Annak idején már egyszer hírt adtunk ennek a regénynek a ‘freeware’ státuszba kerüléséről, az utóbbi időben pedig többször szóba került beszélgetésekben és a Közös M* világunk listának is része. Így visszakeresve pedig feltűnt, hogy már az eredei helyén sem megtalálható, mert az írónő honlapja elveszett. De mi szívesen emlékszünk rá, így ezen a péntek délutánon a hosszú hétvégére szívesen ajánljuk olvasnivalónak Kolozsvári Zsófia írónő M* regényét, ami egyedi ízzel és hangulattal vezet minket vissza Ynev világára. Jó tettei listáját egyébként annak idején egy fanzin üzemeltetésével is öregbítette, irodalmi szerkesztőként is bábáskodott egy ideig a kalandorok krónikái felett és az újraindult Rúna Táborok szervezésében is tevékenykedett. Így elmondható, hogy sokat adott a kedvenc hobbinkhoz, nem utolsósorban regényével első között szerepeltette közvetlenül Új-Pyarron helyszínét. Az eredeti fülszöveg mellett a bejegyzésben a könyv borítójának egy ritka, korai verzióját találjátok, ami valamelyest eltér a végső változattól, így mostanra inkább érdekessége miatt fontos.

„Nem hittem a Sors hatalmában.

Még akkor sem, amikor egy éjjel kigyulladt a fogadó, amelyben megszálltam. Pedig annak köszönhettem a jégszemű varázslót, akivel megosztottam a következő hét esztendőt. Még akkor sem, amikor egy fegyvertelen elf önként ajánlkozott testőrül. Szokásaiban nem hasonlított népe többi tagjára, ráadásul folyékonyan beszélt minden emberi nyelven… kyrül is. Még akkor sem, amikor mindhármunk útját keresztezte egy zöld fényű mellvértet viselő shajaran – a kártyavető pedig örökre megváltoztatta mindannyiunk életét.

Nem hittem a Sors hatalmában. Eddig.”

LETÖLTÉS: Indira Myles – Shajaran

e-book formátum

Indira Myles: Shajaran (M.A.G.U.S. regény)

One thought on “Indira Myles: Shajaran (M.A.G.U.S. regény)

  • Átkonvertáltam a pdf-et, én úgyis e-book olvasón fogom elolvasni, beletettem a bejegyzésbe, hátha valaki más is hasznát veszi.

Vélemény, hozzászólás?