Az idei esztendőben ismét visszatérek egy hivatalos Helvéczia regével az elmúlt év sikerén felbuzdulva, amit a nagyérdemű elé tárnék. Öt vállalkozó kedvű igazán szerepjátszani vágyó és a magyar népmeséket igencsak kedvelő hős kalandor jelentkezését várom. A terítékre ugyanis nem holmiféle eszem-iszom fog kerülni, hanem az Aranylúd fogadó hátborzongató története. Kevés oly vagabund és vándor lehet oly vakmerő, hogy belevágjon ebbe, borzalmas históriába. Az idei évben a rettegésé lesz a főszerep így minden idegszáluk egyben maradásról gondoskodni szíveskedjenek!

 A karakterek megalkotásában szívélyesen segédkezek az arra rászorulóknak. Az alábbi elérhetőségek közül tessenek választani, vagy ha semelyiket nem preferálják álljanak ki a boszorkányok órájában a falu határába és a nevemet kiáltani a holdnak oszt majd csak megszidják kendéket a felébredő szomszédok!

Faczebook: Nagy Andor

E-mail: andor.nagy63@gmail.com

 

Álljon hát itt rövidke keltése a jóember hangulatjának:

https://www.youtube.com/watch?v=b5kJxMEMyU4

Ammertal egy sáros mellékutczájában áll az Aranylúd fogadó (Gasthof zur Goldene Ganz). Néhány éve, hogy új tulajdonosa, a morvaországi Karol Votocky, a háborúból leszerelve elvetette az előző tulajdonos özvegyét. és a leromlott ivóból ismét utazóknak való helyet csinált. Tűzperzselte arczát és fekete kesztyűjét jól ismerik mindenütt; és ma már mind nála száll meg, ki átutazóban van, de itt iszik az is, ki csak a városban számít. Még Karl Gauss elsőosztályú ülnök, Ambrosius Fortunatus von Kahlberg polgármester második embere is itt tartja esti asztaltársaságát.

Csakhogy az Aranylúdban nemrégiben furcsa dolgok történtek: Többször már, hogy kivilágos virradatig szólt duhaj mulatozás, máskor pedig a városbéli asztalosoknak kellett az összetörött lóczákat és székeket megreparálni. Votocky rá sem rántott, de mindenkinek megtiltotta, hogy nélküle lemerészkedjen a hordókkal teli pinczébe.

Miután azonban legújabban Votocky több vendége panaszkodott a sör furcsa ízére, a jeles fogadós igencsak megrémült, és úgy döntött: ha legközelebb ilyen csúfság esik, segítségért fordul. És mit ad a Gondviselés: nem sokkal később a fogadóban megszálló utazók ismét megérezték a sörben a sajátos ammóniás mellékízt.

Ishidu – Helvéczia – A Megátkozott Pincze

Vélemény, hozzászólás?