Ígéretünkhöz híven a magyar szerepjátékos fanzinokról szóló adatbázisunkat ezalkalommal egy különleges darabbal, a Pécsi „HASADÉK” Szerepjátékos egyesület kiadványával folytatjuk. 1995 szeptemberében látott napvilágot ez a non-profit újság nagyon kis példányszámban 60 Ft-ért a helyi klubokban és igen hamar, a kor szellemének megfelelően, bebarangolta a különböző újságokat hírével illetve kritikáival úgy, hogy sokakaknak esélye sem volt a beszámolók szerint egyedi, sajátságos, karakteres (sötétebb) hangvételű cikkjeihez valaha is hozzájutni.

LETÖLTÉS: Hasadek_-_RPG_Fanzin_1995-1

A példás kezdeményezés tüntetőleg hazánkban ekkor kevésbé ismert, ritkább és „elmélyültebb” szerepjátékokról és szerepjátékokhoz jelentetett meg anyagokat, természetesen nem nélkülözve azt sem, hogy több saját művet, ihletett játékbeszámolót vagy éppen fanfictiont jelentessen meg, ami jó. A ritka leletet előbb Thirlen jóvoltából sikerült scannelt formában megszereznünk, majd pedig az egykori klub és így a Hasadék egyik közreműködő tagjának (Tamás „Norris” Gábor) köszönhetően egy minőségi pdf-ben jutott el hozzánk.

A helyi klub pár éve elindította Facebook oldalát is, így aki szívesen emlékszik vissza akár egykori tagként, vagy pécsikén játékostársakat keres vagy csak kíváncsi az egykori klub mai munkájára kövesse őket bátran.

Sajnos a második szám még mindig nem került elő, de mindig reménykedünk a feltűnésében, hogy megoszthassuk a magyar szerepjákosokkal, akiknek tulajdonképpen ezek készültek, úgyhogy nem adjuk fel. A harmadik szám hasonlóképpen csőre van töltve, legközelebb pedig visszatérünk a Keeper második, nyári kiadásával. A szerepjáték-filológiai régészet izgalmas hobbi. 🙂

Következzen tehát az egykori fanzin első számának tartalomjegyzéke:

 

Magyar Szerepjátékos Fanzinok 4 – a legendás HASADÉK

Vélemény, hozzászólás?