Gold-PyramidTovább folytatva kutakodásunkat a múltban látnunk kell, hogy a M.A.G.U.S. születésével párhuzamosan több hazai kezdeményezés is útjára indult, elsősorban még az AD&D és a kor népszerű szerepjátékainak nyomvonalán, hogy aztán legtöbben megágyazzanak későbbi saját kiadványaiknak, rendszereiknek és világaiknak.

Az egyik ilyen kezdeményezés és szerveződés volt a Keeper közössége (magazinnal, táborral és két saját szerepjátékkal is később) melyek közül az előbbi egyik korai számában érdekes adalékokat találhatunk a kor ynevi vetületéről. Olvashatunk régen volt rendezvényekről és tervekről amik … valóban olyannak tűnhet utólag, mint 21-re lapot húzni.

Előbb Novák Csanád ad interjút a lap munkatársának a Valhallával és M.A.G.U.S.-al kapcsolatos terveiről, majd egy ritka értékes lelet, egy Manifesztációs Háborút megelőző, de ízig vérig amundos történet következik a Kristálycsarnok című kalandmodul képében. Sajnos sok korabeli rendezvény, tábor, találkozó és verseny modulja elveszett mostanra. Jó érzés legalább ilyen módon megmenteni valamit az enyészettől. Letöltés: Keeper I.2

M.A.G.U.S. Eredet #21 – a nagyok lapot húznak

Vélemény, hozzászólás?