“Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett,

Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben.

Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg

Otthonuktól távol, idegen vizeken,

Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.

Líthas,

Ahogyan azt már korábban is hirdettük honlapunkon, rendezvényeinken és hírlevélben idén is megrendezzük a szokásos nyári nagy szerepjátékos táborunkat. A hatodik évad záró alkalmával azonban sok minden más lesz. Abban a reményben tettük ezeket a változtatásokat, hogy minél többen megtalálhassátok a számításotokat és igényeiteknek megfelelő játékban vehessenek részt a táborozók.

Az első fontos változtatás a tábor hossza lesz. Hét napig fogunk a (remélhetőleg) napfényes helyszínen szerepjátékozni, filmeket nézni, fürdőzni, társasozni és minden mást csinálni, amihez csak kedvünk lesz. Szeretnénk, hogy mindenki minél tovább vegyen részt a táborban, de lehetségessé szeretnénk tenni azoknak is, akik csak pár napra jönnének le, hogy teljes értékű élménnyel távozzanak.

A második újdonság, a tábor helyszíne lesz, amely a megszokott Balatonszárszó ugyan, de idén a Hotel Annamari vendégszeretetét fogjuk élvezni, amely egy többcsillagos szálloda medencével, klubhelységgel és teljes ellátással nem messzebb a parttól, mint a korábbi években. A vonatállomáshoz is közelebb lesz pár(száz) lépéssel, ami sokat számít.

A táborban nem egy nagy kalandmodul lesz a verseny, ahogyan más táborainkban megszokhattátok, hanem egy egynapos hosszúságú történet Phinix tollából, akinek a tavaszi találkozós megmérettetést is köszönhetjük. A verseny azonban nem korlátozódik majd „csak” erre a játékra.

A tábor folyamán minden nap szeretnénk, hogy lehetőség legyen minél többféle kalandmesternél, minél többfélébb kaland megismerésére. Ez feltételez majd egyfajta interaktivitást a résztvevők részéről a tábor előtt is, hiszen a következő hetekben több olyan bejegyzés is lesz, amely a táborban mesélni jelentkezőktől származnak majd, hogy felvezessék mire is számíthattok.

A Krónikák kalandmesterei is fognak a hét napból több alkalommal is mesélni, azonban várjuk azoknak a kalandmestereknek a jelentkezését is, akik bármilyen rendszerre, bármilyen világra felkészülnének egy-egy napon és játékosokat keresnének a meséjükhöz. Ezzel szeretnénk az idei tábornak egy sokkal dinamikusabb hangulatot adni.

A szokásos levelezési címekre várnánk tehát a rövid összefoglalásokat a tervezett kalandokról és hogy mennyi fő jelentkezhet majd rájuk. Természetesen érdemben jelentkezni majd csak az érvényes regisztrációval (online jelentkezés és befizetett tábordíj) rendelkező tudnak majd.

A tábor részvételi díj 29. 000 Ft lesz, amely magában foglalja majd a hét napos tábort teljes étkezéssel, a tábor során debütáló új Krónikák pólót is. A XII. Kalandorkrónikákon részt vettek számára természetes 27. 000 Ft a tábordíj. A jelentkezési határidő július 31, ameddig a teljes részvételi díj utalását is várnánk majd a következő számlára:

 

Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005

 

Van lehetőség Üdülési csekkel fizetésre, de hasonlóan az egyéni időbeosztású táboros részvételhez ezt személyesen kell egyeztetni a szervezőkkel. A táborhoz kapcsolódó regisztrációs hamarosan elkészül, előjelentkezni azonban már most is lehetséges levélben (gulandro@gmail.com), telefonon (06304820138) és személyesen (elsősorban Budapesten).

 

Üdvözlettel:

az Elveszett Mesék Társasága,

a Vándorkrónikák Tábor szervezői és

a Kronikak.hu szerkesztői

VI. Vándorkrónikák Szerepjátékos Tábor és Találkozó – 2012. augusztus 11-17.

8 thoughts on “VI. Vándorkrónikák Szerepjátékos Tábor és Találkozó – 2012. augusztus 11-17.

