nolimitsBeköszöntött a Dal Hava és bármennyire készült is rá, elárasztotta a várost. Vad ünneplés és még vadabb tivornyák köszöntötték Albourne istennő idejét. Az utcákon kezelhetetlenné vált a tömeg, a régimódi nemesek bezárkóztak a kastélyaikba, mások a nép közé keveredtek, hogy valódi tapasztalatokat szerezzenek az életből. A városőrség tehetetlen volt, hiszen saját tisztjeit nyelte el a színes és hangos forgatag, még az árnyakban összeölelkező fejvadászok háborúját is túlharsogták a mellettük zajló vidámságok.

A városnak azonban volt egy másik arca is, a falakon kívül, a Treis kerület, ami meghívás nélküli boszorkányként maradt ki az ünneplésből. Itt egészen más fajta események zajlottak. Az alvilági hatalomátvétel véres élet-halál harccá változtatta az amúgyis nehéz helyzetben élők mindennapjait. Ők fásultán látták és hallgatták csak a pár mérföldre tőlük zajló ünnepségeket és nem felejtettek el közben sűrűn a hátuk mögé is pillantani a válluk fölött. Más világ volt ez, ilyenkor méginkább.

Beköszöntött a Dal Hava és magával hozta az üveges tekintetű, gondolkodásra alkalmatlan másnap reggeleket. A város ilyenkor megfagyott, ahogyan az előző éjszaka emlékeibe kapaszkodva dacolt az aznapi mulatságok előkészítésével. Különös holt idő volt ez, amikor még az sem zökkenthette volna ki a mulatozókat békéjükből, hogyha egy idegen sereg beveszi a várost és új zászlóra ébrednének a tornyok fokán.

Az ellenséges haddal felérő erő, aminek az a sors volt elrendelve, hogy újabb színt fessen a káosz kusza festményére egy ilyen reggel hajnalán közeledett a városhoz. Igaz, láncokban. A Treis ősi kikötője felé tartott egy komor tengerjáró hajó, aminek árbócán Kyel színei lobogtak, tudomást sem véve az isten híveinek városi állapotáról. A parton kevesen voltak, akik elértették a hajó közeledtét, ők igyekeztek eltávolodni a mólók közeléből. Persze, bolondok most is akadtak.

A hajó lassult és méltóságteljesen hozzásimult az egyik masszívabbnak tűnő famóló mellé. Előbb két katona pattant le róla és a várakozó kikötőiket hangos szavakkal és ha kellett ütleggel távolította el a móló közeléből. Majd egy fekete vértes alak lépett le rengve a pallóról és várakozóan a fedélzet felé fordult. Mögötte egy árnyék emelkedett föl és mikor leért a lovag mellé látszott csak mennyivel tornyosul fölé.

Az mégis az óriás karjainak láncait oldotta meg egy kulccsal és pár szót mondott neki, amit a parton állók nem hallottak. Amikor pedig a szabadon engedett idegen feléjük fordult még kevesebben maradtak kíváncsiak az eseményre. Döngő léptekkel indult el a part felé, még mindig imbolyogva kissé a hosszú vízi úttól. A két őr készségesen félreállt az útjából, amikor elérte őket és a köves partra lépve merengve a távoli város falai felé tekintett.

Imbolygását elhagyva indult meg határozottan egy irányba és senki sem állt az útjába. Azonban mindig akad egy bolond. Egy füstös képű utcakökölyök, gorviki korcsnak tűnő, úgy gondolta megcsinálhatja a szerencséjét ezzel az idegennel. Mögé lépett és határozott mozdulattal nyúlt a laza öv fölött dudorodó zseb irányába. Fájdalmas kiáltás hallatszott és a következő pillanatban a kölyök törött csuklóval csüngött az idegen vasmarkában.

Panaszos sikoltása megrázta a kikötő feszült csendjét és sokáig visszhangzott a viskók között is. Az óriás kérdőn hátralesett a fekete vért irányába, de amikor látta a sisak ellenző mozdulatát elengedte inkább foglyát és folytatta útját a hozzá képest babaháznak tűnő éüpületek között. A lovag visszalépett a pallón a fedélzetre és a két őrt is intette, hogy kövessék. Azok mégis egy pillanatra hezitáltak még az események hatására, de végül mégis mentek. Amelyikük utoljára fordult meg a távolodó ember még ezt morogta:

–        Az ilyenek akkor születnek, amikor Kyel Vak arca is pislog egyet …

 

Haonwell városába vezet vissza ez a történet, ami a Hosszú álom történet folytatásaként is felfogható. Két héttel az akkori események után, javában tart a Dal Havában zajló ünnepségsorozat. A kalandozókra ez alkalommal is egy homályos ügy felgöngyölítése vál, szokatlan megbízótól és még különösebb szereplők megismerése során. A karakteralkotás legújabb verziója (3.0) szerint várom a kalandorokat.

A történet több elemében is hasonlít Kacat tavaly nyári kalandjára, így akik azt akkor játszották, azoknak még nem ajánlom. Terveim szerint nyáron újra előveszem ezt a kalandot.

