Ki ne ismerné a M* híres példajátékát, amelyben Mirell, Dorten, Simonel és con Tibera (egymással csipkelődve, de) kiszabadítják a rabságban sínylődő társukat, míg a várúr, con Barde emlékezetesen csúf halált hal?
Ebben a kb. háromórás, rövid kalandban ezt a történetet fogjuk újra elmondani, pontosabban rebootolni. Rajtunk múlik, mennyiben játsszuk újra, mikkel egészítjük ki, és hogyan írjuk át. A végeredmény részben kellemesen nosztalgikus lesz, részben meghökkentően friss – de mindenképpen egyedi és megismételhetetlen.
Swords Without Master, a szabályrendszer újradefiniálta a szerepjáték határait. A szó eredeti értelmében storyteller (történetmondó) játék. Bár van benne játékvezető, aki összefogja a cselekményt, de játékosként a szokásosnál sokkal nagyobb ráhatásod lesz a történetre, mintha csak a társszerzőm lennél. Karaktered úgy fog működni, mint a novellák vagy regények hősei, így tetteinek valóban csak a fantáziád szabhat majd határt. E tulajdonságai miatt a játékot többen egyfajta „fikciószimulátornak” tartják.
A játék kezdőbarát, szabály-előismeretet nem igényel. 2-4 fő érdeklődőt várok, és elsősorban azoknak ajánlom, akik:
  • Kockacsörgés és szabálykombinálás helyett a történetszövésre szeretnek koncentrálni;
  • Vizuális típusok, szeretik elmondani („lefesteni”) és elképzelni azt, mit és hogyan csinál a karakterük;
  • Nyitottak új játékokra és mások ötleteire, szeretnek meglepődni, együttműködni, improvizálni.
Swords Without Master: con Barde, in Flames (M* példajáték reboot) – 3 órás minijáték

5 thoughts on “Swords Without Master: con Barde, in Flames (M* példajáték reboot) – 3 órás minijáték

  • Jelentkezek! Ezt a fajta játékot már régóta ki szeretném próbálni, vinném con Tibera szerepét! M*-ozunk! Nem TK-val! Juhhhúúúú!

  • Örülök a jelentkezésednek, akkor tiéd con Tibera. Kívancsi vagyok, olyan akkurátus lesz e a karaktered, mint a páncélját rejtegető eredeti 🙂

    Én Gulandronál játszom Lovecraftesquet, te aznap játszol még máshol? Hangoljuk össze! És ha akad még egy érdeklődő, az már 3 játékos!

  • Aznapra max Lucius 7tengerére néznék be, de gyanítom a kettő átfedésben lesz. Szóval mást nem játszom aznap.

  • Ha tényleg megvagyunk 3 óra alatt, akkor aznap lehet még egy gyorsat mesélek én is…

  • Három alkalomból eddig mindig elég volt a 3 óra (rutinos Sw/oM játékosokkal pedig még az ennél is kevesebb is elég szokott lenni).

Vélemény, hozzászólás?