Ha igaz, mostanra elült a csatazaj, az aréna homokja is leülepedett, pihennek a kockák a szütyőkben. Egy újabb kalandokkal és eseményekkel teli napot zártunk a Krónikák.hu történetében és köszönjük, hogy játékosként (és mesélőként) hozzájárultatok az alkalomhoz. Igyekeztünk most is kitenni magunkért és ha lehet kicsit többet, jobbat nyújtani az eddigieknél is, reméljük a befektetett munka meglátszott. Célunk, hogy így ebben a formában és méginkább tövább görgessük a mitológia fejezeteit, amihez elengedhetetlen, hogy visszajelzést kapjunk tőletek, akiknek tulajdonképpen ezek a rendezvények szólnak, a M.A.G.U.S. rajongóktól. Így ha valami nem fért volna fel a véleményezőlapok terjedelmileg kötött rubrikáiba vagy esetleg napokkal a rendezvény után leülepedett kérjük osszátok meg velünk és egymással, hogy betekintést kapjunk a ti játékotokba, a kaland általatok megélt verziójába is.

A modul és a vele párhuzamosan készített és aktualizált Nagy Új Erion Térkép hamarosan felkerülnek majd az oldalra, terveink szerint a rendezvényen készült fényképekkel egyetemben.

Legközelebb a soron következő Hősök Napján találkozhatunk április 27-én, nagy készülünk a nyári nagytáborunkra, amely idén az Ősök Árnyékában néven fog futni 20+ különböző féle és fajta szerepjátékkal, Kalandorkrónikák pedig (akkor már a 22.) legközelebb november 9-én lesz várható.

Vélemények és élmények a XXI. Kalandorkrónikákról

22 thoughts on “Vélemények és élmények a XXI. Kalandorkrónikákról

 • Röviden: Eszméletlen jó volt! 🙂
  Bővebben:
  Ha mindenképp szeretnék kritikát írni, akkor tényleg csak azt hozhatnám fel, amit az értékelőlapon is írtunk (EszEsz – Szekrény Squad), de ez sem volt tragédia, a szervezők hozzáállása könnyedén kompenzálta a helyzetet.
  Ami a modult illeti, egy rettenetesen összetett, következetes és igényes remekmű született. (Ráadásul mindez a legösszetettebb helyszínnel, ami külön baromi nagy bravúr.) Le a kalappal!
  A kalandmesterünknek (Magyar Gergely) hatalmas köszönettel tartozunk ezért a kalandlevezénylésért. Egy amatőr csapat talán még nagyobb türelmet igényel, mint egy rutinosabb bagázs, de láthatólag nem okozott neki gondot kezelni bármilyen helyzetet. (Pedig még csak nem is vagyunk teljesen épelméjűek… 😀 )
  A szervezőknek szintén nagyon hálás vagyok, amiért ezt a rendezvényt megvalósították. A háttérzaj ugyan zavaró volt, de tisztában vagyok vele, hogy ekkora létszám esetén a helyszínek lehetősége meglehetősen korlátozott. (Azaz ezt sem róhatom fel nekik hibának.)

  És egy kis slusszpoén a végére:
  Egy nőcit el kellett kapnunk, de sietnünk kellett, ezért azon rövid időszakban kellett cselekedni, amikor egyedül volt. Fúvócsővel rálőttem egy kobramarás méreggel átitatott tűt, ami, mivel nem jött össze az egészségpróbája, nagyon hamar megölte a nőt. Agyaltunk igen sokat, hogy hogyan tartsuk életben és Geri (csapattárs) kérdezte is tőlem, hogy van-e ellenmérgem. Nem volt, így lehordott, amiért ilyen felelőtlen voltam.
  Hazaérve tök véletlenül fény derült rá, hogy egyébként Gerinek volt egy univerzális, bármilyen mérgezést feloldó itala… 😀

  Egy biztos: igyekszem ezentúl minél több ilyen jellegű rendezvényen részt venni! 🙂

 • Nagyon tetszett a modul részletgazdagsága és, hogy az akciódús befejezés.
  Számomra új mesélési metódus megismerését tette lehetővé a tegnapi találkozó, amin Ákos volt a KM-ünk.
  Az NJK-k kidolgozása szintén meglepett. Szintén részletgazdagságuk miatt.