Gulandro: Kedvesem, istenek veled! (M.A.G.U.S. kaland)

25 thoughts on “Gulandro: Kedvesem, istenek veled! (M.A.G.U.S. kaland)

  • Ezt mikor mesélnéd le, engem érdekelne esetlegesen.

  • Ejjha, ezzel zenével nagyon adja a hangulatot.

    Most belegondolva, mennyire jó már, hogy ennyi Haonwell-i kaland született az elmúlt években a Krónikák berkein belül. Lassan össze lehetne állitani egy Haonwell-i Krónikák kalandgyűjteményt 😉

  • A zene fontos része a kalandoknak. 🙂 Örülök, hogy nem csak szerintem.

    A Hosszú álommal kezdve és ezt a másodiknak véve Ket és Komattre Kétes Hozományával már kiadnak egy trilógiát, amihez még van egy negyedik tervem, de azon még ülök egy kicsit. Előbb ezeket szeretném elmélyíteni a játékosokban. A játékok folyamán számomra is egyre több részlettel telik meg a mi Haonwellünk, gondolok itt a Május hölgyére, az embervadászok üzelmeire és ami talán még fontosabb, a nagyobb történelmi események szülte változásokra.

    Ha megint lenne egyszer a M*nak kiadója, akkor egy egész kieget, modulgyűjteményt megérne ez a négyes fogat. Így maximum mi örülhetünk neki.

  • Azt tervezem, hogy első napon társasoznék egyet (Android), esetleg este már elkezdeném a versenymodult és azt másfél napig mesélném, így elképzelésem szerint szombat délután elkezdeném mesélni ezt 3-4 jelentkezőnek. Ha ráérsz, akkor akkor ebből már lehetsz te is egy.

  • Nem tudom még ki fog a csapatunknak mesélni, de remélem, hogy szabad leszek szombat délutánra, hogy kalandozhassak Haonwellen is.

  • én is benne lennék, ha kivégez minket addigra a mesélő (vagy mi őt) 🙂

  • Lennék én is jelentkező, ha beleférek még a partyba… és ha megvan a csapat… akkor össze is dobhatnánk a csapatkoncepciót (is)… 🙂

  • I will follow you, if you accept me…

    Szeretnék jelentkezni erre a kedvesemmel (amennyiben ketten is beférünk jó, ha nem, majd szelektálsz). Jól értelmezem, hogy tavaly ez már le lett mesélve, tehát elsősorban olyanokra vársz, akik akkor nem voltak?

  • Ahoy,

    nem került még lemesélésre találkozón, két otthoni alkalommal „szórakoztattam” vele a játékosokat. Csupán feleslegesnek tartottam újabb bejegyzést szentelni neki. Természetesen kedvesed és te is belefértek a csapatba. Hozzám vagy még inkább otthoni meséimhez méltóan kicsit elmélyülősebb kaland lesz ez mint kockadobálós, de aki szereti az ilyesmit, azt szívesen várom Haonwellbe. 🙂

  • Köszönjük!!! 🙂 Mi pont az ilyen jellegű kalandokat kedveljük, remélem a karakterek is eltaláltak lesznek hozzá. Hány kalandozó fér bele a csapatba?

  • Csatlakoznék Lozartanékhoz ebben a koncepcióban… 🙂
    Bodri, jössz te is?

  • Catsmile: Welcome! Remélem Savdémon is jön, mert még tartozom neki ezzel a kalanddal. 😀

  • Catsmile: Örülök, hogy veled is játszhatunk végre egy csapatban!

  • Hosszú álom… ott indult minden az egyik karakteremnek… 🙂 Kíváncsi lennék a továbbiakra 🙂

  • Ígérem utoljára adom elő a Haonwell sorozat második részét, hogy nyáron már végre mesélhessek majd egyet az újabb kalandjaim közül. Szívesen várom azokat, akik nyáron esetleg lemaradtak vagy érdekli őket.

  • Ez egy (sokkal) régebbi bejegyzés Shala, technikailag még senki sem jelentkezett most. Még így is beférsz. 😉 Figyeld a dátumokat … a mágikus számokat … jelen esetben az rejti az igazságot.

  • Jovan nem beszol 😛 de Savdémon elvtárs elvarázsolt a játékával arra nevezek be 🙂

  • Már sokszor próbálkoztam, hogy részt vegyek eme mesén, s most sikerülni fog, így én leszek az első, aki it jelentkezek rá. 🙂

    Előzmények ismerete nélkül sem hiszem, hogy hátrányban leszek, hisz Haonwell a csodás félelfek szeretet otthona. ^^

    Első kérdésem meg is írom egyből: A karakteralkotás, a mostani alkalommal is ugyanúgy a 3.0-a lesz, ahogy a régebbi kiírás alapján látható?

  • Idézet:

    „Már sokszor próbálkoztam, hogy részt vegyek eme mesén, s most sikerülni fog”

    Idézet vége.

    Jövök. Végre 🙂

  • Öröm és boldogság. 🙂 Két hely elkelt, maximum még három játékost várok.

  • Mivel az SW kaland visszavonulót fúj és ez is érdekelne, így jelentkeznék ide, ha lehet. Van egy bizonyos kaszinótulajdonos a környéken, egy fess és deli gobo legény, akit érdekelhet a dolgok folyománya. 🙂

Vélemény, hozzászólás?