  • WOW… Jól fest a kaland helyszíne 😛 Már várom…

  • Hm, kár, hogy nem lesz valami hosszabb kaland: vágynék végre egy hasonlóra 🙂
    Hét nap alatt az az egy db egynapos „fix” kaland kicsit kevésnek tűnik. Az ember óhatatlanul elkezd a worst case scenario-n tűnődni. Mi van, ha nem jelentkeznek elegen önkéntes mesélők? Mi van, ha pangás lesz létszámilag, mint a tavaszi táborban? Ezek akkor is valós félelmek, ha – természetesen – Balatonnál, medencénél lehet a jelenlévőkkel haverkodni, kószálni, pancsolni, társasozni, csapaton belül mesélni valamit, stb. Csak a magamfajta (aki versenyeken, találkozókon kívül nem jut pnp játékhoz) inkább vágyik arra, hogy egy hétnapos buliról kialvatlanul, koffeintúltengésben, kimerülten, félig agyhalottan, te tejbetöki vigyorral keveredjen haza, hogy a belét is kijátszotta, minthogy „jó buli” volt, egy nap játékkal az egy hét alatt.

    A másik, és ez a szervezőket dícséri, hogy az eddigi egynapos KK-k nagyon pöpecen meg voltak szervezve: a magamfajta lusta hobbit örült, hogy kész pi… meleg málé módra csak bele kell ülni a jóba 🙂 Ehhez képest a NYT programja némiképp esetlegesnek, randomnak tűnik – egyelőre 🙂

  • Vii: Úgy tűnik, hogy nem kell aggódni a programok miatt, mert éppen este jelezte 4 mesélőnk is (rajtam kívül), hogy legalább 1-2 kalanddal készülnek majd a fix egynapos mellett, így alapjáraton is lesz annyi játéklehetőség, hogy „kialvatlanul, koffeintúltengésben, kimerülten, félig agyhalottan” távozz majd a végén.

    Ha pedig Phoenix meséli majd nektek az egynapos kalandját az az ő részletes és alapos mesélési stílusában lesz több nap is, mert tényleg nem lesz semmi ami miatt akadályoztatva lenne, szóval így erre is van lehetőség.

    A klasszikus modellhez tartozó végig egy hosszú kaland tapasztalataim szerint szétfeszíti a racionalitás kereteit és ma már nagyon nehéz lenne megvalósítani azt, ami évekkel ezelőtt 250 fős táborokban még evidens volt. Arról nem is beszélve, hogy ha az egy fix kaland nem felel meg a játékos ízlésének (mert hallottam ilyenről) akkor sem kell kétségbeesnie, mert lesz még X másik lehetősége.

  • „Vii: Úgy tűnik, hogy nem kell aggódni a programok miatt, mert éppen este jelezte 4 mesélőnk is (rajtam kívül), hogy legalább 1-2 kalanddal készülnek majd a fix egynapos mellett, így alapjáraton is lesz annyi játéklehetőség, hogy “kialvatlanul, koffeintúltengésben, kimerülten, félig agyhalottan” távozz majd a végén.

    Ha pedig Phoenix meséli majd nektek az egynapos kalandját az az ő részletes és alapos mesélési stílusában lesz több nap is, mert tényleg nem lesz semmi ami miatt akadályoztatva lenne, szóval így erre is van lehetőség.”

    *mint vidéki kissrác Disneyland kapujánál, bámul tejbetök vigyorral és szivárványszín nyál csorog a szájából*

    ójesssz 😀

  • Üdvözlégy!

    Mint ahogy a kiírásban is említettük, szeretnénk ha minél több lehetőség, és variáns létrejönne a táborban, a lejátszható történetekből, mesékből, hiszen ugye csak egy kaland fix, a többi csak rajtunk (így rajtatok is 😉 ) múlik. Ergo ha bárki érez vágyat a mesélésre, vagy van egy kalandja amit szívesen megosztana a tábor közönségével, tulajdonképpen bármilyen rendszerről és világról is legyen szó (mint ahogy mi is tervezünk meséket egyéb világok tájaira), akkor az jelezze nekünk bátran, és szíves – örömest beütemezzük a tábor programjába. Kötöttségek minimalizálva, fő a szórakozás jeligével 😉 !

    Jólét polgártársak!

Vélemény, hozzászólás?