  Összességében nagyon tetszett.
  Egyetlen negatívum amit fel tudok hozni csupán az, hogy vége lett.

 • Jól éreztem magam! Kaland is tetszett. A kalandmester, Sima, pedig számomra tökéletesen megbirkózott a feladattal.

 • A szervezés, mint mindig, remek, ahogy az ajándékok palettája is. Egyedül az egyébként gyalogszerrel is jól megközelíthető hely ételkínálatával és illemhelyével van gondom, de elfogadtam Amund érveit. A karakteralkotás minden hozzám hasonló, “purista” ember rémálma. De vannak pozitívumai. Nagyon örültem, hogy a kedvenc kontinensünk lakosságának elsöprő többségét adó, különféle embernépek végre bemutatásra kerültek. A korábban lejátszott kalandok kiválasztása is pompás ötletnek ígérkezik. Szerintem akár még ki is lehetne bővíteni. A modul tetszett, fordulatos és izgalmas volt, emellett kellően részletgazdag is, ami számomra mindig kapitális piros pont. Azt is értékeltem, hogy az írói merték ilyen nagy – erioni – fába vágni a fejszéjüket. Egyedül a kaland tétjét érzem túl nagynak. A kevesebb néha több. Egy alacsony szintű kalandozócsapat csak ideig-óráig tud ujjat húzni egy ilyen hatalmas szervezettel, és a kaland sikeres teljesítésével voltaképp csak a halálos ítéletét írja alá, mert ezután még a Déli Jégmezőkre is követni fogják őket. Végül, de nem utolsó sorban: a csapatommal meg voltam elégedve, összeszokott kompániaként működtek, és remekül elszórakoztattak – hisz a mesélő is játszik -, illetve remélem, én is jó kalauznak bizonyultam.

 • Üdv!
  Először is köszönöm, hogy még mindig vannak ilyen rendezvények ahol lehet mesélni, és van is mit. Hatalmas köszönet Amundnak és mindenkinek, aki segítségére volt ennek a találkozónak az előkészítésében és bármilyen formában támogatta azt. EZ az igazi feltétel, ami nélkül nem lenne találkozó. Köszönet a modulíróknak is, mert nem csak nekem adódott lehetőségem nekik segíteni, de nélkülük, a moduljuk, az alkalom nélkül valószínűleg jó ideig húzódott volna még Erion összesített térképe.
  Nagyon jót sikerült játszani az EszEsz csapattal, akik a nevük keltette “riadalom” ellenére nagyon jó fej csapatnak bizonyultak. Bár mindig kiemelik, hogy ők kezdők – ami igaz 🙂 – de én meg azt emelném ki, hogy példásan készültek az alkalomra, mindenki ismerte a karakterét, szép és egész anyagokat adtak le, úgy játszottak, ahogy kellett (eltervezték, leírták). Régen láttam kigyűjtött varázslatokat is a mágiahasználóknál… Jól éreztem magam mesélés közben. Szegény Cora meg azóta is halott 😀

  Végül szeretném még kiemelni, hogy ERION nektek is köszönhetően (hiszen végül sokan járultak hozzá a mostani állapotához) még mindig nincs kész, pontosabban azt remélem, hogy még jelentősen bővül majd. Továbbra is várom az új, nálatok kitalált és bevált, kedves – vagy kevésbé az – helyszínek rövid leírását és helyét, hogy a térkép következő változatán már ott szerepelhessenek, tovább bővítve igen is közös Erionunkat és Ynevünket.

