolyan átformáltak. Mindeközben lehetőséget adni nektek és elképzelt hőseiteknek, hogy egy életúthoz hasonló élményben legyen része és egy olyan történetet mondhassunk el, amihez újból és újból vissza lehet térni és (reményeink szerint) érdemes is. Ennek persze ti lesztek a megmondhatói …

Terveink szerint következő egynapos alkalmunk március 14-én lesz a szokásos rendben, módon és helyszínen, melyről hamarosan részletesebb kiírás is érkezik majd. Ekkor már Új-Pyarronban kezdődik a történet, melyet a krónikák szerkesztői közösen álmodnak meg, hasonlóan az őszi rendezvény jó visszajelzéseket kapott meséjéhez.

Mér a régi karakteralkotással folytatódik majd a Hősök Napja rendezvénysorozat április 11-én Szekszárdon, amire ez alkalommal remélhetőleg mi is eljutunk megint játékosként vagy mesélőként. A részletekről persze idejében mi is hírt adunk de érdemes majd a honlapjukon/blogukon figyelni a fejleményeket.

A tavaszi tábor formabontó módon tér vissza szabad mesélésekkel, amely már a nyári alkalmak során igen népszerűnek bizonyultak és úgy esett, egyes történetekkel még adósok is maradtak egyesek. A szabadfogású tábor a hagyomány szerint április utolsó napjától május elsején keresztül négy napig tátong majd térkapuként egy másik világba.

Június/Július környékén számíthattok a következő egynapos rendezvényünkre. Ennek a helyszíne lehet, hogy a Városállamok illetőségű Roxen lesz, de lehet hogy más … a Krónikák Szerkesztői írják majd a kalandot és reméljük addig elkészül hozzá a háttéranyag is. A Démon Átka című hivatalos kaland helyszínére való visszatérés olyan lehetőség, amit nem szívesen hagynánk ki és nektek sem javasoljuk.

Az augusztus végi nyári táborunk milyensége és felépítése még nagyban függ attól, hogy a tavaszi alkalmaink, hogyan zajlanak le. Azonban már most szavát vettük a Krónikát társalapító A’fradnak, hogy egy igazi gorviki kalandmodullal járul hozzá délvidéki kiruccanásunkhoz, olyannal, amit csak ő képes írni. Ehhez a témához egyébként addig az Eredet cikksorozatunkban több anyag is meg fog jelenni még.

Az ősz szokás szerint homályba és ködbe burkolózik, de mindenképp szeretnénk október végén folytatni a Lombok Árnyán táborainkat, novemberben pedig egy újabb fejezettel öregbíteni az egynapos találkozóink sorát. Emellett több kiegészítővel, cikkel és meglepéssel is készülünk, amiket reméljük, hogy majd olyan szívesen fogadtok, mint amilyen kedvvel mi magunk igyekszünk értük.

Ez tehát a Krónikák.hu 2015-ös terve, de ahogy mondani szokás a műsorváltoztatás jogát fenntartjuk. Ideje, hogy egy kicsit felrázzuk a punnyadt délvidéket, berúgjuk a motort a Gilron templomban, megkérdezzük végre valakitől, hogy mi lett az amundokkal és krániakat hívjunk kis snapsz-sakkra. Ha közben esetleg ősi titkokra derül fény, khál falvakat találunk az út mentén és estére nomád lányok sátrában találjuk magunkat … azt sem bánjuk.

(a Gömbszentélyt ábrázoló kép Kertész Máté Zoltán, Ó-Pyarron című alkotása, forrás: Art.rpg.hu)

A Krónikák.hu 2015-ös tervei – az Örök Város Bajnokai

Vélemény, hozzászólás?