Idén nyárra egy Star Wars kalandmodullal készültem nektek. A kaland 5 BBY-ben játszódik (a többit majd a játékülésen).

A kalandra 4, max. 5 fős összeszokott kalandozócsapatot vagy innen-onnan összejött embereket várok. Ha összeszokott csapattal van dolgom, akkor szeretnék kérni a karakterek előtörténete mellé csapat előtörténetet is, egyébként ez nem szükséges, majd játék előtt kitaláljuk.

Karakteralkotás a Star Wars szabályrendszer, ezen belül a Star Wars: A szerepjáték c. könyv alapján, a d6-os rendszer összes kiegészítője használható (vagy bármelyik másik d6-os kiadás, mint kiegészítés). A fajok közül nincs megkötésem, droidokból is szabadon lehet választani. Kasztok közül Jedit és Sithet nem szeretnék a csapatba. Ezen kívül nem árt ha legalább két karakter tisztában van a szállítóhajók vezetésével (pilóta, másodpilóta), az asztrogációval, a kommunikációs rendszerekkel. Továbbá nem árt, ha legalább egy ember képes szállítóhajó fegyverzetet, pajzsokat kezelni.

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a Star Wars: A Szerepjáték (ami alapján a karaktereket kell kidolgozni) és a Wars Roleplaying Game: Revised, Expanded and Updated c. könyvet (ami meg a legösszeszedtebb szabálykönyv), amit belinkelek azoknak, akinek még nincs meg.

http://www.starwarstimeline.net/WestEndGames/The%20Roleplaying%20Game%20Revised%20Expanded%20Updated%20WRP.pdf

A karakterek kapnak 7500 kreditet, ami szabadon elkölthető felszerelésre, kibernikus beültetésre, járművekre és egyéb dolgokra. (Van lehetőség hitel felvételére, ilyenkor a felvett összeg 2x-ese adósságként szerepel a karakter lapján. Ilyenkor az előtörténetbe fogalmazzátok bele, hogy kinek tartozik a karakter.) Ez a pénz a könyvben leírt kezdőfelszerelést helyettesíti.
A nagyon ritka tárgyak árára 2x-es szoros a szorzó. Az X-el jelölt termékek nagyon indokolt esetet kivéve beszerezhetetlen a karakterek számára. Hajót én fogok csinálni a csapatnak, így az senkinek sem kell.

A karakterek, mivel már nem kezdő kalandozók, felírhatnak +1K-t valamelyik főtuladonságra, és +4K-t rakhatnak jártasságokra.

Ezeken kívül minden karakter fog kapni még valami „extrát” a játék elején, ezt majd helyben megbeszéljük mi lesz, gondolkodni lehet rajta.

Felhívom a figyelmeteket arra, hogy a legtöbb fegyver és néhány egyéb áru engedélyköteles a birodalomban! Az engedéllyel rendelkező emberek meg ugye könnyen lenyomozhatók, ha egyáltalán megkapják az engedélyt… Ezzel persze nem tántorítok el senkit az illegális áruk vásárlásától, csak jobb tisztázni a dolgokat előre :D.

Az előtörténeteket a karakterekkel együtt július 26-ára várom.
Ha valaki még nagyon új a Star Wars d6 rendszerben és nem megy neki a karaterkreálás, akkor azt jelezze nekem, és a helyszínen gyorsan összedobunk egy karaktert.

Ha pedig van valami kérdésetek a karakterekkel, rendszerrel kapcsolatban, akkor azt nyogodtan írjátok le a vélemény/hozzászolás rovatban, én meg majd legjobb tudásom szerint válaszolok rájuk.

 

További szép nyarat, kalandozást kivánok mindenkinek!
Az erő legyen veletek!

Skarab – Star Wars

9 thoughts on “Skarab – Star Wars

  • Hali! Engem érdekelne a játék. A rendszerrel nagyjából képben vagyok, van egy alapkönyvem, de utoljára vagy 20 éve játszottam 🙂

  • A jelentkezés akkor fog megnyílni ha minden játék kint van addig kis türelmet kérünk 🙂

  • Szia! Szeretnék jelentkezni, ha van még szabad hely (Nick: Thorunn)

  • Üdv!

    Skype-on írtam, de gondoltam ide is írok, hogy a csapattársak is láthassák: én egy ubese zsoldos-technikust hoznék. Elsősorban technikus lesz, így hajójavítást, elsősegélyt, számítógép programozás-javítást, securityt tervezek neki főleg, de érteni fog azért valamennyire a harchoz is.

    Nova

  • Én vállaltam a lövész szerepét, így hozom a starship gunnery-t, a starship weapon repair-t, a kommunikációt, a szenzort 5D-vel. Szóval ami még kellene az a pilóta és másodpilóta, asztrogáció és csillaghajó pajzskezelés. 😉

  • Illetve nincsen még „szociális / arc” karakterünk se, aki beszél az njk-kkal, meggyőzi őket meg ilyesmi. Az sem haszontalan dolog, és szerintem sem az ubese technikus, se az ugor lövész már csak faji sajátosságaiból adódóan sem igazán alkalmas erre. Arról nem is beszélve, hogy a birodalmiak jellemzően nem komálják ezeket az „idegen” fajokat.

  • Én a magam részéről a Retired Captain template alapján dolgozom, egy visszavonult ex-birodalmi tengerészt hozok, űrhajó skillekkel, és némi arc skillel. Nervával valszeg hozzuk a hajó irányításához szükséges párost.

  • Nerva egy nem-emberi, szociális es pilóta orientált karaktert hoz.

Vélemény, hozzászólás?