Köszönöm minden mesélőnek aki jelentkezett és türelmes volt. Mint azt megszokhattátok a fő kaland mellett most is lesz alkalom egyéb játékokat is kipróbálni. Megbízható források azt állítják még társasok is lesznek, de itt csupán a hagyományos játékokra koncentrálunk. Arra kérnék mindenkit, hogy játékosi szándékot itt kommentekben jelezze mindenki és néhány naponta frissítem a bejegyzést a létszámokkal.

Mesélőket pedig arra kérem, hogy a játékokat ne csúsztassuk át másik napra, hogy ezzel ne sértsük a másik mesélők játékát és legyenek lezártak a történetek.

Most pedig lássuk a kalandokat! (Rákattintva elérhetitek a leírást)

2018.10.25, Csütörtök:

2018.10.26, Péntek

Lucius – Age of Akkuratium

Üdvözlet kicsik és nagyok, újra vetítésre kerül mindenki kedvenc űrbéli kalandja!

Egy kis utazásra, csillagrengető kalandokra invitálnék, néhány játékost, a benépesülés, és terjeszkedés kezdetétől pezsgő naprendszerben játszódó, közkedvelt és kissé tán kaotikus, AGE OF AKKURATIUM szerepjátékban.

Most következő őszi táborunkon, örülnék olyan jk-knak akiknek még nem volt alkalmuk megismerni az AGE OF AKKURATIUM szerepjátékot, ugyanis a már meglévő eseményekhez szeretnék felzárkoztatni új űrkalandorokat. Persze ha nem lessz elég új érdeklődő akkor szivesen folytatom a tapasztalt akkuratiomozók kalandját.

Hogy el tudjátok képzelni a világot és ki tudjátok találni karaktereiteket, olvasásra ajánlom a történelmi áttekintést, és a hangulatkeltőket. A rendszere egyedi fejlesztés, ennek a leírását is megtaláljátok alább.  Illetve néhány példa az eddig hozott karakterekre: P1TÉ a P1-es széria Természetes Élvezet professzionális prostiklón, Kölyök űrkalóz Jack Sparrow mániás kolóniábol, Űr zsandár, 623. Dudikoff Mihály harci klón a Plútórol, Űr bányász, Biológiailag tökéletesitett műszerész, Űrkaszinó tulaj, Space Donalds és ember csempész főnök, Momoa/ Aquaman kultuszos űrállomásrol származó tökéletesitett zsoldos … és még sokan mások. A karakterek lényege hogy maga a koncepció is világformáló tényező tehát bármit kitalálhatsz és bármit belerakhatsz a már meglévő világba. A korábbi játékokhoz készült novellákat ITT megtalálhatjátok.

 3-4 játékost várok akik felkészültek némi pszichedelikus ürbéli élményre.

Ha kérdés van megtaláltok face(space)bookon Vodli Márió néven, illetve email címem: vodlimario@gmail.com, de a helyszínen se késő semmi.

“Turulként szárnyalj a csillagösvényen!”                                                                                                                                                   – Egy Pataki Attila sámán.

(Figyelem mindennemű hasonlóság, egyéb scifi művekkel, Cowboy bebopp-al, nem a véletlen műve)

Gur-I am

            Éles ütemes pittyegés a sötétben. Szűk elhagyatott garzon közepén, egy csúcstechnikás koporsóra emlékeztető, kapszulának üveg búrája mögött, rángatózó aszott idős testbe mindenféle, táp és infúziós vezetékek futnak. Kéklő fojadék csurog a halántékba csatlakozó űveg csövön. Boldog mosolyra húzódik az arca, amitöl megnyugszik a teste. Felpattanó szemhélyai mögül felragyognak sötétzöld szemei, melyek éberségröl, és értelemröl árulkodnak.

– Mit… Micsoda… áhh mi ez a zárt világ olyan … fagyos. Nem mozog semmim. Mi ez a sok hang a fejemben?

            – Leszálló pája tiszta- visszhangosan szolalt meg egy recsegő hang, s homályosan villogtak valamiféle vezérlőpult apró kijelzői.

             – Kérem ne tegyék ez…- majd egy másik, ám elhaló női ordítás egy elektron pisztoly csövével kiabált

Mintha a csillagok közt cikázott volna át és a látása, egy összetákolt vadászsikló, ifjú kalózkapitányának szemén át tisztult volna ki. az érzései akár a sajátjai. Valamiért pont őt találta meg.

            – Ha a csákja rakétékat egymás felé lőjük, és összeakadunk, a protectoroknak túl kiszámithatatlan célpont leszünk. Ne tökölj, a Sparrownet mondta! És ne feledd: vedd el ami ke… – izgatott parancsait elmosta, egy szikrázó acél kék fény, mely tovább repítette az ébredező tudatát

Talán a vénusz kupoláktol határolt csillámló egére nézett fel, az ujabb személy kinek tudatára talált. Egyre közelibbnek érezte ezeket az embereket, a térben, vagy a származásban, s egyre tisztábbá váltak a fejében ezek a fájó látomások.

