Ködhasító hátát a társának vetve körülnézett; újabb ellenfelet keresve. A tiszafa tövében az egyik tapasztalt harcos feküdt, jobb mellkasán majdnem a gerincéig mélyedő kráterrel. Levegőért kapkodott, de a torkából újra és újra csak vér tört fel. Arrébb a sátrak között az ifjak tetemei. Az egyikük feje két méterre a testétől. Gorilla-szerű lények tépkedték őket. Karjukból, és oldalukból tenyérit kilógó éles agyarszerű csont-szilánkokkal. Holttesteket gyaláztak. Oldalról vészesen közeledett a levegőben terjengő, sárgás savfelhő, ami egy perccel ezelőtt a harmadik társukat nyom nélkül tüntette el. A fák közül az erőd megmaradt védelmezői törtek elő egy utolsó rohamra. És minden közepén a három-embernyi magas, csápos szörnyeteg egyetlen csapással sodorta el a törzsfőnök sátrát. Szegény ifjak: mit kezdenének egy ilyen fenevaddal, ha még a legtapasztaltabbak is elestek ellene. Hátuk mögött a Rítusmester egy monoton litánia utolsó szavait mormolta. Ködhasító remélte, hogy ez majd segíteni fog. Az utolsó szóra valahonnan a domb felől földrengés erejű dübörgéssel közeledett valami. Lódobogás volt, de olyan hangos, mintha egy gőzmozdony érkezne. A szétrepülő káosz fattyak között izzó szemű, elefánt méretű, ébenfekete szőrzetű egyszarvú vágtatott egyenesen a tábor közepe felé. Követhetetlen sebességgel vágódott vele a középen vonagló óriás fenevadba, mire az végre földöntúli visítással kifakult a fizikai világból. Az életben maradtak egyemberként kiáltottak az égre: győztünk! Ködhasító a levegőbe szagolt. Még mindig füst, és pernye fojtogatta, mintha mázsás súly lenne a mellkasán. A totemoszlop helyén elszenesedett kráter jelezte, hogy az erőd elveszette a védőszellemét.

Győztünk? Wolf Point elveszett! Mégis mikor mondanánk, hogy vesztettünk? Hiányzó karja hasogatni kezdett. Fantomfájdalom. Honnan jöttek ennyien egyáltalán? Ennek utána kell járni!

Az világegyetem mozgató erői a történelem kezdete óta háborúznak. E mérhetetlen hatalmak egymásnak feszülése korokkal előzi meg az emberiség születését. A háború most a végéhez közeledik. És az emberiség végnapjainál sokkal nagyobb a tét. Maga a pusztítás nyers eszenciája falja fel a Földet; és így véget vet minden élőnek. Gaia, a megtestesült teremtés utolsó reménye egy maroknyi harcos, aki a nevében felveszi a harcot a pusztítás hívei ellen.

Az Apokalipszis közeledtével az Föld utolsó, még tiszta rejtekei is hadszíntérré változnak. A béke szigeteit, amikről senki sem várná, hogy a pusztítás eléri, vér árasztja el. A Föld testének szeplőtlen vidékei is egy végzetes fertőzés áldozatul esnek.

A béke szigete:

Amíg csak szem ellát, sziklás helyvidék hordozza a földtörténet legnagyobb erejű mozgásainak nyomait. Végeláthatatlan, gyantaillatú fenyvesek borítják. Barna, és fekete medvék, nagymacskák otthona. A síkságon zöldellő moha, és páfrány gyíkokat, és apró rágcsálókat rejt. A kövek árnyékában kígyók lesnek áldozatra. A patakokban rákok, halak, teknősök.

Ezen a vidéken élő indiánok pedig tökéletesen értik: a föld nem az övék, csak kölcsön kapták.

