Példátlan megtiszteltetés érte oldalunkat, hogy a soron következő rendezvény kalandjához Gáspár Péter (Jan van den Boomen) jóvoltából és a Deltavision kiadó támogatásával megkaptuk a lehetőséget, hogy a szerző egyik ikonikus művét megoszthatjuk.

Eredetileg a Legendák & Enigmák sorozat Erioni regék című antológiájában, majd legutóbb a Kőerdő, szellőkör és más történetek lapjain találkozhattak olvasók a Jutalomjáték és Kráni krónikák kultstátuszához hasonló novellával, mely nem titkoltan Coppola Keresztapa trilógiája előtt tisztelegve mesélte el az erioni Racchini família és Imeko torony béli enoszukeiek alvilági háborúját.

A 24. Kalandorkrónikák kalandmodulja ugyanis ennek a konfliktusnak és szereplőinek meséli el több mint húsz év múlva a sorsát, végzetét és egy újabb fejezetét a harcuknak. A szerző maga több hasznos tanáccsal és észrevétellel segítette tevőlegesen a szervezők és írók munkáját, hogy a végén a leginkább illeszkedjen a közösen megálmodott, elképzelt és játszott világ színfalai mögé.

Ajánljuk tehát mind a rendezvény játékosainak és mesélőinek is, illetve mindazoknak akik anno esetleg lemaradtak erről a remek írásról, de azok is találhatnak benne érdekes újdonságokat, akik töviről hegyire ismerni vélik az eredeti szöveget, ugyanis a jubileumi kiadásra új szerkesztést és alaposabb átnézést kapott a kisregény. Ezúton is hálásan köszönjük Gáspár Péternek az írást és a segítséget, kívánva további írással töltött hosszú és sikeres éveket.

LETÖLTÉS: Lagy_szellel_lazacszin_hold_alatt

Jan van den Boomen: Lágy szélben, lazacszín hold alatt (M.A.G.U.S. kisregény)

Vélemény, hozzászólás?