Messor krónikástársunknak köszönhetően készült egy általános, szerepjátékos szokásokról szóló kérdőív mely retrospektív módon a tavalyi rendezvényeinkről szól és az ottani élményeket, benyomásokat, választásokat vizsgálná elsősorban az akkor közösen használt (Shalafi del Necro által megálmodott, -írt és éveken keresztült csiszolt) karakteralkotás függvényében. Kitöltésével sokban hozzájárulsz ahhoz, hogy a különös és különleges 2019-es terveinkkel együtt a jövőben még inkább olyan lehetőségeket és rendszereket alkalmazhassunk, amelyek a TE igényeidnek is szólnak, Ha szánsz rá pár percet akkor azt nagyon szépen köszönjük.

Magus kérdőív

„Az alábbi kérdőívvel szeretnénk megismerni, hogy Ti, játékosok miként láttátok a 2018-as karakteralkotást. Természetesen teljesen névtelen a válaszadás, hogy ne legyen hátránya senkinek az őszinteségért. 🙂
A következő rendezvényeket érinti a dokumentum:
XI. Hősök Napja
I. Hullámkirály
XII. Vándorkronikák
XII. Hősök Napja
XX. Kalandorkrónikák
II. Regélő Főnix
Kérlek, ezen alkalmakon belül gondolkozz. Nem baj, ha nem emlékszel mindenre pontosan, de a lehető legpontosabb válaszokat kérnénk.

A kérdőív egyik pontja sem kötelezően kitöltendő, viszont kérlek, hogy minden kérdésre csak egyszer adj választ. Cserébe, amire nem válaszoltál, arra később még válaszolhatsz. Tehát ha akarod, gyorsan végigszaladhatsz az egyszerű, statisztikai kérdéseken (első blokk), és egy másik alkalommal válaszolsz a második, vagy harmadik részre.
Sajnos a Google kérdőívek lehetőségei korlátozottak, így pl nem tudjuk megoldani, hogy egy téves választ törölj, amíg az skálás. Így, ha valahova tettél pöttyöt, de lenulláznád, válaszd a 0-ás értéket, így olyan mintha nem is jelölted volna. Egyébként nem kötelező jelzést tenni oda, ahol valamit nem választanál (pl fajoknál nem kell mindenhova 0-át tenni, amit nem hoztál a versenyekre).”

Visszatekintő kérdőiv 2018-as karakteralkotásunkról

5 thoughts on “Visszatekintő kérdőiv 2018-as karakteralkotásunkról

  • Üdv!
    Javaslom, hogy a címbe, bevezetőbe stb. írjátok be, hogy ez a kérdőív csak JÁTÉKOSOKNAK készült. Én KM-ként voltam több rendezvényen is, gondoltam, kitöltöm… de teljesen fölöslegesen, mert a kérdések 3-5 %-át tudtam volna csak megválaszolni, azt is erőltetve.

    Ez az egyik véleményem is, miszerint remek dolog, hogy a játékosok véleményét megkérdeziktek, ám a KMeket – ezen kérdőív alapján – nem.
    A másik, hogy meglehetősen kényszerítős és behatárolt a kérdőív jellege. Pl. lehet nyilatkozni bőven a kis-nagy előnyökről-hátrányokról, de ha mondjuk nekem ezek beerőltetése nem tetszik, akkor annak nehéz hangot adni.

  • Szia!

    Gondolkodtam rajta, hogy kell-e a megjegyzés, hogy kiknek készült. Mivel a harmadik blokk a kérdéssorban teljesen kifejtős válaszokat enged, így úgy gondoltam, hogy a km-ek is ki tudják fejteni véleményüket, akár bővebben is. Itt lehet nyugodtan akár nemtetszést is megírni, el fogjuk olvasni. 🙂
    Attól függetlenül, hogy valaki nem játszott, a második blokkot is ki tudja tölteni, hiszen az ott nem a hozott karakterekre, hanem a karakteralkotásban szereplő sarkalatos részekre kérdez rá, statisztikai szempontból.
    Igazad van abban, hogy a kérdések egy részére nem lehet válaszolni, ha valaki mindig km volt, de neki ezen kérdések amúgy is irrelevánsak (milyen karaktert hoztak, miként alkották meg). Az első rész amúgy is arról szólt, hogy lássuk, a karakteralkotás mely elemeit használták a leginkább a játékosok (nyilván ezek a kedvelt elemek), utána pedig az a cél, hogy megtudjuk mi nem tetszett, és miért.
    Mivel a kérdésekre választ adni nem kötelező, a nem kívánt / nem megválaszolható kérdéseket nyugodtan át lehet lépni, kérlek tegyétek is meg. 🙂

    Remélem sikerült olyan választ adni, amiért a kalandmesterek is kedvet kapnak kitölteni, az ő véleményük is számít természetesen.

    Üdv
    Messor

  • A 21-es kérdés szerintem bugos. Mi az az 1. opció? 🙂

    Egyébiránt hatalmas elismerés neked Messor, már régóta vártam egy ilyesféle véleményező kérdőívre.

  • Köszönöm Lozartan, javítva, most már lehet kifejtős választ adni. 🙂

  • Hali

    az utolsó oldalon az egyik kérdés leírásában szerintem nem szándékosan van bent a
    „Feltegyük-e a köv kérdéseket? Időben leadott karik jutalmazása, extra kasztok lehetősége (a meglévőkön felül), kasztok/fajok kizárása, milyen tapasztalati szinten játszanának szívesen?”

    Egyébként jó dolog a kérdőívezés, tetszetős ötlet 😉

Vélemény, hozzászólás?