Thea népe hősökért kiált, egy olyan kor küszöbén, ami egyre több változással jár! Hősökre van szükség ahhoz, hogy az átlagember békében élhessen. Évek óta emberek százai dolgoznak egy terven, a kontinenst átszelő szövetségek kötettek és szakadtak meg mind egy nagyszabású cél érdekében. De a játszma utolsó mozzanataihoz hősökre van szükség. Rád van szükség, hogy felvonjuk a vitorlát és az ismeretlen felé vegyük az irányt!

Itt jönnek képbe a karakterek. A terv kivitelezése precizitást és sebességet követel, ehhez pedig gyakorlott és világlátott emberek kellenek.

Olyan karaktereket várunk, akik tapasztalt utazók, bajnokok, szélhámosok, tudós fők legyenek kardforgatók, varázslók vagy poéták, minden segítségre szükség lesz.

Rendhagyó módon egy kisebb 7tenger eseményt tervezünk a tábor egyik napjára. Három mesélő keze alatt (Ishidu, Lucius és Shalafi) lehetősége lesz mindenkinek a játékra aki szereti a 7tenger világát, vagy csak érdeklődik iránta.

15 játékos jelentkezését várjuk!

Karaktereket 150 Hős Pontból kérjük megalkotni, mivel tapasztaltak ezért lehetőség van a varázsfortélyok illetve vívóiskolák fortélyainak fejlesztésére karakteralkotó pontokból (3 Hős Pontért lehet venni 1 szint varázs- vagy vívóiskola fortélyt)

Mindenkit arra kérünk, hogy legalább fél oldal-oldalt küldjön a karakteréről. Előélet és motivációkra kihegyezve, szeretnénk ha mindenkinek a karakterére a lehetőségekhez mérten fel tudnánk készülni. Ha nem ismeri valaki a rendszert az nem probléma, akkor segítünk neki akár személyesen is, a karakter előtörténete és motivációi a fontosabbak számunkra!

Ami még fontos, még az alábbi 5 szempont között minden játékos a karaktere és az előtörténete mellé mellékeljen egy prioritást. 100 pontot kérünk mindenkitől, hogy osszon el az alábbi szempontok között teljesen szabadon:

  • Intrika 
  • Akció
  • Románc
  • Felfedezés
  • Katonaság

Ezek a szempontok sokat segítenek majd nekünk az egyes karakterekkel kapcsolatban.

Ha bármi segítségre van szüksége bárkinek nyugodtan keressétek bármelyik mesélőt, vagy használjátok az alábbi karakteralkotó táblázatot, ami már erre a pontszámra lett alakítva.

Karakteralkotó

Az alábbiakban pedig egy kis hangulatkeltést olvashattok Lucius tollából

A legnagyobb kaland

Tűző nap, csillámlón szikrázva verődött vissza a tenger fodrairól. E ragyogó napfényben fürdő kikötő zsongott a sürgölődő emberektől. Színes kelmékbe és parfümfellegekbe burkolt népek keresztezték egymás útját, s a lepotyogó morzsákon, s rakománybol elcsent halakon sirályok civakodtak, a sós víztöl csillogó köveken, majd visítva rebentek szerteszét mikor a közelben egy úlyabb súlyos láda puffant a kövön. Az idősebb hordár letörölte a szakállára folyt bort, majd átnyujtotta koszosképű ifjú társának.

– Hallod-e José, én olyan izgatott vagyok, ekkora útra még sosem mentem a tengeren – majd belekortyolt ő is – nagy kaland vár ránk, hallod-e?

– Ugyan kölyök csak Avalonig megyünk, mi ez ahhoz a kalandhoz képest amiröl minden kocsmában beszélnek, átkozom is az eget hogy lecsúsztam róla…

– Miröl pletykálnak José, bökd ki!

– Nagy változások elött áll, a világ s ki elég bátor mindent láthat miröl ember mégcsak álmodni sem mert. Egész Thea szerte keresik a legrátermedtebb fickókat, egy kalandra ami oly nagy útra viszi őket mely után a legnagyobb hősök között fogják emlegetni őket. Ám ehhez őrültebbnek kell lenni a halálnál. Magam is egy Kocsmában halottam a pletykát, Ínföldön…

———-

Dohány füstben, és whiskey gőzben, kavarogva és pattogva táncoló emberek, vidám mulatozása töltötte meg a kikötői pubot. Egyetlen vidám menedéke volt ez, az éjszakai vihartol ázó városkának. Ember s pohártolpak verték a gyors ritmust, amit a furujás és harmónikás zenészek dala kísért.

In the merry month of June, From my home I started,

Left the girls of Tuam, Nearly broken hearted…

Kilöttyenve csattantak össze a kupák, a kandalló meletti asztalnál. Kupáikkal rögzítették a kitekert levél négy sarkát. Az O’Brief klán vörös barkójú, vezetője kezdett beszámolójába.

– Na szal ez a rízsporos képű piperkőc hotta ajánlattal az egész Ín földed is kivásárolhattyuk. Aszongya a világvégire akare e’menni, selötte mindenféle hatalmasságokka tárgyana kinn a vizen. Oszt magunkféle kemény matrózok kellenek neki, meg melót ad arra, hogy cipeljünk keresztül kasul a mindenféle küldöttyeit Thean. – alapos körbenézés után, behajolt az asztal fölé, amire mindenki követte példáját, majd suttogva fojtatta- Kössétek fel a gatyátok mer ezek olyan fickók akik elött még az őrült király is emelné a kalapját. Ezek a hősök…

Egy szék reccsent szét a klánfőnök hátán, majd elszabadult a káosz, és  a vidám mulatságból tömegverekedés lett.

 

———-

Kristály csillárok ragyogták be a végtelen gazdagsággal díszített Chatou de Charous báltermét. Fenséges lágy zenével töltötte be a termet a pávatollakba öltöztetett zenekar. Pukkanó pezsgős üvegek, s koccanó kristálypoharak közt kacarásztak s petykáltak, magukat kelettve, Montaigne legrangosabb urai. A parketten táncra készülő nemesek vonultak fel, akik a  virágokat megszégyenítő pompás ruhakölteményeikpen parádéztak. Lassan ringó dallamra oly szabályos rendben táncoltak, amilyen rendezetten vonultak fel kék zubbonyukban a kastély hatalmas udvarán a császár katonái, hogy uruk megcsodálhassa őket, intézői, és tanácsadói körében. Az eldördülő ágyúk füstjét hesegette maga körül aranyozott ruhályában Montaigne ura, s hadseregének főparancsnoka bizalmasan fordult oda hozzá.

– Ezek a hősök fogják hozzásegíteni szövetségünket a titokhoz melyet a Syrneth tábla rejt. Válogatott s nagy hírnevű kalandorok ők, s ahogy mondani szokás elszántabbak a halálnál. Ha minden igaz már úton vannak a találkozóra.

Bukdácsolva csapódott hullámról hullámra a díszes hadi galeon, s a horizonton már látszott az öszekötött hajók zászlajai. Sebesen haladtak az országokat összekötő Folyamon, hogy megváltoztassák a világ sorsát. Az árbóckosárból vidáman kiabált le az ifjú árbócőr.

– Kap’tány hajókat látok, mingyá megérkezünk a tárgyalásra!

Ishidu, Lucius, Shalafi – 7tenger

3 thoughts on “Ishidu, Lucius, Shalafi – 7tenger

  • A jelentkezés később nyílik meg július második felében, egyszerre a többi kalanddal és a kalandok időpontjával.
    De van 15 hely így kényelmesen lesz idő 🙂

Vélemény, hozzászólás?