Líthas!

Mint már tudjátok, az idei tábor az ország keleti részében kap helyet. A Tisza-tó partján, Abádszalókon a Füzes kemping területén (melynek címe Strand út 2.) A várost a volán szolgáltatásainak igénybevételével érdemes megközelíteni, mivel a legközelebbi sínpár közel 8 kilóméterre kerüli el a helységet. A buszállomásra érkezve pedig csupán ötszáz méter távolságra van a tábor helyszíne.

Augusztus 26-án a tábort 10:00-tól vesszük birtokba. A szálláson való elhelyezkedéshez kérjétek Amund segítségét, és a nála kitöltött bejelentőlap kitöltése után már el is foglalhatjátok kvartélyotokat. Amennyiben Amundot nem találjátok, természetesen keressétek a többi szervezőt. A tábor hivatalos és ünnepélyes megnyitója 14:30 kor veszi kezdetét, majd annak lezárultával ki-ki elmerülhet a szabad játékok mesélői által életrehívott világokban. Aki pedig a tábori kosztot választotta, a Füzes étterem enyhíti majd éhségetek 18:00-tól, ezután pedig folytatódhatnak a játékok és a vígaszság kifáradásig.

27-én az előző nap fáradalmait kipihenve 8:00-tól reggeliteket költhetitek a már fent említett helyen, majd 9:00-tól egy rövid gyűlés következik, hogy segítsük a szabad játékok játékosainak és kalandmestereinek találkozását, eztán pedig nem is tartunk titeket vissza a szerepjátéktól. Ebéddel 12:30-kor várnak minket, emlékvacsoránkat pedig 18:00-kor üljük meg az előző napi emlékére. Sötétedőre fordulva, 22:00 magasságában a főmodul kalandmestereivel tartunk egy mindenre kiterjedő, utolsó megbeszélést. A másnapi központi modulra való tekintettel kérjük továbbá a szabad játékok mesélőit, hogy a meséket ne nyújtsák nagyon sokáig, hogy másnapra minden résztvevő frissen és üdén vághasson neki a kalandnak Ynev vidékén.

A harmadik napon ismét 8:00-kor vehetjük magunkhoz az erőt adó étket, 9:00-kor pedig a tábor központi M.A.G.U.S. kaland eligazítása következik, a csapatokat összehozandó a kalandmesterekkel, és keretet adva az eseménynek, majd a prelűd után a csapatok el is kezdhetik a főmodult. Az étkezések ezen a napon is ugyanazon rendszer szerint folynak majd, mint eleddig. A rendezvény központi játéka hivatalosan 22:00-ig tart, hogy a még eznap hazaindulók is teljességében kiélvezhessék azt. Ezután hajnalbamenően regélhetünk egymásnak a kaland alatt átélt élményeinkről, leghősiesebb cselekedeteinkről és egeket rengető ballépéseinkről akár amíg ránk nem hajnalodik.

 Utolsó napunkon a szokásos időben elfogyasztjuk reggelinket, majd 10:00-tól kezdetét veszi az eredményhirdetés és a táborzáró ceremónia, amely után elérkezik az idő a táborbontásra és a könnyes búcsúra és lassan de biztosan 14:00-ra kiürítjük a tábort és feledhetetlen élményekkel gazdagodva indulunk a hazavezető útra.

A tábor programja zanzásítva:

Augusztus 26.(csütörtök):

10:00 – A tábor és a szállások elfoglalása

14:30 – Ünnepélyes megnyitó kezdete

15:00 – Szabad játékok kezdete

18:00 – Vacsora

Augusztus 27.(péntek):

8:00 – Reggeli

9:00 – Össznépi gyülekező, majd a szabad játékok kezdete

12:30 – Ebéd

18:00 – Vacsora

22:00 – Központi modul kalandmesteri megbeszélése

Augusztus 28.(szombat):

8:00 – Reggeli

9:00 – Össznépi gyülekező

10:00 – Központi M.A.G.U.S. kaland kezdete

12:30 – Ebéd

18:00 – Vacsora

22:00 – Központi M.A.G.U.S. kaland vége

Augusztus 29.(vasárnap):

8:00 – Reggeli

10:00 – Ünnepélyes táborzáró ceremónia

11:00 – Könnyes búcsú

14:00 – A tábor kiürítése

 

Fontos továbbá, hogy megérkeztek a tábor helyszínre kiküldött felderítők jelentései, akik feltérképezték a terepet nekünk, és néhány fotorealisztikus festményt is mellékeltek a jelentéshez:

A tábor érkezésünktől elnyerte tetszésünket. Csend és friss levegő, hatalmas szabad tér. A rögtön a bejáratnál található a Füzes étterem, ahol menten el is fogyasztottuk ebédünket, hogy legyen elegendő erőnk a felfedezőtúrához. Nem is kellett csalódnunk, az étek ízletes és laktató volt, elfogyaztása után neki is láttunk a kemping bejárásának.  Az utat balkéz felől a később lakhelyünkül szolgáló házikók és tűzrakóhelyek , jobbkéz felől pedig a kalandorabb kedvűek sátrainak kialakított terület szegélyezi.

A tábor bejáratához legközelebb az apartmanok esnek, így azokat szemrevételeztük először. Tisztának és rendesnek találtuk őket, két kétágyas szobával, hűtővel, külön mellékhelységgel és zuhanyzóval ellátva. Egyetlen hiányossága a konnektorok csekély száma, javasolt elosztót hozni!

Majd a nyaralók felé vettük az irányt, melyeket szintén kitűnő állapotban és makulátlanul találtuk. Kétszer három ágy, mosogató, elektromos sütőlap, hűtő, mosdó és mellékhelység található bennük. A konnektorok itt szintén csekély számban állnak rendelkezésre, szintén érdemes elosztót hozni magatokkal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tábor tüzetes szemrevételezének végeztével jó kalandozók lévén nyakunkba vettük a várost hogy felderítsük lehetőségeit. A kempingtől mintegy kétszáz méternyire temérdek jobbnál-jobb kifőzdét találtunk, ahol  mennyei falnivalókat kínáltak, többekközött de nem kizárólag lángost, óriáspalacsintát, gyrost és pizzát. Az étketdék szinte végeláthatatlan sora után megleltük a Gábriel Arkangyal patikát, ahol saját elmondásuk szerint minden mundán és mágikus nyavajára van gyógyírjük. Egyből szembe vele megtaláltuk a dohányboltot is, és ekkor még csak 300 méternyire távolodtunk el a kempingtől, a Deák Ferenc utat követve. Mégegyszer ennyi séta után jobbkanyart véve rátaláltunk az ÁFÉSZ helyi utódjára, egy COOP boltra, ahol mindent megtaláltunk, ami fontos lehet feledékeny táborozók számára.

Miután megbízóink is kielégítőnek találták az eredményeinket, bevettük a Tisza-tó strandját, amely kiválónak bizonyult hűsölésre és felfrissülésre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felderítésünk végeztével visszatértünk a kempingben és mindegyik szálláslehetőséget kipróbáltuk, hogy megbizonyosodjunk, elég komfortosak a táborozni vágyóknak.

Küldetésünk végeztével visszatértünk falkánkhoz, de izgatottan várjuk már a Vándorkrónikák idejének eljövetelét.

XV. Vándorkrónikák – Érkezés, program és a felderítők jelentései
Tagged on:                 

Vélemény, hozzászólás?