Ahogy ígértük megérkeztünk még egy hangulatkeltővel, és egyúttal egy kis segítséggel a karakterek elkészítéséhez. Minden játékost illetve csapatot arra kérünk, hogy a karaktereket közösen adják le és legyenek figyelemmel a határidőre ami október 1. ami a befizetés határideje is, hiszen a mesélőknek is fel kell tudni készülni, hogy mindenki a legjobban szórakozhasson.

Továbbra is várjuk a 0. napra és az 1. napra a szabad játékokra a kalandokat, ahogy a korábbi években is hiszen játszani jó és sokfélét játszani még jobb! A tavalyihoz hasonlóan egyszerre fog kikerülni minden szabad játék egy bejegyzésben a karakterek leadásának határideje után, tehát valamikor október elején!

A tovább mögött pedig jó olvasgatást a hangulatkeltőhöz

 

 

 

 

A megbízás

Ahogy végighaladtok az Ezüst rend falka Új-Pyarroni rendházának gazdagon díszített folyosóján több ismert délvidéki művész alkotását ismeri fel a hozzáértő. Vannak festők, szobrászok, de még egy-egy ruhaköltemény, vagy hangszer is ki van állítva díszes vitrinben. A szemfülesebbek felismerhetik Pill mester szobrát, de még Pachanzo egyik festménynek is beillő verses költeményét is, ahogy a már-már galériának beillő folyosón végighaladtok. Ahogy a megadott terem elé értek látjátok, hogy a nagy kétszárnyú vasalt tölgyfa ajtó egyik fele félig nyitva van, arra várva, hogy nyugodtan beléphessetek.

Ahogy beljebb lökitek, az ajtót látjátok, hogy a teremben, kisebb káosz uralkodik és a folyosóval ellentétben itt nincs annyi díszítés, inkább funkcionális a berendezés, de több asztalon más-más területek térképeit látjátok, rájuk apró jelző zászlók kitűzve, mellettük jegyzetek, könyvek, tinták, az Ibara északi részét és a Hirokin nyugati részét mutató térképén egy tintás üveg kiborult, de már rég megszáradhatott. Akinek jobb az orra érezheti, hogy valahol valamelyik sarokban rég félbehagyott ebéd árválkodhat. Az egyik asztalnál pedig egy őszes már erősen kopaszodó, egyszerű ruházatú ötvenes évei végén járó férfi olvas valamilyen levelet, amit összeteker, és azonnal kilöki, maga alól a széket amint észrevesz titeket. A hozzáértők még éppen kivehetik a levélre alján található Viadomói illetőségű pecsétet, de arra már nincs lehetőség, hogy azt megállapítsátok, hogy melyik házhoz tartozik.

Az idős férfi Arulis- ként mutatkozik be és kezet nyújt mindenkinek. Ami szemet szúr az, hogy jobb kezének középső ujján egy vastag, de szimpla aranygyűrű található, nem hagyva kétséget afelől, hogy a férfi Krad atyának felkentje.

Elmondja, hogy nagy örömére szolgál, hogy lehetősége van veletek együtt dolgozni és örül, hogy néhány ismerős arcot is láthat soraitok között. Miközben beszél, odasétál az egy másik asztalhoz amin Enysmon térképe van kiterítve, mellette jó néhány már lassan sárguló tekercs, valamint pár kézzel faragot vagy durván megmunkált ékszer. Elmeséli, hogy kaptak egy megkeresést közvetlen a Pyarroni Inkvizíciótól és a Titkosszolgálattól – aki korábban dolgozott már Bátor Teknőssel felismerheti a jelzését az egyik levélen-, hogy aggasztó híreket kaptak az elmúlt egy-két esztendőben Enysmon felől. Eltűnésekről, akadozó néhol kusza jelentésekről valamint a pogány hit megerősödéséről beszél, de sajnos jelenleg egyik szervezetnek sincs sem erőforrása – és ami fontosabb – sem ember forrása ezeknek utána járni. A két szervezet erejét lekötik Lcargon visszatérte valamint a folyamatosan mozgolódó Hirokin figyelemmel kísérése, arról nem is beszélve, hogy megjelent az al Ratta kalandozó céh a színen, akikről még nem tudják, hogy hova tehetnék, és még sorolhatná, és ha ez nem lenne elég még északról Ediomad felől is aggasztó hírek érkeznek. Ezért a korábban már gyümölcsöző kapcsolatukra való tekintettel felkeresték az Ezüst rend falkáját, hogy néhány megbízható külsőssel járjanak, utána mi lehet a probléma.

Ezért a ti feladatotok az lesz, hogy utánajárjatok és jelentést tegyetek arról, hogy mégis mi folyik ebben az országban. Természetesen a szokásos díjazás jár, valamint Dreina egyházának bankjai megtérítik a költségeiteket. Átnyújt egy bőségszarut ábrázoló körülbelül 20×20 centi méretű bronzlapot és közli, hogy ezzel épeszű keretek között rendelkezésetekre bocsájtják a szükséges anyagi javakat bármelyik Dreina szentélyben. Természetesen küldetés végeztével ezt vissza kell szolgáltatni. Hozzáértők leplezetlen mágiát éreznek sugározni a lapból. Utolsó instrukcióként még elmondja, hogy keressétek meg Süd’her –t Rónavég városában, ő Noir papja és az Enysmoni egyházszervet valamint az inkvizíció helyi vezetője. Ő minden bizonnyal segítségetekre lesz, hogy el tudjatok indulni.

Ez után még megbeszéltek néhány fontos apróságot és utatokra is bocsájt, hogy néhány óra múlva a Kapuk Teréről átlépjetek Enysmon városába ahonnan már csak 1-2 hét az út Rónavégig. Igfonig kényelmes kövezett úton tudtok haladni, de utána le kell térni a járt útról, csupán szekerek és lovak által kijárt földes út visz tovább, látszik, hogy ez már nagyon a határvidék.

A városba érve könnyen megtaláljátok az épületet, ami valaha Uwel templomként szolgált, és amit néhány éve tisztítottak meg az átkos beszivárgott kígyóimádóktól, de látszólag most is jó hangulat uralkodik, aminek a középpontjában egy vékony félmeztelen szőrmemellényes alak nyakában az udzs szemmel szélesen gesztikulálva magyaráz, valamit miközben a szájából valamilyen dohányárú lóg. Ahogy beljebb mentek és észrevesz titeket az alak vigyorogva elindul felétek és mit sem törődve az illemmel keblére ölel, mindenkit miközben bemutatkozik, hogy ő Süd’her és ha már itt vagytok, tartsatok vele egy csendesebb helyre beszélni.

 

XIV. Hősök Napja – II. Hangulatkeltő – A megbízás

Vélemény, hozzászólás?