avatárokKorábban az lfg.hu-n lezajlott MikroRPG pályázaton szerepelt és ott megosztott második, illetve harmadik helyezést ért el Cirifischio formabontó szerepjátékrendszere és világa, ami a műfaj formaiságainak megfelelően alig pár oldalon és frappánsan nyújt át minden reménybeli játékosának egy komplett szerepjátékos rendszert és egy egyedi hangulattal töltött fantasy világot. Ezúton is gratulálunk a helyezéshez és köszönjük a szerző felajánlását a leközléshez. Álljon itt egy hangulatkeltő részlet a műből, hogy mire számíthattok:

„Gór világát évezredes béke és jólét uralta az egyetlen isten, Kaal oltalmazó hatalma és az örökéltűvé tett Eleas Császár uralkodása alatt, papsága pedig az isteni jóakarat jegyében istápolta a népeket. Kétszáz évvel ezelőtt azonban Kaal eltűnt. Senki, még papjai sem tudják, mi történt vele, de a hozzá intézett fohászok hirtelen üresen kongtak, a világ pedig magára maradt. És darabjaira hullott. (…) A játékosok ennek a felfordult, veszedelmes világnak a kalandorait, felfedezőit, hőseit alakíthatják a játék során. Amikor valaki hatást próbál gyakorolni a világra – azaz valamilyen cselekedetet hajt végre, vagy ismeretet használ fel –, tevékenységében az Ideák valóságformáló ereje ölt testet.

Aki harcol, az a küzdelem és harc, aki pedig parancsol, az uralkodás és dominancia Ideáját testesíti meg. A lehetséges cselekedetek és ismeretek ezért csaknem kivétel nélkül besorolhatók valamely Idea hatáskörébe. Az azonos Ideához kapcsolódó ismeretek és képességek diszciplínákba és specializációkba csoportosulnak, melyek az Idea átlagemberek számára is elsajátítható aspektusait – gyakorlatilag a hozzá tartozó szakmákat és hivatásokat – jelképezik. Ezeket a játékban kártyalapokkal szimbolizáljuk, így tulajdonképpen a játékos kezében tartott kártyák írják le a karakter legfontosabb jellemzőit.” Letöltés: Cirifischio-Avatarok

Cirifischio: Avatárok (MikroRPG)

Vélemény, hozzászólás?