Ez már nem DIXIELAND és ha lehet még messzebb hajítjuk a bárdot a CoC-tól megszokott idősávtól. Oda az úri közönség, a kimódolt poszt-viktoriánus kor és a két háború közötti csillogás. A gombafelhő felemelkedésével új világrend született, de a bebetonozása közben is szólt a nyünyörgés: az ’50-es évek habos-babosnak hitt évtizedeiben a régi jó dolgokból vagy éppen azok árnyékában a hangos, pattogós Rock’n’Roll mellett egy másik ellenkultúra, a beat(nik) korszak is kibontotta szárnyait, s mint tudjuk (főleg ha Twin Peaks rajongóként ismerjük David Lynch kritikáját erről az időszakról ABBÓL az epizódból) a szuperhatalmak és a Király is csupán értelmezhetetlen maszlag a MÍTOSZ valódi urai számára … Akkor mit remélhetnek ezek a fűzfapoéták a sorstól?

Tanti legújabb írása az 1958-as években ad lehetőséget a NYOMOZÓKNAK, hogy ebben az új világkorszakban kamatoztathassák képességüket és tudásukat. Teszi ezt az írótól megszokott alapos utánajárással és a korrajz érzékletes átadásával, miközben jól passzintja bele az árnyas sarkokba a förtelmeket, hogy a végére jutva joggal hihessük azt ez a mi magunk világának hiteles múltja is lehet.

A formabontó idősíkhoz egy vagány és eredeti karakterlap is dukál Khuriboow jóvoltából (a dokumentum utolsó oldalain) és a történet egy kulcsmotívumaihoz köthető beat vers is szorult az oldalak közé Axel Ragaen tollából. Ajánljuk ezt a művet nem csupán Lovecraft munkásságának kedvelőinek és/vagy a Cthulhu hívása reménybeli mesélőinek (majd játékosainak) hanem azoknak is, akik a legkevesebb érdeklődést mutatnak a korszak kaleidoszkóp szerű világa iránt, mert rengeteg kutatómunkát megspórolva maguknak érdekes titkokat, meglepő ismereteket fedhetnek fel maguk előtt is.

LETÖLTÉS: PENNY-PNAKOTIKUS-POÉMÁI

Tanti: Penny Pnakotikus Poémái (Cthulhu hívása kalandmodul)

Vélemény, hozzászólás?