Alábbiakban következik az idei nyári táborunk központi M.A.G.U.S. kalandjához készült hangulatkeltő novella, amiben igyekeztünk reflektálni az évben történtekre Ynevvel és a játékosokkal kapcsolatban is, hogy szándékaink szerint (a majdani modullal egyetemben) egy személyesebb élményt nyújthassunk minden résztvevő számára és (remélhetőleg) örömére.

***

Metamorfózis

(hangulatkeltő novella)

Az utca hangjai lassabban múltak csak el, mint korábban. Ez is feltűnt neki. Az árnyak azonban mind elevenebben várták a sarokban, hogy átvegyék a lassan visszavonuló fény helyét. S mintha egyre mohóbban is tennék. Mire a földszintről felszivárog hozzá a vacsorára hívó himnusz első szólama evőeszközök fémes összekoccanása és fatálak tompa puffanásaként már azt is elfelejti, hogy pontosan hol van.

Az utazás összemossa a tájakat, városokat, arcokat, heteket. A Vinisila-síkságon történtek óta semmi sem ugyanaz és mégis … mintha minden egy nálánál ősibb óramű kattogásába illene bele. Azonban nem Kahreban csiszolt apró fogaskerekek és kalapácsok csengése ez, annál sokkal természetesebb, ínak és csontok rugójára járó mesteri mű … ami lassan átveszi a helyét annak, ami gyenge, ami fiatalabb és halandóbb. Ahogy a sötétség a fénynek.

Emlékszik a kastélyra, a sosem múló bál képeire és társai egyre meglepettebb arcára, amiben ő is osztozott. Egy ideig. A sövénylabirintusban örökké ölelkező párokra, amik már a nagyszülei korában is szerették egymást és akkor is együtt lesznek, akkor is kacér mosolyt váltanak a holdfény alatt, hogyha már mindenkinek elfeledték a nevét, akit ő most ismer, mindazokét, akiket élete során valaha megismert … na jó, kivétel talán az elfet. De az elfek mindig mindenben kivételek.

Az a kapu, ami a pincébe vezetett, az csak egy kapu volt. Az igazi ajtó, ami a kriptában várta őket egy sokkal mélyebbre vezető utazást nyitott meg előtte, akármennyire ellenezték vagy féltették a társai. A győzelemhez áldozatra van szükség, az áldozathoz pedig … lelkierőre. Ők nem sejtették, hogy a kriptában heverő dolog gyökerei mélyebbre hatolnak a borospincénél, vagy a szőlőnél, amiből a bor készült, de éppolyan lucskos és nedves helyről, ahol az élet a maga fénytelenségében egészen más törvényeket ismer.

Az alatt a csillagtalan éj alatt olyan erők gyülekeznek és fenekednek, amelyek versenyt felejtenek az idővel, korcskardú hatalmasok vívják a világ teremtésével fogant csatáikat az ember számára felfoghatatlan léptékekkel és taktikákkal. Hevességük pedig olyan, hogy a legkisebb hadmozdulat, kisszerű győzelem évszázados hullámokat vet a felszínen élők világában. A fényben születettek pontosan tudják hol van ez a hely, valaha nevükön nevezték a küzdő feleket, de mára már csak a mesék, a legendák és a félelem maradt meg.

Ott a sötétben született újjá, ott a mélyben lett része annak a harcnak, amiben ha csak pajzs is lehet a társai számára, hogy ők sohasem érthetik meg, minden evilági parány fölé emeli szerepe és fontossága. Ezért sem döbbentették meg a változás első jelei a testén. Addigra már érezte és várta, hogy elkezdődjön. Szükségszerűnek érezte. Pedig csak sejtette, hogy mi vár rájuk, de tudta: őt és társait kiválasztották az előttük álló feladatra. Így hát miért is ellenkezett volna?

Így amikor a mai rohamok véget érnek az utolsó kincsért, amit még teljesen tisztán birtokolt, a lelkéért, ugyanolyan üdvözült mosollyal csatlakozik társaihoz odalent, ahogyan minden este tette mióta elhagyták a síkságot. Akár tábortűz körül, akár a fogadók kandallója mellett. A változás nem csak elfogadni tanította meg, hanem várni is azzal a türelemmel, ami csak egy igazi mélységlakó sajátja és ebben a világban, amin most kérészéletű halandókkal osztozik, ez olyan előny, ami keveseknek adatik meg.

Metamorfózis (hangulatkeltő)

5 thoughts on “Metamorfózis (hangulatkeltő)

  • Üdv!

    Olyan kérdésem lenne, hogy az idei tábori kaland viszi még tovább az Örök Város Bajnokai és vele a Falka kalandozóinak és kalandmoduljainak vonalát, vagy ez teljesen különálló azoktól? Esetleg ez a Hősök Napja vonalát viszi tovább, vagy ötvözi a kettőt mint a tavalyelőtti tábori kaland?

    Nova

  • Ahoy,

    Nova: viszi ám 🙂 és örömmel mondhatom, hogy megint sok régebbi történetszál találkozik a mostani kalandban (a Krónikákon hírdetett szinte minden rendezvénysorozat moduljaiból) amellett is, hogy újabb nagyobb eseményeknek ágyazhasson meg. Tehát régi kalandozót hozni nem csak a plusz elismerésekért érdemes, hanem szerepjátékos szempontból is. Köszönhetően az együttműködésnek elmondható, hogy már szinte minden kaland amit írunk, az egy közös osztott világon történik és ennek megfelelően odafigyelünl egymás történéseire. Remélem kielégítő volt a válasz, 😀

  • Kb. hova lőjük be a kaland helyszínét, Észak vagy Dél?

Vélemény, hozzászólás?