mint ahogy tudjátok az idei nyári táborunkban is folytatjuk azt a szokást, hogy nagyobb részben teret engedünk a szabad játéknak, mikor is ti magatok mérethetitek meg magatokat mesélőként és történetíróként, esetlegesen számot adhattok rendszerismeretetekről olyan módon, hogy bemutattok egy addig ismeretlen világot és annak szabályaival megismertettek új játékosokat.

evil dungeon master 1Ahhoz azonban, hogy egy ilyen nemes tett méltó módon legyen megtartva szükség van némi igen komoly előkészületre mind a részetekről, mind a játékosok részéről és így nekünk szervezőknek a feladatunk, hogy a megfelelő mederbe terelhessük a programok folyását a tábor során. Okulva az eddigi (pozitív) tapasztalatokból az alábbiakban egy kis „kátét” állítottunk össze arról, hogy milyen módon fogalmazhatjátok meg szándékotokat.

Csak csendben és csak halkan, de mindmáig figyelmetekbe ajánlom a modulírásról és a kalandszövésről írt cikksorozatot, mely több részben jelent meg a Krónikák.hu oldalán korábban és az alábbi bejegyzés összegzi a témákat Aki kalandot ír címmel. Bár sok idő telt el a megírása óta, de legnagyobb része még ma is érvényes és nem gondolom másként (más része pedig aktuálisabb is mint akkor volt). Ezen kívül továbbra is bármikor állunk kötélnek, hogyha elakadtok egy gondolattal vagy kérdésetek lenne a modul kapcsán, esetleg véleményre van szükségetek.

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy kellő körültekintéssel határozzátok meg a kalandotok időtartamát, hogy a táborban melyik napra szánjátok azt. Ezen belül persze pontosíthatjátok is a kezdést, azonban kérek titeket arra, hogy akkor tartsátok is majd be azt. Szervezőink ólmozott husángokkal és friss kávéval persze erre majd figyelmeztetnek és emlékeztetnek is, illetve moderáljuk majd, hogy lehetőleg kevés kaland kezdődjön elébb, mint a másik befejeződik, hogyha közös résztvevők lennének, de kedvezőbb, ha ezt ti magatok sem hagyjátok figyelmen kívül.

A kiírás melyet megküldötök nekünk ígérjük változtatás nélkül kerül fel a honlapra, olyan módon, ahogyan ti azt elképzeltétek a reménybeli játékosok elé tárni. Ahogy már korábban tapasztalhattátok van módunk képeket és videókat is a bejegyzésekhez kötni, így elengedhetitek a fantáziátokat, mintha csak az otthoni csapatotok kedvét keresnétek vele. Azt sem mondanám, hogy kifejezetten kötelező elem volna a hangulatkeltő novella vagy szösszenet, de sohasem árt, hogyha így közlünk a játékosokkal fontos és bagatel információkat (helyszín legalább világrész megközelítéssel, intrikus vagy labirintus hangulat).

Game-masterAmit viszont kérünk, hogy minden esetben tartalmazzon a bejegyzés pontosan: milyen rendszer szerint kívánjátok lemesélni a kalandotokat és milyen eltérésekkel attól, mennyi játékosra számítotok maximum, amennyiben fontos akkor a kaland időpontját is jelöljétek meg, sohasem árt még jobban elmélyíteni, hogy milyen kihívásra számíthatnak majd . A karakteralkotást jobbára adja maga a rendszer, de ha nem egyértelmű akkor érthetően jelöljétek meg, hogy milyen erős karaktereket vártok.

Ha mindez megvan akkor kérek mindenkit, aki tervez kalandot mesélni a találkozón, hogy juttassátok el nekünk az ismert csatornák valamelyikén a kiírást vagy a szándékot, hogy frissíthessük vele a táborral foglalkozó bejegyzést. Azt kérnénk külön a játékosoktól is, de így közvetetten a mesélőktől is, hogy az előtörténeteket, amikkel a játékokon részt vennének küldjék majd el közvetlenül nekünk is, hogy a táborra mindet kinyomtathassuk a mesélő dolgának megkönnyítésére és hogy részt vehessenek a Legjobb Előtörténetért járó díj versenyében.

A M.A.G.U.S. előtörténetek kapcsán jelezzük, hogy a mesélőknek külön joga van, hogy a jó/jobb/legjobb előtörténeteket a játékon belül külön is díjazzák plusz tapasztalati pont odaítélésével a Hősök Napja testvérrendezvényünk mintájára, amennyiben időben elküldik azokat. 200-400-600 TP a jutalom, a határidő után beérkezett karakterek sajnos elesnek ezektől az extra pontoktól. Emlékeztetőül, egyes kalandmesterek azt a jogot is megkapják, hogy a kegyetlen “különleges fel-nem-készítés” táblázatból dobjanak ki a játék előtt véletlenszerűen büntetést azon játékosok számára, akik nem küldenek előtörténetet. Amiről csak annyit, hogy jobban jár az aki torzmágiát használ Lar-dorban, mintha nem küld előtörit … bú.

Minden kalandmesternek és kapitánynak,

Vélemény, hozzászólás?