Isidor De SediertaÚjabb történetet sikerült teljes hosszában megosztani a Kalandorok Krónikái közül, miután hétről-hétre több részben kijuttattuk a M.A.G.U.S. kolostor falai közül. Ez alkalommal egy különösen fontos regét fűztünk egybe, amely elmondja a Hetedkor egyik legnagyobb konfliktusának, a földre szállt Amhe-Ramun kavarta Manifesztációs Háborúnak a végét. Nem kisebb ynevi történelmi alak szemén keresztül járjuk végéig a békéig vezető utat, mint Isidor de Sedierta lovag, aki mellett a kor több híres kalandozója is feltűnik.

A regényes sorsú paplovag életéről és kalandozóéveiről már születtek korábban írások: korai éveiről a Hajnalcsillag mesél, s a jelen írás hiányzó láncszemként tölti ki az űrt (remélhetőleg), amely már a háború veteránjának napjairól szóló A tolvaj és a lovag című novella felé vezet. Így adnak ki egy kisebb trilógiát Isidor főszereplésével, aki később feltűnt vendégszereplőként is több novellában, legutóbb az Ayalával a bálban során.

***

P. sz. 3701-02: amund invázió a Shibarán túlról. Rudrig Ves Garmacor Thule erődjébe szorul a Szent Légió maradványaival, II. Terda, a szerepét teljes átéléssel alakító szélhámos szakít kiagyalójával, az akvilonai hercegprímással, és szintén az amundok ellen fordul.

P. sz. 3703: Rudrig Ves Garmacor eleste Thule falainal. A Sápadt Angyal elpusztítja a Manifesztaciót, II. Terda kezét nyújtja Shadon kiralynőjének, majd, “őse” példáját követve, végleg eltűnik a történelem színpadáról.  A Nesire Mosolya eseményei után a megmaradt sivatagi seregek közös táborban várják a folytatást a sikeres csata után.

***

Letöltés:               A béke követe (pdf)                A béke követei (epub)

Elveszett Mesék: A béke követei (M.A.G.U.S. novella)

One thought on “Elveszett Mesék: A béke követei (M.A.G.U.S. novella)

  • Jó írás volt sok érdekességgel, főleg az amundokról, de ez nem is meglepő. Nem kevés társadalomkritikát is felfedezni véltem benne, aminek örültem:)

Vélemény, hozzászólás?