thrillion2Réges-régen, mikor az eredeti M.A.G.U.S. levelezőlistán publikált anyagok rendszerezésén túl volt a híres rpg.hu, valóban olyan mesés hely volt, amilyennek a magyar szerepjátékosok oldalát elképzelheti az ember. Konstruktív ötletek, szabad beszélgetések, érdekes avatárok, minden nap új érdekes cikkek és novellák, egzotikus aloldalak … s a honlap megálmodói által kreált szerepjátékos világ, amihez elsők között kapcsolódott egy alapvetően online játékos felület és azon belül is rengeteg fórumlehetőség, hogy a játékon belüli kalandokat mindenki a maga módján foghassa fel, énekelhesse meg, oszthassa meg más játékosokkal. Ez volt a Thrillion Kincsei Online Szerepjáték, amit jómagam is játszottam legalább annyit, mint mindenki más, akinek az ezredforduló környékén volt valamennyi internet-hozzáférése (a számtech teremből ugyebár…).

thrillion3Telt múlt az idő és a játék kinőtte magát, saját történelmet terebélyesedett, megjelent az Álmodók szerepjátékos évkönyv is, amiben rengeteg írás volt róla szerencsére és közben elindult a TK2 is, ami még fejlettebb, még szebb és még jobb volt … évekig. Végül valamikor az rpg.hu átalakulása körül (a kronológia megkopik a fejben ennyi év után) leállt a TK2, de játékosai, készítői, rajongói nem akarták veszni hagyni ezt a világot, amit megszerettek és megismertek az évek során. Kreatív csapat alakult hát, hogy a TK3-ról beszélni lehessen és legyen majd valamikor a jövőben (a Krónikák keleti szakaszának két tagja is lelkes követője a fejlesztésnek Mizsák Illés és Papp Richárd személyében).

Ennek a keleti kreatív kommunának az egyik első és legfontosabb eredménye az alant található asztali szerepjátékos rendszer és világ, ami a Thrillion Kincsei világára kalauzol el minket és teszi lehetővé a megismerését, folytatását otthon, baráti körben. Visszatérhetünk tehát Távolrévbe, olyan sok kaland kiindulási pontjába és felfedezhetjük az Érkezők Városát, ahol már jobban meg kell fontolnunk, hogy mikor és mit mondunk. Tehetjük ezt színes fajválaszték, egyedi grafikák és egy alapvetően játszható rendszer keretei között, ami remélhetőleg kitart, mire a beígért TK3 egyszer-valamikor elérkezik.

Addig is érdemes és lehet követni a csapat munkáját, kvázi hétköznapjait a közösségi oldalukon keresztül.

Thrillion Kincsei asztali szerepjáték letöltése honlapunkról: Thrillion Kincsei_RPG_v1.0

thrillion4

és a kedvenc illusztrációm a könyvből is férjen ide:

thrillion1

Thrillion Kincsei asztali szerepjáték

Vélemény, hozzászólás?