Üdv! Ez úton szeretném bejelenteni, hogy a tábor alkalmával szívesen mesélek max. 5 főnek egy Fallout történetet, Savage Worlds rendszerrel.

Ha nem ismered a videójátékot, a kikerült hangulatkeltőből elegendő mennyiségű információt tudsz szerezni a világról.

Ha nem ismered a rendszert, ne ijedj meg, rendkívül egyszerű, és gyorsan meg lehet tanulni,
mindössze egy teljes szett kocka kell hozzá (D4, D6, D8, 2D10, D12, D20), ceruza, radír, meg Te, meg valaki, aki ismeri a rendszert (én).

A történet 2077.10.22-én kezdődik, a Nagy Háború előtti időkben. Helyszín New Orleans.

Ha egyéb kérdésed van, fordulj hozzám bátran a hellertamas91@gmail.com e-mail címen, jelige: Világvége.

 

AZ ATOMKOR

   Száz évnyi, Kelet és Nyugat közötti hidegháború után az Egyesült Államok egy groteszk totalitárius kormány vezetése alatt működött és 2052-re a civil lakosság nagy része statárium alatt élt. A polgárok feljelentették szomszédaikat, mint „vörös kémeket”, a „gondolatrendőrség” pedig telefonhívásokat hallgatott le, céges e-maileket olvasott el, csak hogy a disszidenseket kiszűrjék, és elzárják. A fogyó nyersanyagoknak és az energiaválságnak köszönhetően az árak az egekbe emelkedtek, az életkörülmények színvonala pedig csökkent a társadalom középső és alsó szintjein.

     A megszámlálhatatlan katonai ellenőrzőállomás úgy pöttyözte be a térképet, mint himlő a bőrt, de jelenlétük célja nem az állam ellenségeitől való védelem, hanem inkább a civilek nyugtalanságának kontrollálása volt. A szabadságot félelemre és összeesküvésekre cserélve,  a lakosság a narkotikumokhoz és a hallucinogénekhez fordult, s amit nem tudtak gyógyszertárakból, azt beszerezték a feketepiacról, csak hogy a rémséges valóságból rövid időre kiutat találjanak.

    Az emberek, annak ellenére, hogy féltek és túlhajszoltak voltak, mégis összetartottak. Néhányuknak sikerült jókedélyüket megőrizniük, s hitték, láthatják az Amerikai Álmot a Holnap Pirkadata után. Minél közelebbi kapcsolatban volt valaki a kormánnyal, annál sötétebb volt a világképe. Bárki, aki a kormánynak vagy védelmi szerződéseken dolgozott, állandó megfigyelés alatt végezte munkáját, és a vállára nehezedett az egész orwelli rendszer, s a hierarchia alján a tudósok és mérnökök nem tudtak szemet hunyni a tény felett, hogy a technológia  amit fejlesztenek, a társadalom számára a Vég lehet.

     A futószalagok mellett dolgozó férfiak és nők sem tudták „nemlátni”, hogy mi folyik körülöttük, hisz a fegyvergyártás már a civil gazdaságban is jelen volt, harcászati robotok és mini-atomtöltetek képében. A szakemberektől a takarítókig mindenki ki volt téve a sugárzásnak: nehezen lenntartott étel, fájdalmak, láz. Még ha a legrosszabbra is készültek, nem vesztették el a reményt: vizet és tartós élelmiszerkészleteket halmoztak fel  pincéikben és saját maguk által eszkábált óvóhelyeiken.

     A szárazföldi megszállást előkészítendő, a kínai hírszerzés ügynököket juttatott az országba, hogy szabotálják mind a civil, mind a hadiipart…

Rövid Történelmi Áttekinés

 

Az alábbi szöveg a Wikipédia egyik szócikkéből való:

 

A háború előtt

A 21. századi világ az 1950-es évek paranoiás, hidegháborús állapotára emlékeztetett. Az Egyesült Államok kormánya egyre agresszívebbé és harciasabbá vált valós vagy vélt ellenségeivel szemben. Különösen kiélezte ezt a helyzetet az a tény, hogy a 2050-es évekre a Föld fosszilis energiahordozói elfogytak, az új, nukleáris alapú energia pedig még nem volt eléggé elterjedt, ami feszültségekhez vezetett. Az ENSZ 2052-ben megszűnt létezni, több kisebb állam pedig csődöt jelentett. Az Európai Unió és a közel-keleti államok hosszú és véres háborúba kezdtek az utolsó, még fellelhető olajtartalékokért.

2053 végén az Egyesült Államok lezárta határait egy új, félelmetes vírus pusztítása miatt. Ugyanebben az évben egy terrorista-támadás lerombolta Izraelben Tel-Aviv városát. A fokozódó nyomás hatására a kormány megbízást adott ki a Menedékház Terv kidolgozására. Az infláció és az általános politikai helyzet miatt nem volt egyszerű a finanszírozás, de a kormány eredeti terve az volt, hogy az újonnan felépítendő Menedékekben el tudják szállásolni az embereket, megvédve őket egy nukleáris csapástól vagy egy járványtól.

2060-ban a Közel-Kelet utolsó olajtartalékai is elfogytak. Ennek egyenes következménye lett az Európai Unió háborújának vége. Az államszövetség hamarosan szét is esett, egymással marakodó államokra, melyek az utolsó megmaradt energiahordozókért küzdöttek. 2066-ban Kína váratlan támadást intézett Alaszka ellen, ez a terület volt ugyanis az utolsó a Földön, ahol még található volt olaj. Az USA gyorsan reagált, de a háború így is közel tíz évig tartott. A háború következménye lett, hogy a két nagyhatalom annektálta szomszédait. Így került az USA fennhatósága alá Kanada 2076-ban. Az itt megtalálható nyersanyagok segítségével 2077 januárjában Alaszka felszabadult a kínai megszállás alól. Időközben a katonai gépezet folyamatosan újabb és újabb találmányokat hozott létre. Ezek egyike volt egy vírus (az F.E.V.), melyet eredetileg a hatalmas járvány megfékezésére fejlesztettek ki, de mutálódott változatával már katonai tervek is voltak. A hadsereg részére ekkoriban fejlesztették ki az erőpáncélokat, illetve kreáltak bizarr élőlényeket, kizárólag hadi célra.

 

Csillagbagoly – Savage World of Fallout – Vörös Égbolt

Vélemény, hozzászólás?