Az új esztendő nem kezdődhet illőbben, mint hogy hírt adhatunk egy újabb (senkit ne tévesszen meg a cím angolsága) magyar szerepjátékról, amit önzetlenül a szerző ingyenesen osztott meg a hazai rajongókkal. A szerző láthatóan sokat tanult az előző munkájából és az arra érkezett visszajelzésekből, mert sokmindent másként közelít meg és a rendszer még inkább részletes és kidolgozottabb. Ezen a ponton következzen az ő saját szavaival a szerepjáték beharangozója.

„Sziasztok!

Mészáros Szabolcs vagyok. Már találkozhattatok korábbi próbálkozásaimmal, úgy, mint Vér és Varázs szerepjáték. Az utóbbi évben az a projekt teljesen abbamaradt, ám megszületett helyette a Broken Bones, ami egy viszonylag egyszerű, hatoldalú kockákat használó játékrendszer.

Jellegzetessége, hogy nincsenek kasztok, szintek, a fejlődés egy oldalról egy szabad képességrendszer mentén történik, melyben magad választod hősöd képességeit, más oldalról pedig a történetnek nevezett szálon, melyben a hős a játékok során szerzett tapasztalatai határozzák meg és formálják az erősségeit és gyengéit.

A rendszer bizonyosan számos gyermekbetegségben szenved, és mivel egyszemélyes fejlesztés, valószínűleg nem is olyan sokszínű, mint egy fejlesztőgárda munkájának eredménye. Egyszóval, amatőr munka, mely a magam örömére készült. De reménykedem benne, hogy elnézitek nekem a hibákat, és nektek is sok örömet okoz majd a játék.

A Broken Bones-hoz világ is tartozik, (mely a Vér és Varázs világának újragondolása), ám azt gondolom, kis alakítással bármilyen másik világgal is játszható.

Ezen a linken találjátok az újabb írásokat, frissítéséket (például a majdani világot): https://www.facebook.com/brokenbonesrpg/

Jó szórakozást!”

Letöltés: Broken Bones szerepjáték

(forrás: lfg.hu)

Broken Bones – letölthető újabb magyar szerepjáték

Vélemény, hozzászólás?