 • Megnyitotta az évet a krónikák csapata is, méghozzá mekkora lendülettel! Gratulálok a kaland íróinak, nagyon jó kis storyt raktak össze nekünk, és mivel több kimenetelt hagytak nyitva így sikerült egy kellemes lezárást elérni a csapatommal. Köszönöm is nekik a játékot, jól éreztem magamat, szóval számomra elérte a foglalkozás a célját 🙂 Ezúttal volt bőven levegőm is és még az asztal másik felén ülőket is kivállóan halottam, így sokkal kevésbé volt megterhelő végig mesélni a napot!
  Köszönök mindent a szervezésért és találkozunk amikor felvirrad a Hősök Napja!

 • Végre mesélhettem egy debreceni csapatnak és nagyon jó volt látni, hogy vannak fiatal új tagjai a hobbinak.
  Élveztem a mesét úgy láttam a játékosaim is, bár a végére kicsit izgultam, hogy hogyan zárom le én illetve a többi mesélő a kalandot amit minden igyekezetünk ellenére nem teljesen sikerült egy egynapos kalanddá vágnunk bátyámmal Novannal.
  Így remélem kevés csapat állt fel hiányérzettel az asztaltól.
  A helyszín még mindig jól megközelíthető és van elég szék és asztal a menüből pedig van olyan ami teljesen fogyasztható. Viszont valahogy a hang most jobban zavart mint eddig, lehet hogy egy rosszabb helyet talált a csapatom.
  Szervezés részről pedig jó pont, hogy a KM-eknek járt ital kiszolgálással, két segítő által akiknek itt is megköszönném.

 • Sok mindenben az első volt számomra ez a találkozó. Első modulírás, első találkozós mesélés…
  Szerencsére amennyire tartottam a rám osztott csapattól annyival kellemesebb csalódás volt maga a játék velük, így itt is köszönöm, hogy mesélhettem nekik.

  Rendezvény:
  Kevés negatívumot olvasok itt, de ezek is a zsúfoltságra és a helyre vonatkoznak. Bár egyetértek nagy részükkel, mégis azt kell mondjam: A zsúfoltság legyen a legkisebb problémánk! 🙂 Idén is megmutattuk, hogy nem kopik el szeretett világunk rajongótábora, megint tele volt a hely.
  Ez pedig a szervezők kitartását dicséri és az összetartó közösséget.

  Kaland:
  Sokat visszametszettünk belőle (Amund a megmondhatója), de így is alig fért bele az időbe még annak is aki a végére jutott. Nem szerettünk volna teljesen csőmodult és szerettünk volna Erionhoz méltó alkotást is, úgy néz ki ennek ez volt az ára. Mindenesetre a pozitív visszajelzéseknek örülök, bár az egész a térképpel együtt ütött igazán nagyot (köszönet Magyar Gergelynek a munka oroszlánrészéért!).
  Említésre került föntebb, hogy a JK-k a helyzet miatt halálra vannak ítélve: Ezt cáfolnám. Amennyiben a Leviuur vesztett minden téren (a könyv se maradt nála, a viadal sem a céljai szerint sikerült és még a Herceg előtt is bemártották), akkor most éppen a túlélésre játszik, nem bosszún gondolkodik (azt majd később). (Amennyiben valamelyik összejött akkor pedig kimosdatja magát a vezetésnél, csak az előrelépés marad el.) Mivel ez az ő játéka volt így ő is viszi el a balhét a Kobráknál (nem véletlenül csak az Ő csapatával kerültek szembe a játékosok). Ezért nem kell abban gondolkodni, hogy vérdíj van a karakterek fején.

  A kalanddal kapcsolatban szükség lenne egy gyors felmérésre:
  Ki szerezte meg végül a könyvet a különböző csapatoknál? Kobrák vagy Árnyvadászok (Morgeniták)?

 • Sziasztok!

