„Az emberiség legősibb és legerősebb érzése a félelem, a legősibb és legerősebb félelem pedig az ismeretlentől való rettegés.” – H.P. Lovecraft

Az idei nyári táborban már (ahogy korábban is) többféleképpen közelítettük meg a Mítoszt és azon keresztül a Mester életművét. Meglehet istenkísértés, hogy a társasjáték, a klasszikus Call of Cthulhu szerepjáték és a Delta Green variáns mellett egy újabb lehetőséggel kecsegtessek a kozmikus horror megtapasztalására. Persze nem is tartom magamat akkora szakértőnek, mint Tanti, de ez a szándékomból nem von le azt hiszem.

Egy korábbi cikkben már igyekeztem kivesézni, hogy mit is nyújt a Lovecraftesque 2-3 órás játékülése és mennyiben is tér el a hagyományos szerepjátéktól, de úgy gondolom, hogy ezt is inkább élőben és gyakorlatban lehet a legjobban megérteni. Akkor pedig miért ne adjak rá lehetőséget? Ezért is várok maximum 4 „játékost” (igazából résztvevőt) a tábor hatodik estéjén (vacsora után) augusztus 13-án egy (vagy több) játékalkalomra. Felkészülni különösebben nem kell, H. P. Lovecraft munkásságának ismerete nem szükséges, de előny. Terveim szerint legalább egy előre megírt scenario mellett egy teljesen szabadabbat is játszunk majd (hogyha belefér és van rá igény), ha már mindenki számára tisztább a „rendszer”.

„Az igazság nem tetszeni rendeltetett.” – H. P. Lovecraft

Gulandro: Lovecraftesque /augusztus 13; 4 „játékos”/

5 thoughts on “Gulandro: Lovecraftesque /augusztus 13; 4 „játékos”/

 • Kedves Gulandro!

  Tisztelettel jelentkeznék a játékra, annak terétől és idejétől függetlenül, dekadens, középkorú, öszülő, kétgyermekes, de elvált gondnok karakteremmel, nem nagyon félek a sötétben jeligére.

  Rafin

 • Kedves Rafin,

  Örömmel veszem a jelentkezést. 🙂 A játék jellegéből adódóan nincs szükség előzetes karakterkoncepcióra. Együtt alkotunk és irányítunk majd öten közösen egyet.

  Gulandro

 • A Late, Late, Late Show-m után kipróbálnám. 🙂

 • Laci barátommal szeretnénk jelentkezni résztvevőnek – félig-meddig ezért jönnénk a táborba.
  Mivel a játék rövidebb és van lehetőség több nekifutásra is, remélem, beférünk 🙂

 • Várok mindenkit szeretettel, hely van. Vacsoraidő környékén kezdünk (a reménybeli Sigmar játék befejezése után), addig kényelmesen le lehet érkezni majd rá.

Vélemény, hozzászólás?