Montana állam az élő természet egyik utolsó, szinte érintetlen oázisa. Az állam keleti része síkság, és dombság. Mezőgazdasági terület, főként búzatermesztéssel. Középső része legelő, préri. Nyugati és középső része hegyvidéki terület, melyet a Sziklás-hegység magas hegyláncai határoznak meg, tűlevelű erdők, fenyvesek borítják. Déli határvonalán átlóg a híres Yellowstone Nemzeti Park. Északi részén fekvő gyönyörű vízesésen keresztül szeli át a Missouri folyó.

Érintetlen természet, amerre a szem ellát; sivatagokkal vetekedő emberi népsűrűséggel.

Montana állam számos indián rezervátumnak ad otthon. Ahol az őslakos törzsek háborítatlanul, saját törvényeik szerint élnek.

Montana az Egyesült Államok egyik legritkábban lakott területe, lakossága nem éri el az 1 millió főt. (Területe Magyarország négyszerese.)

Ezt a vidéket a teremtés korának ősi rendje, és a békéje hatja át. A természet törvénye szerint növények és állatok uralják e földeket.

Az ember csak látogató.

A Pusztító lábnyomai:

Montana állam energia igényét évtizedek óta a Colestrip széntüzelésű erőmű látja el. Két régi, és két újabb blokkja a környezet-tudatosság sötét középkorának hagyatéka. Az összes energia előállítási mód közül a széntüzelés a legszennyezőbb. A 2010-es évek elején több tüntetés is volt ellene. Mindeddig eredménytelenül. És a sajtóban jelentek meg hírek arról, hogy az erőmű nem tartja be a kibocsátási határértékeket. Azonban ezt bizonyítani nem sikerült.

Mindeközben az állam szűk gazdasági életét mostanában betelepült – állítólagos – mexikói üzletemberek forgatják fel. Régi bevált vállalkozások szűnnek meg, és adják át a helyüket új ismeretlen cégeknek. A távlati célok egyelőre mindenki számára rejtélyesek.

Ezen a vidéken a Garou nemzet, és erődök száma kicsi, és kevés. Régóta hadakoznak más alakváltókkal, és egymással. Kevés idejük és erejük jut arra, ami igazán fontos: a béke oázisának megőrzésére. Errefelé ez mindig is így volt. De az utóbbi időben a Pusztító követői megerősödtek. Váratlan pillanatokban támadnak, és túl gyakran alig sikerül visszaverni őket.

Mintha ez nem lenne elég, egy rejtélyes haláleset-sorozat üti fel a fejét.

Szabályok keretei:

  • Egy WW csapat hagyományosan 5 fős. Lehet kevesebb, de azért ne 2.
  • Az alkalmazott rendszer nagyrészt WW: Apocalypse 2nd, és revised edition (2000).
  • A történet néhány évvel ezelőtt, a 2010-es évek elején, Montana államban játszódik.
  • Játékosok ötletét követve ez a modul működik Umbra-mentes világban is; igény szerint.
  • Aki ezt a story-t már ismeri, – értelemszerűen – nem vehet részt.

Karakteralkotás a könyv szerint, de:

  • Mindenki kb 20 éves (Lupus 3), és épphogy 2.rang.
  • Lupus max 1/csapat, Metis inkább ne! Stargazer nincs
  • Tulajdonságok (7/5/3) min 2, max 4, no Stephen Hawking!
  • Képzettségek (13/9/5) max szint 4.
  • Hátterek 5 pont, max szint 3.
  • Rítus háttér helyett a rítusismeret képzettségre tett pontokat kell elosztani.
  • Gift könyv szerint 3×1.szint.
  • Düh (Rage), Gnózis, Akaraterő összesen 15, max szint 6.
  • 25 freebie. fenti max szintek a freebie elosztás után értendők.

          tul. 5, képz. 2, Gift 7 (max 2.szint), ezekre nem használható: háttér, Düh, Gnózis, Akaraterő

Tzi – A Lávabörtön Kulcsa (WW Apocaplypse)

Vélemény, hozzászólás?