  M.Á.G.U.S.-sal gyakorlatilag a kezdetek óta játszom. Ez volt a második Kalandkrónikák, amin részt vettem (2018.nov. volt az első). Most már van viszonyítási alapom az országos versenyekről.Mivel tegnap este tudtam csak időt szakítani a modul elolvasására és mostanra ülepedett le bennem a szombati verseny, ezért csak most reagálok az eseményre.
  A szervezés kifogástalan volt, elég volt a hely (bár mi valószínűleg szerencsésebb helyet tudtunk kifogni), háttérzaj volt, de számomra ez is a hangulat része. A repi meglepetések (pohár, térkép) és az eredményhirdetéskor választható ajándékok is sokszínűek voltak. Egyetlen kifogásolni valót találtam, az eredményhirdetés lebonyolítása terén. A dobogót leszámítva, nem derült ki egyértelműen, hogy a többi csapat milyen sorrendben végzett. Természetesen nem befolyásol semmit, csupán vagyok ennyire versenyző alkat.
  A kalandmodul véleményem szerint kifogástalan munka. Látszik mind a ráfordított idő, mind a hozzáértés. Igaz, hogy kényelmesen végig játszva több játék ülést igényelt volna, de ez nem von le a történet értékéből. Ha figyelembe vesszük, hogy egy országos rendezvény színvonalát kellet hozniuk és ráadásul Erionban, remekül helytálltak a modul írói.
  Kaland mester terén a Jubileumi rendezvény magasra tette a lécet a csapatunknál. Személyes véleményem, hogy mostani KM-ünk a régi motorosok közé tartozik a szerepjátékok világában, ahogy beszélgetésünkből kiderült, számos rendszer ismerője. Az is jól kitűnt, hogy nagyon olvasott ( nem csak fantasy) és művel ember. Azonban az én mesélői/játékosi stílusommal számos különbséget mutat.A harc jelenetek lebonyolítása és játék technikája erősen emlékeztetett a D&D illetve táblás játékok korai világára. Nála túl sok múlott a kockadobásokon (képesség próba, képzettség próba). Talán ezért az első harci jelenet nálunk majd 3 órát tartott. Itt már el is dőlt, hogy sajnos nem érünk a modul végére. Talán dinamikusabb lett volna a mesélés, ha van ideje vagy lehetősége a modult még párszor átolvasni és időt is nyertünk volna vele. Illetve, ha jól gondolom, tudta, hogy milyen karaktereknek fog mesélni, szerintem jobban is felkészülhetett volna belőlük (Morgena híve a csapatban).
  Összegezve a leírtakat, számomra még mindig félig tele a pohár. Legközelebb is szívesen részt vennénk a Kalandkrónikákon (remélem nem lesz XXII-es csapdája) :-). A negatív észrevételekkel építő jellegű kritikát szerettem volna megfogalmazni, megsérteni senkit sem kívánok és leszögezném, hogy nem biztos, hogy nekem van igazam.

  Üdvözlettel: Flagellum Dei, az egyik Ifini vajákos

 • 1. A SZERVEZÉSRŐL
  Szerintem ezen a téren fasza volt minden, még jobban sikerültnek is éreztem, mint az őszi bulit, ami nekem az első volt. Gördülékeny, fennakadás nélküli volt minden, és imádtam, hogy nincsenek annyian, mint az előző alkalommal. Ezt az összlétszámot teljesen élhetőnek éreztem: el is fértünk, hallani lehetett Gult és a játékosokat is, sőt, még a büfé is normálisan használható intézménnyé avanzsált. Királyak vagytok, jól sikerült, a következő alkalommal szívesen segítek többet a szervezésben, ha tudok. 🙂

  2. A MODULRÓL
  Vagy én nem foglalkoztam vele eleget előzetesen, vagy tényleg kicsit kaotikus volt – én azt gondolom, hogy is-is. Tudom, hogy ez már egy egyszerűsített változat volt, de még így is sok helyen széttartónak éreztem, és noha a részletgazdagság ellen semmi kifogásom, a csak egyszer megemlített, később nem szereplő NJK-k és a kicsit parttalan ide-oda rohangálás közepette nekem valahol elsikkadt a lényeg. Ennek ellenére jó kis sztori kerekedett belőle a mi asztalunknál is, lett eleje és vége, de nem biztos, hogy 100%-osan úgy, ahogy az írók elképzelték.
  A lektorálás fontosságát viszont nem győzöm hangsúlyozni – kicsit ciki egy, az irodalommal kéz a kézben járó műfaj ünnepi moduljában ennyi fogalmazási, vessző- és helyesírási hibát benthagyni, arról nem is beszélve, hogy akadt benne konkrétan nem értelmezhető mondat, ami engem igencsak megkavart (szerencsére nem életbevágó ponton, de akkor is). Kérlek, hadd nézzem át legközelebb, mint ősszel is, én szívesen elvagyok ezzel.

