A sorozat egy korábbi részében már szerepelt a Trubadúr című fanzin, azonban ismert és ismeretlen forrásokból tudtuk, hogy a ’90-es évek csalóka kiadási kultúrája révén még rejtőznek anomáliák a történetben. Bár kutatásunk folytonos zsákutcákba futott és az OSZK különböző kirendeltségeiről, osztályairól sok kis remény felcsillanása után is lepattantunk tudtuk, hogy még bizonyosan létezik két NJK kaszta a M* szerepjátékhoz nem hivatalos rajongói anyagként.

Különös és egyesített haderőnk azonban mindent bevetett a deduktív nyomozó munkán át a filológiai nehéztüzérségig, ameddig rekonstruáltuk a múltat értelmezhető és értékelhető formátumban. Így történt, hogy Thaur Ákos eszmei hozzájárulása a M.A.G.U.S. szerepjátékhoz a Lelkész és a Javas kasztok, illetve azok egyedi mágiája lehet. Az ő neve ismerős lehet többeknek a Titkos Fóliánsból, mint aki begépelte a HGB és MTK elveszett szövegeit a Valhalla számára, későbbi Rúnák cikkírója és résztvevő szerkesztője, majd ynevi háttéranyagok alkotója.

A Trubadúr (valóban) első számában felvezetésre és bemutatásra került a két új kaszt, a későbbiben pedig elkezdték a mágiájukat is leközölni. Ez nem ment végig, viszont az egykori M.A.G.U.S. levelező lista anyagai között megtaláltuk a tervezett és befejezett, teljes varázslatlistát. A Trubadúr számok scannelése Thirlen magánygűjteményéből származik, aki volt olyan szíves, hogy felajánlja őket az utókornak. A két kaszt évekig kallódott az interneten ismeretlen szerzővel önmagában mire a Kalandozok.hu égisze alatt Magyar Gergely gondozta és megőrizte az archívumnak. Mindkettejüknek köszönet érte, hogy most egyben megoszthatjuk a dokumentumot remélhetőleg többek örömére.

Letöltés: Lelkész és Javas

Az eredeti Trúbadúr oldalak pedig itt következnek hitelesítés végett:

M.A.G.U.S. Eredet #26 – trubadúrok, lelkészek, javasok

2 thoughts on “M.A.G.U.S. Eredet #26 – trubadúrok, lelkészek, javasok

Vélemény, hozzászólás?