Az idén megjelent M.A.G.U.S. novelláskötetről már olvashattatok egy véleményt az oldalunkon korábban, de több szem többet lát alapon és mert fontosak a különböző nézőpontok, vélemények ehun közreadjuk (másodközlésben) Magyar Gergely kritikáját is a John J. Sherwood kötetről. A szerző volt olyan szíves és legutóbbi rendezvényünkön is tiszteletét tette, dedikált és emelte a nap fényét. Mi is csak gratulálni tudtunk a művéhez eddig és sarkallni, hogy hasonló darabokkal örvendeztessen meg a későbbieknek, mihamarabb. MG (ahogy többen ismerhetik) a tőle megszokott alapossággal és részletességgel elemzi ki, véleményezi a kötetet, karakteres véleményét nem rejtve véka alá, ami a kritikát külön élménnyé teszi olvasni. Letöltés: kritikakomiszmesek(mg)kalandozok

(forrás: kalandozok.hu)

Magyar Gergely: Kritika – Komisz mesék

2 thoughts on “Magyar Gergely: Kritika – Komisz mesék

 • A jégvarázsló, avagy fehérhajú a Summarium 216-217. oldalán leírtak szerint elkorcsosult aquir.

  „E népek közül egyesek valaha tagjai voltak a két nagy aquir szövetség valamelyikének, s csak később szakadtak ki onnan; mások nem tartoztak sem Kránhoz, sem Ediomadhoz, a közvélekedés azonban olykor több-kevesebb joggal aquirnak minősíti őket.”

  „Lélekszámuk száz-kétszáz főre tehető, és bizony ősvilági eredetűek, noha soha nem tartoztak egyik nagy aquir szövetségbe sem. Egyes tudósok úgy vélekednek, hogy nem az igazi aquirokkal, hanem a törpékkel lehetnek egyidősek.”

 • Üdv!
  Ezt sajnos elmulasztottam, szégyen vagy sem. Lám, van még mit tökéletesíteni a tudásbázison – pedig már régóta épül.
  Engem a forrásokkal mindig meg lehet győzni – nincs is min vitázni vele.
  Köszönöm a kiegészítést!

Vélemény, hozzászólás?