A Sangorik klán egy Arshur városában alapított és működő boszorkánymester rend. Hagyományai egyértelműen aszisz elemekkel felhígult toroni eredetre utalnak, így okkal sejthető, hogy első képviselői valamikor a Psz. XX. században telepedhettek meg délkelet-Vinisila vörös városában. Az aszisz szűrőn átpasszírozott toroni szokások, a rabszolgatartás, a gladiátorok kiemelt jelentősége mellett a boszorkánymesteri hagyományok is megtelepedtek Arshurban….

… Az arshuri boszorkánymester klán, a Sangorik élen járnak a tetoválások alkalmazásában. Ez egyrészt talán kulturális okokkal is magyarázható – hiszen az arshuri szokások szerint a rabszolgákat szinte mindig tetoválásokkal látják el -, másrészt a klán és a kultúra nagyrészt toroni gyökereivel magyarázható. Arshurban a bőr makulátlansága, tisztasága a szabadok jele, így elsősorban a rabszolgákat szokták tetoválásokkal ellátni, minden gazdának kötelessége jelével illetni tulajdonát. Mivel Arshurban az egyéni dicsőség, a harci vitézség is elsőrangú érték, nem csoda, hogy a gladiátorok, akiknek Arshurban szintén nagy kultúrája van, felfedezték nem csak a tulajdont, a dicsőséget jelölő, de a különleges előnyöket biztosító mágikus tetoválásokat is. Természetesen egy ilyen tetoválás nem olcsó mulatság, így a quissat-ok (gladiátoriskola tulajdonosok) meggondolják, melyik rabszolgájuk ér annyit, hogy tetoválásokkal is megerősítsék, noha a szerezhető előny általában megéri az árat. A gladiátoroknak ki kell érdemelni az ilyen jellegű támogatást, és egészen összetett belső szokások, jutalmazási rendszerek alakultak ki a tetoválásokkal kapcsolatban….

Az Arshuri boszorkánymester az alap boszorkánymesteri kaszt egy különleges, Arshur városára jellemző alkasztja. Olyan játékosoknak ajánlom, akik szeretnék kipróbálni a boszorkánymesterek különlegességeit, esetleg vonzódnak a sajátos tetoválásmágiához, vagy csak helyi mágiahasználó karaktert szeretnének megszemélyesíteni.

Letöltés: arshuriboszorkanymester(mg)kalandozok

(szerző: Magyar Gergely, forrás: kalandozok.hu)

Új kaszt: Az arshuri boszorkánymester klán, a Sangorik

One thought on “Új kaszt: Az arshuri boszorkánymester klán, a Sangorik

Vélemény, hozzászólás?