  3. A KARAKTERALKOTÁSRÓL
  A csodás térkép mellett a másik nagyon nagy ajándék a szervezőktől, én baromi jónak tartottam és izgalmas csapatot is eredményezett nálunk, látszott, hogy a csapatom (Slayers) is élvezte a karakterekkel való törődést és játékot. Saját mesében NJK alkotásra is remek eszköz, szóval szuper lett, éljen az előtörténet-alap.

  Nagyon köszönöm a lehetőséget, igen jó volt újra mesélni és összességében egy szokásosan fárasztó, de baromi jó program volt. Legközelebb is találkozunk! 🙂
  bence

 • Sziasztok!

  1. KARAKTERALKOTÁS:
  Nagyon tetszett, jól élhető, életszerű karaktereket tudtunk összerakni. Talán lehetne egy kicsit több előny és hátrány.

  2. A SZERVEZÉS
  Szerintem nagyon jól helytálltak a szervezők. Igaz a hely zsúfolt és hangos volt kicsit, de örüljünk neki, hogy kedvenc hobbink nem fog kihalni, van utánpótlás, érdeklődés a fiatalok körében is. Talán a KM-ek csapatokhoz rendelése lehetne transzparensebb / jobb.
  Azt viszont sajnos a szervezők hibájának róvom fel, hogy egy majdnem 20 éve MAGUS-ozó veterán partinak egy látványosan szárnyait még épp csak bontogató, kezdő kalandmester jutott, (aki nem tudta a varázslatok, PSZI diszciplínák hatását fejből, akinek többször is fel kell hívni a figyelmét, hogy a harci körökben ki maradt még ki).

  3. A KM, A JÁTÉK:
  Mi játékosként az első óra után már nem felhőtlen boldogsággal, hanem inkább alkalmazkodva, beletörődve, de örömmel vágtunk bele a kalandba és “elszórakoztattuk magunkat”. A rendezvény első 3 órájában a modult el se kezdtük, pedig az előtörténetünk pont hogy adott volna lehetőséget arra, hogy “in medias res” kezdjünk, hajnalban megjelenjen a megbízó. (elvileg már 3 hete Erionban múlattuk az időt, nem volt a sztori szempontjából az olyan fontos, hogy abba a csótányos, lepukkant szállóba valahogy átkerüljünk kyr nemesekként. Logikátlan volt a kényszerített “hotel váltás”, szerintem a KM nem volt képben az elősztorival kapcsolatban, pedig csak 1.5 A4-es oldal volt az egész csapatra.
  A kaland végéig eljutnunk esélytelen volt, pedig már az első csatában, a kocsis rajtaütésnél megmentettük a lányt, megszereztük a könyvet is, kiderítettük mit tud a könyv, ki tudja olvasni, stb.
  Nem akarok részletekbe menni, de a verseny végeztével hazahoztam a modult és mostanra végig olvastam és zseniálisnak tartom (részletes vélemény alább), de sajnos tovább rontotta a véleményem a versenyről, mert hát… mennyivel jobb élmény lett volna, ha a KM sokkal felkészültebb és rutinosabb.
  Sajnos ez már a második Kalandor Krónikák versenyem volt (az eddigi kettőből), ahol felhőtlen boldogság a kaland, vagy a KM miatt elmaradt, legközelebb szeretnénk végre egy mély rendszerismerettel rendelkező és több éves rutinú, felkészült mesélőt kapni.

