Szemerkélt reggel az eső, de már kezdett a nap utat törni magának a felhők között. A dús köd felszakadozott, és hamarosan meglátták a kastély tornyait. Mr. és Mrs. Morris öt éve szinte minden hónapban megteszi ezt az utat, egyik reggel oda, másik este vissza. Ennyi idő bőven elég, hogy kitakarítsák a helyet és megjavítsák, amit a szelek tönkretettek. A kastély urával sosem találkoztak, mindig levél útján értesítette őket jöveteléről, amikor távol kellett maradniuk, a sötét falaktól.

Közös pontként mindenki egy angliai szállítmányozó cég most induló, Paisley-i lányvállalatának a friss alkalmazottja. A karakterek nem ismerik egymást.

Létszám: maximum 6 fő

6 tulajdonságra, D10 dobás. Ennyi a rendszer 🙂

Geam an Donais
Kissé megkoptak a betűk az évek alatt a nagykapu nyikorgó zsanérjai fölött. Mrs. Morris mindig keresztet vetett, mikor elhaladt alatta, mégiscsak latin írás, ő pedig buzgón vallásos asszony volt. Mr. Morris zsörtölődött az égbenyúló gaz és a letört faágak láttán, de aztán nagyot sercintve nekiveselkedett, hogy megtisztítsa a parkot.
– Minek ez a hajcihő, úgyse látja senki – motyogott magában, de azért nekigyűrkőzött a munkának, lassan a rózsaágyásokat is ki kell takarítani.
Ezalatt Mrs. Morris porolgatott a hatalmas előcsarnokban, fehér huzatú bútorok között. Nem szeretett itt aludni, olyan érzése volt, mintha valaki lenne még rajtuk kívül a házban.
– Patkányok, rohadék patkányok!
Csakhogy a kitett csapda ismét üres volt, nem lelte benne halálát egy rágcsáló sem az elmúlt időszakban.
– Ugyan mi más verhette le ezt? Csakis patkány…
Fájós derékkal hajolt le, hogy összeszedje a törött cserepeket. A festet agyagfigurák a hideg kandalló párkányán sorakoztak, mióta először betette ide a lábát. Úgy tetszett megvan mindnek a maga helye, s most sekély vájat árválkodott a figura helyén.
Amíg valami gyertyát keresett a konyhában, hogy kitöltse a hézagot, egy barnás foltra lett figyelmes a padlón. Biztos volt benne, hogy nem ő hagyta így maga után.
– Patkányszar, átkozott dögök! – hiába próbálta elcsiszitolni a cipőorrával, az már odaszáradt, nem lesz könnyű felsikálni.
Culebra – Narratív horrorjáték

Vélemény, hozzászólás?