Mióta világ a világ nagy örömmel osztjuk meg veletek azokat a cikkeket és írásokat, amiket érdemesnek érzünk arra, hogy a közös fantáziánk részét képezzék. Takács István munkája ilyen: az eredetileg Tengeri Városok néven megismert, később Sinemossa és Sinemosi Liga névre keresztelt világrész már többször szerepelt kalandjaink fókuszában. Most egy újabb szigetről és annak titkairól hullik le a lepel, bőven megtoldva kalandötletek mellett színes kártyamelléklettel, amelyek a mesélést és elképzelést hivatottak segíteni. Jó utat kívánunk minden mesélőnek és játékosnak Rawill Tagge felfedezéséhez, a szerzőnek pedig gratulálunk.

„Ynev messze földjére enged elkalandozni eme kalandmodul sorozat, annak is egy kivételesen távoli és eldugott szegletébe, a Sinemosi Liga egy partmenti, Tiadlan legdélibb pontjának ellentétes oldalán fekvő félszigetre, annak egyetlen kikötővárosába, Rawill Taggébe. A képzelet szárnyán enged betekintést annak mindennapjaiba, rejtelmeibe, történelmébe, titkaiba, múltjába és jövőjébe. E könyv semmiképpen nem szeretne semmilyen a valóságban jelenlévő, múltbéli vagy jövőben feltételezhető, emberi vagy társadalmi, illetve bármilyen konfliktusra, ellentétre reagálni, sem azokat bármilyen irányba elmozdítani. Az asztali szerepjátékok ihlette világok tárulnak fel előttük ezen könyv gyanánt, melyeket különböző egyéb fantasztikus műfajok és alműfajok, valamint a tudományok bizonyos szintű ismeretanyaga ihlettek. Szeretném ezt a könyvet és a M.A.G.U.S univerzumához tartozó esetleges jövőbeli irományaim, olyan kezekbe ajánlani, akik megértik, szeretik és felelősséggel is kezelik ezen műfajokat. A fantasztikus irományok bármennyire is látszólagosan a realitásból ihletnek, nem céljuk azok tartalmának realizálása a valóságban. Kérem irományaim ennek tükrében vesse górcső alá bármilyen kritika vagy olvasói vélemény.”

LETÖLTÉS: Rawill Tagge – P.sz. 3692 – Kalandmodulsorozat és Világleíró kiegészító //  Helyszínek // Bestiárium

Takács István: Rawill Tagge (M.A.G.U.S. világleíró kiegészítő + mellékletek), avagy Sinemosi Liga a XIV. Zászlóháború idején

Vélemény, hozzászólás?