Több mint száz regény, tucatnyinál is több szabálykönyv és kiegészítő, s többszáz kalandmodul után elmondhatjuk, hogy a M.A.G.U.S. termékeny 25 éve sokszor nehezen átlátható, rendszerezhető és felfogható újabb belépőknek és a játékba visszatérőknek egyaránt. Mostanáig legalábbis ez volt az elmondható. Azonban a Krónikák.hu kiegészítői és játéksegédletei sorában most következő alkotás igyekszik megkönnyíteni és bemutatni mindazt, amit (első körben legalábbis) tudni és ismerni érdemes a játékhoz (és meséléshez). Gondoljuk ezt azért, mert időről-időre fontosnak tartjuk ezeknek az információknak és ennek a tudásanyagnak a frissítését az újabb generációknak … és most első alkalommal egy újabb generáció részéről.

A Kisokos ugyanis nemcsak összegzi Ynev tájának sokféle- és sokszínű fantáziavilágát Igrain Reval Geofrámia munkássága előtt tisztelegve (és ezalatt értve mindazokat, akik az eltelt évtizedben hozzáraktak a nagy egészhez) hanem olyan új nyelvezettel és formában teszi ezt, ami úgy gondoljuk, hogy méltó (és hasznos) mind a következő negyed évszázad elkezdéséhez, mind pedig ahhoz a kreatív alkotókörhöz, amelyben az ötlete megfogant és az ötlet a megvalósulásig csiszolódott négy országos szerepjátékos klub, közösség és rendezvénysorozat berkei között.

Bár az alapötlet, de sokkal inkább az igény felismerése, Amundhoz kötődik, de végül Ishidu vezette azt a projektet vállt-vállnak vetve Unity-vel, amely végül Komattre értő szerkesztői munkája alatt nyerte el végleges formáját, amelyben most elétek tárjuk az eredményt. Reméljük sokatoknak lesz majd segítség és egyfajta iránytű a Kalandok Kontinensén való barangolás közben és elérjük eredeti célunkat, hogy lexikális részletek kutatása helyett a szerepjátékos alkalmak fókusza a közös kalandok és élmények legyenek inkább epikus küzdelmek és vérre menő szópárbajok között, amiket a vándorlás és az új megismerésének hangulata leng át.

Ha igen, akkor mind nagyon nagyon örülni fogunk …

KISOKOS KALANDOZÓKNAK

Kisokos Kalandozóknak

3 thoughts on “Kisokos Kalandozóknak

  • Na ez kellett, mint egy falat kenyér! Ezt a 20 oldalt már csak elolvassa legalább a KM, ha a játékosok nem is. Sokszor hallottam, hogy milyen lore fügő az ynevi szerepjátszás. Régen ;), mi úgy csináltuk, hogy elolvastunk mindent ami M volt, de mondjuk akkor még nem volt internyet, csak papír-alapú tablett, amit lapozgatni kellett. Képzeljétek el, a suliban is papírra írtunk rotling ceruzával a matek órán, bár már akkor is voltak, akik kézi számológépet használtak, két, vagy akár több egész szám összeadásához, szóval azért nem volt sötét középkor. 😉
    Előre hát, újdonsült kalandozók! És, le az Északi Szövetség ordani nekromantáival és fejvadászkardos, rabszolgatartó, haonwelli embervadászaival, akik erejüket megfeszítve küzdenek Tharr, mara-sequoros Ikreivel, a festői, szövetségbeli metropoliszban: Erionban.
    Ojjé üköm! Ojjé!

  • Szuper! Tudjátok hogy lehetne 21-re lapot húzni? 😀 Plusz egy oldalban a harcrendszert foglaljátok bele és kész az Instant Game Guide 😀 ha 24 oldalra kijön, tűzött füzet is lehet belőle 😀

Vélemény, hozzászólás?