Idén nyárra egy Star Wars kalandmodullal készültem nektek. A kaland 5 BBY-ben játszódik (a többit majd a játékülésen).

A kalandra 4, max. 5 fős összeszokott kalandozócsapatot vagy innen-onnan összejött embereket várok. Ha összeszokott csapattal van dolgom, akkor szeretnék kérni a karakterek előtörténete mellé csapat előtörténetet is, egyébként ez nem szükséges, majd játék előtt kitaláljuk.

Karakteralkotás a Star Wars szabályrendszer, ezen belül a Star Wars: A szerepjáték c. könyv alapján, a d6-os rendszer összes kiegészítője használható (vagy bármelyik másik d6-os kiadás, mint kiegészítés). A fajok közül nincs megkötésem, droidokból is szabadon lehet választani. Kasztok közül Jedit és Sithet nem szeretnék a csapatba. Ezen kívül nem árt ha legalább két karakter tisztában van a szállítóhajók vezetésével (pilóta, másodpilóta), az asztrogációval, a kommunikációs rendszerekkel. Továbbá nem árt, ha legalább egy ember képes szállítóhajó fegyverzetet, pajzsokat kezelni.

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a Star Wars: A Szerepjáték (ami alapján a karaktereket kell kidolgozni) és a Wars Roleplaying Game: Revised, Expanded and Updated c. könyvet (ami meg a legösszeszedtebb szabálykönyv), amit belinkelek azoknak, akinek még nincs meg.

http://www.starwarstimeline.net/WestEndGames/The%20Roleplaying%20Game%20Revised%20Expanded%20Updated%20WRP.pdf

A karakterek kapnak 7500 kreditet, ami szabadon elkölthető felszerelésre, kibernikus beültetésre, járművekre és egyéb dolgokra. (Van lehetőség hitel felvételére, ilyenkor a felvett összeg 2x-ese adósságként szerepel a karakter lapján. Ilyenkor az előtörténetbe fogalmazzátok bele, hogy kinek tartozik a karakter.) Ez a pénz a könyvben leírt kezdőfelszerelést helyettesíti.
A nagyon ritka tárgyak árára 2x-es szoros a szorzó. Az X-el jelölt termékek nagyon indokolt esetet kivéve beszerezhetetlen a karakterek számára. Hajót én fogok csinálni a csapatnak, így az senkinek sem kell.

A karakterek, mivel már nem kezdő kalandozók, felírhatnak +1K-t valamelyik főtuladonságra, és +4K-t rakhatnak jártasságokra.

Ezeken kívül minden karakter fog kapni még valami „extrát” a játék elején, ezt majd helyben megbeszéljük mi lesz, gondolkodni lehet rajta.

Felhívom a figyelmeteket arra, hogy a legtöbb fegyver és néhány egyéb áru engedélyköteles a birodalomban! Az engedéllyel rendelkező emberek meg ugye könnyen lenyomozhatók, ha egyáltalán megkapják az engedélyt… Ezzel persze nem tántorítok el senkit az illegális áruk vásárlásától, csak jobb tisztázni a dolgokat előre :D.

Az előtörténeteket a karakterekkel együtt július 26-ára várom.
Ha valaki még nagyon új a Star Wars d6 rendszerben és nem megy neki a karaterkreálás, akkor azt jelezze nekem, és a helyszínen gyorsan összedobunk egy karaktert.

Ha pedig van valami kérdésetek a karakterekkel, rendszerrel kapcsolatban, akkor azt nyogodtan írjátok le a vélemény/hozzászolás rovatban, én meg majd legjobb tudásom szerint válaszolok rájuk.

 

További szép nyarat, kalandozást kivánok mindenkinek!
Az erő legyen veletek!

Skarab – Star Wars

2 thoughts on “Skarab – Star Wars

  • Hali! Engem érdekelne a játék. A rendszerrel nagyjából képben vagyok, van egy alapkönyvem, de utoljára vagy 20 éve játszottam 🙂

  • A jelentkezés akkor fog megnyílni ha minden játék kint van addig kis türelmet kérünk 🙂

Vélemény, hozzászólás?