Kedves játékosok és mesélők, az alábbiakban olvashatjátok az elkövetkezendőkre szóló karakteralkotásunkat. Ami biztos, hogy a III. Hullámkirályon és a XVI. Vándorkrónikákon ezzel a karakteralkotással lehet majd a karaktereket készíteni. Próbáltuk ahol lehet leegyszerűsíteni a karakterek készítésének menetét, így nagyon sok döntésben tényleg abba az irányba haladtunk el, ahogy egyszerűbb a megoldás. Ebben nagyon fontos volt, hogy a mesélőnek ne kelljen ezekre a döntésekre odafigyelnie, hanem teljes mértékben a játékos döntései által lehessen őket alkalmazni. Próbáltunk az egyszerűség mellett viszont megtartani több olyan elemet amit mi is és ti is szerettetek a korábbi évek karakteralkotásaiban hiszen ezek fontosok, de ezek közül több csak opcionálisan került bele. Utolsó sorban pedig az egyik legfontosabb célkitűzésünk volt, hogy amennyire lehet rövidítsük le, habár lehetett volna még rövidebb, de bizonyos dolgokat nem volt szívünk kihagyni.

Mindenkinek jó olvasgatást kívánok, és szívesen vesszük az észrevételeket, meglátásokat!

Kalandoralkotás

Kalandoralkotás 3722

13 thoughts on “Kalandoralkotás 3722

  • Adron-papnak hogyan alakulnak a manapontjai a MF Mágiahasználat után?
    – Rúna szerint +2MP/TSZ pluszt kap a 10 felett varázslói Asztrál vagy Mentál mozaikokra illetve a hőlátásuk megmarad?
    – PPL nem konkretizálja a „varázslói manákat” és a hőlátást sem.

    Bárd/Sámán/Énekmondó MP/Tsz fixálva van, papoknál dobáljuk?

  • Köszönjük ezek vágóasztalon maradtak mikor raktuk össze. Minden papnál a PPL1-2 a mérvadó, így az Adron papot az szerint kérjük kidolgozni.
    Külön kap 10 manát arra az iskolára a PPL szerint, nem számít papi mágiának, hiszen azt a képzettségből meríti.

    FP és a manát nem kell kidobni, maximumnak számítanak a dobások.

  • a karakter alkotásból véletlen vagy céltudatosan maradtak le a kronikkák oldalán megjelenő kasztokból pár darab?

  • Semmi sem a véletlen műve, ami úgy lenne azt is tagadjuk 🙂

  • Sziasztok,

    A kezdő felszerésnél csak a kalandokból kap a karakter, vagy a KKUK-ban lévő (ETK-ből kifelejtett) és az egyéb leírásokban lévő dolgokat is megkapja a karakter?

    Köszönöm,
    Meran

  • „Csak” a kalandok által kapott aranyból gazdálkodhatnak a karakterek. Ez alól csak a Harcművész főkaszt és a Rackla lovasok képeznek kivételt.

  • Üdv!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy a harcművész fegyvereknek fenn vannak valahol az alap áraik? A Rúna II. évfolyam 1. számban csak a harcértékeiket találtam meg, az árukat nem. E szerint a karakteralkotás szerint vannak olyan harcművész fegyverek, amiket el lehetne készíteni különleges felszerelésként spéci fémből vagy technikával, viszont a szorzó alkalmazásához tudni kellene hozzá az alap árat, ezért kérdem.

    Nova

  • Nem tudok róla h lenne áruk, és ez jól is van így ugyanis ezek a különleges technikák nem igazán otvozhetoek azzal a technikával ami egy olyan fegyver elkészítéséhez szükséges. Még a mester munka sem hiszen ezek nem hétköznapi fegyverek, önmagukban mestermunkák. Habár a slan kardnak pl van ára, de lehetetlen egyet is megvenni meg a leg olcsóbb verzióból is, így szerencsére nem kellett külön megjegyezni, hogy no-no.

  • Üdv!

    Szeretném tisztelettel kifejezni egyet nem értésemet. Azt teljesen megértem, hogy ezek nem hétköznapi fegyverek. Az is rendben van, ha eleve mestermunkának számítanak. Azt viszont nem igazán értem, hogy miért ne lehetne mondjuk egy Nisen-kardot, ívkardot (sho-khot), széles kardot (khot), sárkányfullánkot (khiel) vagy hasonló, kardszerű harcművész fegyvert abbitból vagy hasonló spéci fémből elkészíteni. Illetve a legtöbb harcművész fegyver a leírás alapján nem annyira különleges dolog, mint a kardművész slan kardja, ami tényleg egy külön kategória Magusban. Szóval azért is érdekes lenne szerintem, hogy ha Kalandozó Béla szeretne venni egy tonfát vagy egy nunchakut, akkor mennyiért teheti ezt meg. Ezzel nem azt mondom, hogy szerintem minden sarkon harcművész fegyvert árulnak és boldog-boldogtalan ilyennel mászkál, ugyanakkor azt sem tartom helyesnek, ha ezek az eszközök túl vannak misztifikálva.

    Ugyanakkor már csak azért is jó lenne, ha lenne áruk, mert a jelenlegi karakteralkotás szerint:
    ” Minden kardművész kezdéskor rendelkezik egy Slan-karddal és egy Slan-tőrrel VAGY egy Slankarddal és egy kardművész vérttel. Rackla lovas karakter rendelkezik a különleges Mithril csatabárddal és egy vörös-lunir vérttel (Ezek az eszközök nem rúnázhatóak). ” – eddig oké, na de ha én hoznék mondjuk egy nisen-nid-to harcművészt, mivel alapból nem kapja meg a nisen kardot, meg kellene vennem neki a kalandból kapott aranyból. Igen ám, de ha nem tudom mennyibe kerül, akkor hogyan tegyem ezt meg?

    Nova

  • Azért nem lehet abbitbol mert annak a megmunkalasahoz csak abassziszban értenek a nisen kardot pedig nem asszisz mesterek készítik, ha mindenképpen meg szeretnél venni egy ilyen fegyvert nyugodtan használd egy hasonló fegyver árat, pl hosszú kard (lehet van vmelyik runa an áruk de én nem emlexem, persze nem ismerte kívülről az összes runat). De egyszerűen a mestermunka kívül mindegyik technológia viszonylag helyhez kötött nem az volt a cél h tapoljuk a különleges fegyvereket hanem hogy egyediségét adjunk a hetkoznapiaknak, sokkal menő b ha egy karakter ahelyett h azt mondaná h hosszú kardja van elmondhatja hogy az ő hosszú kardja érezni kék acélból készült, egy ilyen fegyverrel fel lehet vágni, meg lehet jelenni, stb.

  • A TP-t érő kalandok listája frissült a III. Hullámkirály kalandjával.

  • Tisztelt szervezők!

    Egy fontos kérdésem lenne. Egy összeszokott társaság vagyunk. Nem kis létszámmal, heten.

    Korábban is volt rá példa hogy versenyen együtt indultunk, 7 szólam néven. Ügyesen megoldottátok akkor.

    Társaságunk vegyes, van benne beszédes és elég halk, néma játékos. Mégis egy csapat vagyunk.

    Kérdésem lenne, hogy indulhatunk most is együtt? Igazán szuper lenne, ha most is egy asztalnál ülhetünk és fogyaszthatjuk italunkat

    Köszönettel, Summerboy

Vélemény, hozzászólás?