  4. A MODULRÓL:
  Imádtam, hogy végre az Árnyékúrnőhöz köthető nagyszabású történet részese lehetek, még ha épp most a túloldal, Sogron szolgálatában csöppenek is bele és esetleg morgeniták ellen kell tegyek. (Az életútban Morgena visszatérésén munkálkodó elhivatott Morgena papot játszom már vagy 5 éve)
  Végre egy erioni jól kidolgozott környezet, sok színes helszín és hangulati elem leírásával, amiből sajnos csak töredéke jött át. Végre egy olyan modul, ami akár az egyik, akár a másik oldalról is lejátszható! Annyira megtetszett, hogy az életút-partinknak tervezem lemesélni, mert ez a sztori megérdemli, hogy a végére érjenek.)
  Egyetlen dolog hiányzott nekem belőle: számomra nem derült ki, hogy a hölgy, aki szabotálja a színházi előadást, az kinek a megbízásából és miért is teszi ezt? (Épp ott hagytuk abba este, hogy “megleckéztessük” kicsit 🙂 )

  ÖSSZEGZÉS:
  Bocsánat, ha kicsit éles kritikát fogalmaztam meg, de ezt a helyszínen begyűjtött véleményező lapon is megtettük, csak nem ilyen részletesen kifejtve.
  A negatív kritikát én megköszönöm, úgy fogadom, hogy abból tudok tanulni, fejlődni és nagyon remélem, hogy ezzel a tudattal tudják az illetékesek is fogadni… akinek meg nem inge…

  Köszönettel:
  Tyrael

 • A szervezésről csak jó dolgokat tudok mondani, a pohár jó ötlet volt, azóta is ebből iszunk a klubban. 🙂

  A kalandot elolvastam. Tetszett. Kár, hogy mi szinte teljesen más történetet játszottunk. 🙂 Na jó, a helyszín adott volt (Erion), és egyes helyszínek is nagyjából stimmeltek, illetve volt olyan jelenet is, ami szerepelt (pl. a rajtaütés), és benne volt a Könyv. Ééééés… nagyjából ennyi.
  Bár az NJK-k nagyjából azonos néven futottak, de soknak más volt a háttere, szerepe, rengeteg infót nem kaptunk meg, ami szerepelt a kalandban, viszont kaptunk helyette sok olyat, ami nem. 🙂 Főbb szereplők epizódszerepekre kárhoztattak, mások lettek az indítékok, hátterek, és a kalandban “egysorosra” tervezett szereplők kiemelt szerepet kaptak és főszereplővé változtak (bár nekik sem volt sok közük a leírtakhoz).
  Úgyhogy, így utólag úgy tűnik, hogy a mesélő egy vagy maximum két alkalommal elolvasta a kalandot, volt nagyjából elképzelése, hogy miről szól, és hová fut ki, emlékezett néhány NJK-ra, és minden mást alá rögtönzött. Ami viszont profizmust sugall, mert végig koherens volt a történet, ráadásul, nagyon jól és szórakoztatóan mesélt. Csak épp, amit mi játszottunk, annak kevés köze volt a modulban leírtakhoz (és amit vélhetőleg más csapatok játszottak).

  Mindezek ellenére nagyon jó élményekkel távoztunk, mivel részünkről mi nagyon jól szórakoztunk. Ezért pedig köszönet a szervezőknek és a mesélőnknek. (Illetve a modul íróinak az alapötletért, amelyre a mesélőnk felépíthette a saját sztoriját. 🙂 )

 • Tyrael: A szabotáló hölgy a dzsad bankházak mögötti dzsenn elit bérelte fel, persze közvetítőkön keresztül így sohasem derült volna ki a karaktereknek a megbízók kiléte. Az ok, hogy nem szeretnék, hogy egy pozitívabb(árnyaltabb) amund főhős ábrázolással az egész faj megítélése változzon az erioni elit körében.

 • @Meran: Köszi, így már kerek egész.
  Javaslom, hogy ez a 2 mondat kerüljön bele a letölthető kalandmodul változatba!
  Még egyszer köszi a remek modult!

