A CODEX szerepjáték bár sok tekintetben fejlettebb és részletesebb, mint Nyulászi Zsolt korábbi munkája, a M.A.G.U.S., a hozzá adható karakteralkotási segédlet igencsak kevés összehasonlítás terén. Kevesebb rajongói kiegészítő van, amit össze lehetne vagy kellene hangolni a hivatalos szabályokkal és a világ sincsen eleresztve jelenlegi tudomásunk szerint játszható fajok terén, ahogy a kasztrendszer is távol áll tőle.

Így mérsékelt hagyományőrzési szándék mellett, az első Fanfár a Hősökért tábor C* karakteralkotási szabályai a mérvadóak, persze kiegészítve valamennyire. A játékos karaktereket tehát 500 Tp felhasználásával lehet megalkotni, ami a szabályok szerint a kezdő százzal összesen tehát 600 Tp, illetve minden játékos 20 arqu pénzzel indul, amit csapaton belül természetesen át lehet adni más társaknak is. A Grimoire és a Hegyi Királyság kiegészítők használata lehetséges, de kérem, hogy az előtörténet leadásával egy időben jelezzétek, hogy ha a csapat igényli ezek alkalmazását.

Más: a honlap online regisztrációs felülete gyengélkedik ismeretlen okokból. A már ott feltüntetettek mellett eddig a Kóborló lelkek csapata jelezte részvételi szándékát, amit természetesen el is fogadtunk. Arra kérnék mindenkit, aki sikertelenül regisztrált eddig (hibaüzenetet kapott), hogy levélben jelezze nekem, hogy felvehessem a listára magamnak és jelentkezése biztos lehessen. A M* karakteralkotásban olvasható előnyök és hátrányok felvételének előfeltétele az, hogy időre érkezzenek meg a karakterek előtörténetei. Kérjük a fentieket figyelembe venni.

CODEX karakteralkotás (és megjegyzés a jelentkezésekhez)

9 thoughts on “CODEX karakteralkotás (és megjegyzés a jelentkezésekhez)

  • Jó lesz ez – csak két kérdés merült fel rögtön:
    – Azok a tárgyak, amelyek nincsenek benne a Kódexben, de a Grimoire említi őket (főként a drágakövek esetében) és komolyan besegíthetnek a varázslásban, milyen áron hozhatók – ha egyáltalán hozhatók – játékba.
    – A származásuk vagy neveltetésük révén több vagyont érő felszerelésre jogosultak, mint mondjuk egy ardún lovag vagy egy sytisi kardnemes, szintén 20 arquval indulnak, amelyből egy rendes vértet sem tudnak venni? (Rendben van, ha így van, csak akkor nem megyünk ardún lovaggal :D)

  • Ahoy,

    – mivel csak említve vannak és nincsenek konkrétan meg hivatalosan, ezért azokat nem lehet a játék alkalmával használni/birtokolni
    – ezúttal ennyi pénz van rá, ha lehet akkor csapaton belül dobjátok össze

    Amennyiben lesz rá igény, úgy a következő C* megmérettetésnél lesznek majd olyan előnyök és hátrányok, amikkel az ilyeneket szabályozni lehet, illetve a nemhivatalos anyagok (jobbára a codex.rpg.hu) játszhatóvá tétele. Csak lássuk, hogy egyáltalán, hogy áll a Codex tábor mindehhez.

  • Üdvözlet

    Örömmel ragadnám meg ezúton a lehetőséget, hogy Codex játékban való részvételünkről ezúton szándéknyilatkozatot tehessünk.

    Olvastam az előző bejegyzést, megértettem, vértek használatáról íly módon magunk is letettünk. A 20 arany mágusban valóban szép vagyon egy kalandozó fel is tud szerelődni belőle. Hálásak vagyunk a szevező(k)nek a befektetett munkáért, kicsinyesek sem szeretnénk lenni. Azért a teljesség igénye nélkül egy rövid árlista néhány fegyver és felszerelés áráról:

    kettősívű vívókard (kardnemesek fő fegyvere) 150 aq-tól
    utazó és igásló 40-50 aq, lószerszámok 15 aq
    bőrnadrág (szabónál) 3-5 aq
    írószerszám 4 aq
    legolcsóbb íjj 3-15 aq
    tőrkard 25-100 aq

    Kérlek, mielőtt elzárkóznánk a civilizált csapatok részvételének lehetőségétől a versenyen vizsgáljuk meg a mit is tehetnénk az alapfelszerelésekkel kapcsolatban. Gondolok itt az egy ingyen fegyver lehetőségére, vagy akár egyéni elbírálásra is.

    Tudom, ez újabb teher lenne az amúgy is szaporodó tennivalók között, így ha ez könnyebbség lenne szívesen felajánlom segítségemet egy objektív értékelésben.

    Maradunk tisztelettel: Pengeélen táncolók

  • Ahoy,

    a Pengeélen táncolók neve nálam mindig is jó ajánlólevél lesz. Annyival toldanám meg hát a fentieket, hogy az előtörténettel egyetemben egy alapfelszerelésre való igényt (egy vagy két fegyver és miért) is írjatok nekünk és azt ha indokolt jóváhagyjuk. Mindezt persze a 20 arqu felett.

  • Térdig gázolva szűntelenül záporozó hálakönnyeink tengerében foglaljuk imáinkba minden bűneid mert könyörgésünk nem talála süket fülekre. A magasztaló himnuszok éneklése közepette természetesen serényen szorgoskodunk a regisztráción is^^

  • Megjegyzés a jelentkezésekhez:

    Lám újra megy a Regisztráció , remek-remek !

  • Hi

    Pár technikai kérdés :
    Íjászat, hajítás képzettséget 3x vagy 4x számoljuk? Alapkönyvben , kiegbe, hol ennyi hol annyi…
    Nador fegyverek értékével kapcsolatban eléggé homályosan fogalmaz a kieg. Viszonyítsunk hasonló fegyok hoz vagy van vhol fix ár?

    Előre is köszi a választ

  • Wenail: ha jól veszem ki a Hegyi királyság kiegészítővel kapcsolatban vannak kérdések, konzultálok a „szakértővel” és lesz válasz.

Vélemény, hozzászólás?