Pécs, 1996. augusztus 30. A helyi ANT-IQ fesztivál szerepjátékos eseményének kalandmdulja Inhaizer Gyula (Numitor) gyűjteményéből került a birtokunkba, hogy digitálisan megoszthassuk hobbitársakkal (köszönjük szépen neki az újabb leletet).

Az írógéppel készült és kézzel illusztrált kaland alapvetően az Advanced Dungeons & Dragons rendszerében játszódik (4. szintű, előre generált karakterekkel), de a végkicsengése mégis lovecraft-i, ami nem véletlen. Nagyon különleges világot (settinget) használ.

London. 1890. augusztus 10. Egy alternatív földön járunk, ami bár a Ravenloft egyik testvérverzuma(?) és a leírását tartalmazó kiadvány Edgar Allan Poe írásából idézte meg címét (Masque of Red Death – and Other Tales) a karakterlapokon is az áll, ahogyan ez jobban elhíresült a maga idején: „Gothic Earth„.

Ebben a miénknél sötétebb viktoriánus érát megélő földön veszi kezdetét a kaland 1890-ben, ahol a játékos karakterek egy atlanti hajóútra indulhatnak, melyen természetesen lesznek … bonyodalmak. A sikkes társaság és miliő szerintem jól idézi meg az Agatha Christie, Sir Arthur Conan Doyle és más klasszikus történetek auráját, s a hangulat valahol tényleg Poe és Lovecraft stílusa között csúcsosodik ki (bőven túldob egy Murdoch nyomozó rejtélyeit misztikumban például, pedig azt is szeretem).

Úgyhogy aki nem átall egy minden ízében retrós, nosztalgikus, aranykoros, „régen-tényleg-minden-jobb-volt” kalandban résztvenni javaslom ostromolja meg a kedvenc AD&D 2E mesélőjét ezzel a ritka lelettel és, talán utoljára, jusson el a Gothic Earth-re, hogy túléljen egy izgalmas hajókirándulást. Letöltés: Hajokirandulas_Pecs_1996_ANT_IQ_festival

Balázs Richárd és Tamás Gábor (Mapett): Hajókirándulás (Gothic Earth kalandmodul)

Vélemény, hozzászólás?