Első nap bemelegítésnek mesélnék egy kis Supernaturalt. Közvetlenül a Winchester fivérek nyomában. A karakterek friss vadászok, akik éppen túléltek egy támadást valami szörnytől. De egyedül annyira nem könnyű a vadász élet ezért csapatba verődtek. 3-4 játékos jelentkezését várom erre a kis megpróbáltatásra. A karakterek bármilyen előéletűek lehetnek. Orvos vagy csöves nem számít, ami biztos, hogy nemrég szembesültek a természetfelettivel és úgy döntöttek, hogy harcba szálnak ellenük.

Ébredés

Recsegésre és valami ropogásra ébredsz. Rettenetes fáj a jobb oldalad. Ahogy mozdulnál éles fájdalom hasít bele a bordáid közé. Még pár percig szuszogsz a padlón mire eljut a tudatodig, hogy fázol és rettenetesen büdös is van. Mintha örökkévalóság volna az a pár pillanat míg felülsz és körbenézel. Vérmocskos hajad a szemedbe lóg, de a szemed szép lassan megszokja a hold nyújtotta félhomályt. Először amit észreveszel, hogy a padló vértől mocskos, sőt emberi darabok keverednek belsőségekkel, legalább tudod, hogy mi büdös. Mintha megmozdulna valami a sarokban, reméled, hogy valaki hozzád hasonló. Csalódnod kell ahogy száját tágra nyitja és tűhegyes fogsorok több sorban éhesen villannak rád. Túl fáradt, túl sérült és túlságosan is elcsigázott vagy ahhoz, hogy megijedj. Még talán a fejed is a falnak veted, hogy felkínáld a torkod a gyors halálnak. Nem tudod mivel állsz szemben, de az biztos, hogy legalább hamar vége lesz. Már arcodban érzed a büdös leheletét és érzed ahogy pár csepp nyállal keveredett vér végigcsorog az álladon. Ekkor valahonnan felülről valami reccsen és tompán puffan. Egy pillanatra elveszted az eszméletedet, mire magadhoz térsz két alak áll előtted és valami folyadékot próbál letuszkolni a torkodon és váltig állítják, hogy minden rendben lesz.

Hetek lábadozása alatt megismered Sam és Dean Winchestert és elmondanak pár fontos információt amit tudnod kell, hogyan kerüld el a leggyakoribb szörnyeket és ha mégis beléjük futnál, hogyan védd meg magad. Adnak két telefonszámot is ha nagy a baj, azon eléred őket.

Mindennek már lassan fél éve, és azóta más szemmel nézel a világra, más szemmel olvasod a reggeli híreket és az is gyanús ha valaki sok húst vesz a hentesnél. Kezdesz becsavarodni, vagy inkább megvilágosodni? Nem tudsz egy helyben maradni, mindenedet pénzzé teszed és elindulsz egy nyom után, legalábbis amit annak vélsz. Úgy fest nem vagy egyedül, mások is átéltek hasonlókat mint te, meg tudod velük beszélni a borzalmakat és együtt erősebbek vagytok. Végül is Sam és Dean is csapatban vadásznak. Hogy is tartja a mondás, „Egységben az erő!”.

Karakteralkotás rettentően egyszerű kis saját rendszert használok, több okból is, mert egyszerű és mert érdekelnének a visszajelzések!

Itt letölthető a karakterlap!

120 pont osztható el a nagy kör fő értékei között. A közelharc és a távharc képzettségek között a fő érték kétszerese osztható el.

Minden 10et meghaladó főérték után fel lehet írni egy pont specialitást, vagyis erényt. Ez lehet akármi, sebészet, plusz pont egy főértékre, egy különleges ismerős, egy ritka fegyver bármi. Az átlag emberi érték 8-10 között mozog.

Ha van kérdés ne habozzatok zaklatni a szokásos mail címen: vodli.jeno@gmail.com

Shalafi – Supernatural

5 thoughts on “Shalafi – Supernatural

  • Üdv!

    Engem érdekelne a játék, de a tényleges jelentkezéssel még várnék, amíg minden felkerül. Addig is viszont lenne kérdésem a rendszerrel kapcsolatban:
    – hogyan-mivel mennek a dobások?
    – a távharcon belül mit takar az a Ballisztikus?
    – a 15 főérték esetében mi minősül a normál emberi átlagnak? (csak hogy könnyebb legyen belőni az elosztást)

    A válaszokat előre is köszi!

    Nova

  • Nagyon jónak ígérkezik nagyon mennék, de aznap lesz Káosz és azt is nagyon várom. „Ha volna két életem” … kétszer annyit játszhatnék.

  • Jogos a dobást nem írtam bele d20-al szoktuk, de ha a társaság 2d10 el szeretné, nekem az is jó közös megegyezés. Ballisztikus, az a katapulta, balliszta, ágyuk, aknavetők. 8-12 közötti az átlag, a 120 pont al átlagosan számovla ugye az 8 tehát mindeki átlag alja, de persze senki sem egyformán jó bármiben.
    Harcról ha már írok: távharc, távolságra adok rontást amennyivel alá dobsz annyit sebzel+a fegyver sebzés modosítója. Közelharc: Mindketten dobtok aki jobban aládobott az sebez a különbség + fegyver móddal. Magyarázat: játékos: 10es kardok, npc 12 es kardok, kardoknak +2 modosítója van, JK dob 3at, npc dob 8 at, JK 7el van bent npc 4 el, szal JK sebez 3+2 -t azaz 5öt.
    Ez igaz az egész rendszerre mindig alá dobunk annyivel bent van annyira vagy jó!

Vélemény, hozzászólás?