„Az Exorcist egy szerepjáték, melyben a játékosok a Vatikán szolgálatában álló Exorcista Rend tagjait személyesítik meg a XXI. század eleji Földön, ahol a titkos jóslatok szerint vészesen közeleg a bibliai végítélet. Az exorcisták tehát közöttünk járnak, küldetéseiket pedig kis csoportokban (általában 2-6 fő), teljes titoktartás mellett hajtják végre. Létezésükről és céljaikról mit sem tud a külvilág, sőt a Vatikán legmagasabb rangú bizalmasai közül is csak kevesen vannak tisztában a létükkel, személy-azonosságukkal pedig még ennyien sem.

Feladatuk bonyolult és veszélyes: beszivárogni, felkutatni, kifürkészni, feltárni és megsemmisíteni a sátánista csoportokat, azok közül is elsősorban a démoni megszállottságot és a gonoszt szolgáló, annak áldozó szektákat és feketemágusokat, hogy a közelgő Apokalipszist enyhítsék és elodázzák. Minden feladatukat a legnagyobb körültekintéssel, gondosan kidolgozott álca leple alatt hajtják végre, lehetőség szerint anélkül, hogy akár gyanúja is kiszivárogna a ténykedésüknek. Tagjai rendkívül távol állnak a hagyományos értelemben vett papi rendek tagjaitól, mi több elenyészően csekély számban akadnak közöttük valódi papok. Döntő többségüket képességei, szakértelmei, vagy egyéb speciális helyzete miatt szemelte ki és szervezte be a Rend annak reményében, hogy a Vatikán lesújtó öklében hatékonyan kamatoztathatják a tudásukat. Sokuk korábban többször került szembe a világi hatóságokkal, többen a törvény előli megmenekülésüket, a szabadságukat, sőt egyenesen az életüket köszönhetik Szentszék képviselői beavatkozásának. Különleges adottságaik ugyanakkor, amik a világi, törvényes hatalommal szembehelyezték őket, pontosan kapóra jönnek az új feladatkörükben. A Vatikán pedig – most, hogy megkezdődött a visszaszámlálás a Világvége felé – már maga sem válogat az eszközökben a gonosz elleni harcban.”

Cirifischio korai és egyben utolsó munkája 2007-ben készült el, de rá jellemző módon évekig véleményeztette másokkal és csiszolta, hogy csak most kerül a nagyobb közönség elé … posztumusz módon. A pdf egy kézirat scannje (köszönet érte Magyar Gergelynek), egy korábbi verzióból, míg a doc verziók és részletek Dési Zsolt segedelmével kerültek elő és így fel. Jó szórakozást az olvasásához és a majdani játékhoz.

Exorcist_-_szabályok

Karakterlap

vallás-misztikus-szótár

Letöltés (pdf): Exorcist (Cirifischio)

Cirifischio: Exorcist (szerepjáték)

Vélemény, hozzászólás?