  Terveztek a történetnek esetleg folytatást? (Ha igen, melyik rendezvényen várható, mert akkor minden követ megmozgatva megpróbálok ott lenni 🙂 )
  Nagyon érdeklődnék, hogyan alakul tovább Morgena papjainak sorsa Erionban és a tágabb nagyvilágban.

 • Az oldalon megtalálható a Küldöttek c. modul, az a Devemberi Regélő Főnix kalandja volt, szintén Morgenával foglalkozott, ajánlom szintén ha érdekel a téma.

 • A Küldöttek c. kalandot én is ajánlom a kalandunk az ottani események “spin-off”-ja.
  Tervezem átnézni és javítani a szerkesztési és formai hibákat a modulban (vagy megkérem Bencét 😀 ), de kicsit később, mivel cél az, hogy azt tölthessék le a játékosok ami a KM-ek kezébe került a rendezvényen

 • Elnézést a megkésett véleményért elsőnek!
  Én minden tekintetben csak pozitív véleménnyel tudom illetni a rendezvényt! Már megszokottnak mondható, hogy hajnali (most fél4 -es) indulással kezdődik ilyenkor a nap a messzi keletről! Sokat dobott viszont az élményen, hogy most egész busznyi lelkes fiatallal utaztam együtt 🙂 Kicsit elszámoltuk a buszunk érkezését így mondjuk 1 órával hamarabb már meg is érkeztünk 🙂
  Mivel tartalékos mesélő voltam így ugye vállaltam azt a kockázatot, hogy az utolsó pillanatban derül ki, hogy mesélek és, hogy kinek… így is lett 😀 mit nem mondjak sokkal izgalmasabb volt így minden de megérte! A csapatom borzalmasan jó előtörténeteket adott le és a karaktereik is teljesen a kalandra voltak véletlen kitalálva így szinte kézenfekvő volt, hogy végig kell menniük és igen… kellett, hogy részt vegyenek a gladiátor küzdelmen 😀 Érdekesség, hogy Amund már javában elkezdett beszélni amikor befejeztem nekik a lemesélését a nagy megmérettetésnek! 🙂 Minden elvárásomon felül teljesítettek és mivel nagyon kötött volt az idő nehezen tudták ugyan kijátszani a karaktereiket de az időhöz mérten maximálisan hozták amit kellett 😉 Pacsi srácok! ( Hangulatos látni ahogy Hit hatalmára 01-et dobál az Arel-pap 😀
  A modulról: Első sorban hatalmas megtiszteltetésnek éreztem, hogy a Küldöttek folytatása lett a kaland! Mindig jó érzés az embernek ha valamilyen módon megbecsülik a munkáját.Méltó módon lett felhasználva amit nem győzök elégszer megköszönni!!!!! Az itteni klubban mindig használni fogjuk a térképet amit hazahoztunk és természetesen a terv sikeres volt és nekünk már egységes az Erion képünk és mi mr így meséljük/játszuk a Városok Várost! Nagyon szépen köszönöm a belefektetett munkát az íróknak :)))
  Végül de nem utolsó sorban tényleg példaértékű és lelkiismeretes volt a szervezés. Köszönjük!
  A Főnixek biztos, hogy legközelebb is minél többen fogják tiszteletüket tenni és pedig biztos, hogy mesélni szeretnék ismét!!
  Ishidu, a Voul

 • Nagyon tetszett a kaland mind olvasmányban mind mesélésben!
  A csapatom ügyes volt és kreatív lehetőségeik szerint megoldottak mindent amit tudtak!
  A helyszín is remek volt épp úgy mint legutóbb!
  Jó volt ismét találkozni az ismerős arcokkal és újabb ismeretségeket kötni.
  Csak így tovább és remélem, bármilyen pozicióra ( mesélő avagy játékos ) fúj a szél még sokszor lesz alkalmam részt venni az ezek után következő “modulokok” rendezvényeken.
  Üdv Mindenkinek!!! 😀

