Cthulhu hívását fogok mesélni, amihez 4-5 játékos jelentkezését várom. A történet nem a novellákban megszokott korszakban fog játszódni, ugyanis a Kr. u.  1. évszádba utazunk vissza, egészen a Római Birodalomig. Ráadásul az események Róma városában zajlanak majd, úgyhogy a játékosok Róma város lakói lesznek. Amit még érdemes a háttérről tudni, hogy a hatvanas években játszunk, amikor az uralkodó Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus volt. Annyit kérnék a jelentkezőktől, hogy a karaktereik már ismerjék egymást, legyen közös múltjuk. A részleteket pedig a játék előtt dolgozzuk ki közösen a táborban.

 

 

 

A karakterek értékeinek kiszámolása:

Minden játékos 100 pontot kap, amit a következő tulajdonságok között kell elosztania:

ERŐ, FIZIKUM, MÉRET, INTELLIGENCIA, AKARATERŐ, ÜGYESSÉG, MEGJELENÉS és MŰVELTSÉG.

A tulajdonságértékek 3 és 18 között lehetnek, de a MÉRET és az INTELLIGENCIA minimum értéke 8, a MŰVELTSÉGÉ pedig 6.

Tudás: MŰVELTSÉGx5

Ötlet: INTELLIGENCIAx5

Szerencse, Épelme, Épelme-pont: AKARATERŐx5

A karakterek a táborban kerülnek részletes kidolgozásra, tehát a sebzésbónusszal, a képzettségekkel és az életerővel is ott törődünk majd, de a pontelosztást addigra meg kéne csinálni. A CH képzettségrendszere százalékos, és mindenkinek választania kell egy foglalkozást, amihez különböző alapképzettségek is tartoznak. Ezen képzettségek alapértékéhez a MŰVELTSÉG 20-szorosa adódik, és egészen 89%-ig lehet elmenni. A többi szabadon választható képzettségre az INTELLIGENCIA 10-szereséből osztható pont. Ezek bármik lehetnek, de figyelembe kell venni, hogy az ókori Rómában játszunk majd, úgyhogy lesznek megkötések.

Végül felsorolnék pár foglalkozást, ami alapján körvonalazódhat a karakter háttere: patikárius, bankár, jós, kézműves, kurtizán, előadóművész, kém (politikai), gladiátor, lictor, centurio, kereskedő, fémműves, patrícius, eunuch, prefektus, orvos, tengerész, tudós, szenátor, tolvaj, rabszolga, rabszolga kereskedő.

Levi – Cthulhu hívása

Vélemény, hozzászólás?