Idén sem maradhat el a jól megszokott X-men játék a táborban!

Mutánsok nyilvánosan élhetnek. Nincs szükség regisztrációra. De az emberek még mindig nem fogadják el kétségek és félelmek nélkül. Folyamatos az ellentét a szimpatizáns és ellenzők között. Az egész mutáns kérdés rettentően megosztja a társadalmat és ez nincs másként New Yorkban sem. Sőt! New York mindig az olvasztótégelye volt a kultúráknak és a legkülönfélébb embereknek. Hetente hallani a hírekben mutánsokat ért rasszista támadásokról és vice versa mutánsok radikális csoportjai agresszívan védik a területeiket, az övéiket, vagy kegyetlenül torolnak meg minden vélt vagy valós atrocitást. A Sokoviai egyezmény sem tesz jót a mutáns képességekkel rendelkezőknek, mé. Az intézet vezetőinek sikerült egy megállapodást kötniük az Egyesült Nemzetekkel, hogy amíg nem avatkoznak bele a világ dolgaiba és az iskola területén maradnak, nem esik bántódásuk. Természetesen a megegyezés feltétele volt, hogy aláírják és alá íratják mindenkivel aki az intézményhez tartozik az egyezményt.

Ebben a környezetben működik Charles Xavier iskolája is és próbálja rendezni az áldatlan viszonyokat.
https://hu.wikipedia.org/wiki/X-birtok

Játékos karakterek New Yorki lakosok, tagjai lehetnek akár az X-mennek, akár más csoportosulásnak, de természetesen egyedül is tevékenykedhetnek akár titokban akár nyíltan.

Természetesen a korábbi táborok alkalmával megkezdett kalandsorozatom része, azaz aki játszott már korábban hozhatja tovább a karakterét, kalandonként +10 pontot kap amit a fejlődés szabályainak megfelelően tud elosztani.

A történetben korábban volt egy kanadai kiruccanás Deadpoolnak köszönhetően, aztán Magnetonak segített a csapat néhány elrabolt mutáns kiszabadításában. Ezt követően En Sabah Nur, azaz Apokalipszis lovasaival küzdöttek meg szerte a világ különböző pontjain. Tavaly pedig lerántották a leplet néhány alvilági emberről, akik mutánsokat adtak el katonai célokra.

Minden karaktere maga döntse el, hogy aláírta-e a Sokoviai egyezményt. Amennyiben nem írta alá, az iskola területén védelmet élvez, de azon kívül ki van téve a hatóságoknak. Az iskolát elhagyta Magik és Logan, ők nem voltak hajlandóak hozzájárulni az egyezményhez.

Érdeklődni és karaktert küldeni is lehet ide: vodli.jeno@gmail.com

Karakteralkotásról:

 Karakteralkotás: LFG.HU –n megtalálható GURPS Lite rendszert használom, az alapján lehet karaktert alkotni, 200 pontból kell megalkotni a karaktereket.
Mutáns képesség amolyan grátisz annak a működését mint mesélő fogom meghatározni, nyugodtan el lehet engedni a fantáziát, vagy fel lehet használni egy már ismert mutáns képességeit is. A képességek rendszerbe illesztését mindenképpen én végzem, szóval nyugodtan írjátok le mit szeretnétek és megoldjuk 😉

Egyéb változók (Nem kötelezőek!):

xmen2

Másodlagos mutáció: 100 pont karakteralkotáskor: másodlagos mutációval, tehát még egy mutáns képességgel rendelkezik a karakter. Ki is egészítheti a korábbi mutációját a karakternek, de lehet gyökeresen más is.

Alfajok: 60 pont karakteralkotáskor

  • Neo mutáns: A Neo mutánsok sokszor agresszívek, és erős falkaszellem jellemzi őket. Gyakran csoportosulnak bandákba hasonszőrű Neo mutánsokkal és a csapat vezetője mindig egy alfa. Minden Neo mutáns karakteralkotás után kap +3 pontot minden fizikai tulajdonságára.
  • Lupin: Ezek a mutánsok szert tesznek a farkasok ösztöneire, és képességeire. Jobb a szaglásuk, képesek felismerni embereket a szagukról ha egyszer már találkoztak. Ezen felül minden fizikai tulajdonságukra +2 pontot kapnak karakteralkotás után. (Példa: Rozsomák, Kardfog). Gyakoriak a karmok vagy megnőtt fogak.
  • Feline: Macskaszerű mutánsok. Kinézetükben sok esetben macskákra hajaznak, szőrös test, fogak, szemek karmok. Lupinokhoz hasonlóan +2t kapnak a képességekre. (Példa: Tigra)
  • Cheyarafim: Angyalokra emlékeztető mutánsok, minden esetben rendelkeznek hatalmas angyal szárnyakkal amikkel képesek repülni. Vérük égeti a Neyaphemeket, de mások számára gyakran gyógyító hatással bír. (Példa: Angyal- Warren Kenneth Worthington III).
  • Neyaphem: Démoni vonású mutánsok, bőrük színe fekete, kék, vörös, krétafehér. Gyakorta rendelkeznek farokkal, denevérszerűen hártyás szárnyakkal, sima fekete tollazatú szárnyakkal, hegyes fülekkel és fogakkal, agyarakkal, világító szemekkel és/vagy szarvakkal. +1 et kapnak karakteralkotás után egy fizikai tulajdonságra. (Példa: Árnyék, Azazel).
Shalafi: X-men

4 thoughts on “Shalafi: X-men

  • Afrad és MagicHorse jelentkezik! Már ha nem unod, hogy mi pátyolgatjuk a diákokat. 😛

  • Nekem jó, nem lehet megunni! :P, de jelentkezéses bejegyzés külön lesz amint kikerült minden kiírás Július 19.- én!

  • Annyit kérnék h a képességeket küldjétek meg vagy írjátok meg ide h meg tudjam álmodni mikeppen működnek, köszi

Vélemény, hozzászólás?