 • Az utazás korai indulása és hossza ellenére igazán jó volt, hála annak, hogy már izgultam a rendezvény miatt és jó volt a társaság.
  A rendezvény helyszíne szimpatikus volt, elég sok térrel, bár a sok csapat így is látható távolságon belül volt. Érezni lehetett a mindenhonnan áradó kalandvágyat az elején, később több helyről az izgalmakat melyek a legvégéig tartottak. Örömteli volt hallani a néha-néha együtt felnevető csapatokat.
  A kaland összességében érdekesnek bizonyult, hatalmas bejárható hellyel, sok tennivalóval. Több időt rászánva is sokat lehetett volna bolyongani, sőt még az írók által szépen leírt kalandot is részletesen megismerhettük volna. Volt benne minden ami egy jó kalandhoz szükséges lehet. Sok új tapasztalatot is szereztem eme rendezvényen.
  A végén persze már sok embert megcsapott a fáradtság, engem is. Kitartottunk, jó volt, megérte.
  Nagyon szívemhez nőtt az az ötletes pohár is melyből mindenkinek jutott.
  Köszönöm a rendezvény szervezőinek, hogy részt vehettem!

 • Sziasztok!
  Úgy gondoltam nehéz lesz véleményt formálni, úgy, hogy se nem játékos, sem mesélő nem voltam a rendezvényen. Kellemesen csalódnom kellett. Mint Amund egyik angyala, az a megtiszteltetés ért, hogy az egész nap folyamán figyelhettem a majd két tucat csapat tagjainak játékát. Ahány ember annyi felé ágazik a fantázia és ez számomra még mindig lenyűgző. Ez az egyik olyan rendezvény, amely otthont ad azoknak az embereknek, akik igaz, távol élik egymástól hétköznapjaikat, ilyenkor mégis egy asztalnál foglalnak helyet, látatlanban, sőt ismeretlenben is fergeteges kalandokat élnek át. Járni azok között az asztalok között, ahol ennyi kreatív ember gyűlik össze, meghat és kiszakít a szürke hétköznapokból. Minden alkalommal hálás vagyok, hogy részese lehetek ennek a gazdagságnak.
  A modult volt szerencsém többször is olvasni, illetve egy részét próbajáték alkalmával játszani. Nagyon informatív volt, kiemelkedő részleteséggel tárta fel Erion eddig ismeretlen területeit, amiről halvány utalásokat véltem csak korábban felfedezni regényekben. Kíváncsi voltam a Kalandozók Városa, milyen, ha nem csak részletekben látjuk, hanem ha összeáll a puzzle.
  A játékosok és a mesélők kedvességükkel és türelmükkel nagyban hozzájárultak, hogy a segítői munkát zökkenőmentesen végezhessem. Büszkén néztem végig ezeken a kiváló embereken, akár ismeretlenek még számomra, akár a Főnixfiókák.

 • Üdv!
  Visszatekintve az időben azt kell, hogy mondjam, kezdjük magunkat egyre jobban érezni mind a rendezvényeken, mind pedig az otthoni játékülések folyamán, mi Főnixfiókák. Hiába, csodás társoság ez, ami nagyon sokat jelent mindenkinek!
  Köszönöm az élményt Simának, simaliba szórakozás volt hallgatni a néhol dilinyó stílusú néhol pedig mély, drámai és érzékeny meséjét.
  A hazafelé úton, mikor átbeszéltük az élményeket a többi csapattal kissé megdöbbentem, hogy komolyabb eltérések is voltak különböző asztalok meséi között. A kaland helyszíne kiváló, ám ebben a városban napokon keresztül lehetett volna bóklászni, ezt mindenki tudja. 😛
  Krónikák, csak így tovább!

 • Nekem ez volt az első rendezvényem és nagyon de nagyon élveztem bár az alvással gondom volt de valahogy megoldom. A mesélő jó volt a csapattársaim is jól játszották ki a karaktereiket. Én úgy éreztem hogy nem tudtam magam 100%-an kijátszani a karakterem és néhol ez nagyon rosszul jött ki. Sokat kell még fejlődnöm de alig várom már a következő rendezvényt! 😀 U.I: A poharat köszönöm szépen nagyon nagyon de nagyon tetszik

Vélemény, hozzászólás?