            – Hogy lehet a Szilágyi Corp fő kutató állomásárol, minden nyom nélkül, eltüntetni a legujabb pszichokatalizátor kisérletet… Kedveskéim? – A kimért, hűvös kérdés mögül hisztérikus vádaskodás csapódott a robosztus biztonságiak elmélyének, akik értetlenül bámulták az összetört labort, és annak falán tátongó lyukat.

Villanás, a sugárkapuba való belépés rezgéseiben vibráló, csupa króm Protectorátusi hajó fedélzetén. A falak zörgése között, egy korosodó férfi, talán egy parancsnok, magyarázott az ujabb tudatnak amit a csillagok közt talált az öreg.

            – Tehát miután kivizsgáltuk a marson élő, gyártmánynép körüli hajcihőt, kis kitérővel utánna nézünk a különös látomásoknak amit legujabban vizsgál a protectorátus.

            – Tudtommal a Jupiterröl érkeznek e jelek, de mindenki megőrült eddig aki ezeket fogadta és erröl beszámolni tudott. – Elmélázva magyarázta a fiatal nő, akin keresztül érzékelt. Majd egy sárkányos jelvényt kezdett tanulmányozni, amikor ez a látomás is szétrobbant.

Sötét olajos szagú ládában nyitotta ki a szemét ahol csak néhány résen keresztül szűrődött be a fény. Most mintha egy ifjú nézelődött volna, búvohejéröl egy bányászkolonia hangárjában zajló mészárlás zajai után. A véres, sarlópengéjű, magas alak, csuklóján lévő komunikátor, egy fiatal, lebegő vörös hajú, csinos nő képét vetítette ki, aki egy trónon ült, sárkány mintás műgyémántbol szőtt ruhájában.

            – Egy ifjút kell keressél a Vénuszon, s az általa elbitorolt műtárgyat. Ó és a díjazásban majd megegyezünk kedveském.

            – Rendben Tünde, csak elötte még elintézek valamit. – Azzal a leskelődő felé emelte krómozott pisztolyát, és sisteregő fényeket követve szakadt meg a kapcsolat az elmével, akin keresztül mindezt végignézte, s érezte h valami mód az ő leszármazottja.

            Az egykor szép sorházak határolta lakópark, elgettósodott, sikátorain suhant át, a csatornákon, és kábelkötegek fölött szökdelt, egy műszerész ruhás alak. Elkoszolódott, foltokban rozsdás, ajtó elött ált meg, a labirintus szerű utcák egy rég nem használt részén. Vérző orrát törölgette szédülten a suhanc, és zihált a meneküléstől. Egyik kezében egy henger alakú, bőr biztonsági tartályt szorongatott, míg másikkal rátenyerelt, a rozsdás keretes nyitó gombra. Odabent kesernyés hűvös levegő töltötte be az apró szobát, ahol fényt csak a sárkány címeres kriokapszula pislákoló kijelzője biztosított, idönként. Maga sem tudja miért pont ide jött, s hogyan találta meg a helyet. Mikor már kezdett megnyugodni e sötét kis rejtekben, hatalmas puffanás riasztotta fel. Száraz füstel töltötte be a szobát a felnyíló kriokapszula, és baljóslatú rekedtes hang szólt ki belőle.

– áá végre ide értél fiam. Én vagyok az Gyuri, és most kezdődik csak az igazi történet…

Culebra – Fátyol

Hangulatkeltő:

“A határozott kopogásra azonnal érkezett is a válasz:

– Gyere be, Simon.

Nagydarab, gondozott szakállt viselő férfi csukta be maga mögött az ajtót, és érdeklődéssel, de szótlanul meredt a szálloda csinos igazgatónőjére. Nem kellett sokat várnia, hogy Andrea a lényegre térjen.

– Valami van a levegőben, és én még csak  nem is sejtem micsoda. A harmadik csoport óriás foglalja le magának a szobát. A legfelső emeleten.

-Dehát ők utálják a magasságot-hitetlenkedett a férfi, ösztönösen előrébb lépve.

– Igen. Ez kezdett el zavarni engem is, de nem adnak választ miért is vannak itt. Vakáció, családi ügy, városnézés. Eh…

A férfi barna szemei csak enyhén rándultak meg amikor a pixy rózsaszín szárnyai a haját súrolták. Ilyen gyors átváltozást még nem látott a főnökétől, ez is csak alátámasztja, hogy a pixy ideges. Márpedig őt ez jobban zavarta, mint az óriások a tetőtérben.

– És a Talamasca mit mond? Lépett oda ő is a pazar kilátást biztosító ablakhoz, hagyva, hogy az apró tündér a vállára telepedjen.

– Még semmit. Ha nyíltan kérdezem, akkor vagy szívességkérésnek veszik, vagy ami rosszabb ideküldenek egy csomó bunkó vérfarkast, hogy.. bocs, nem személyes, tudod, hogy értettem.

Az utolsó szavak a finom, krémszín burás csillár mellől érkeztek. A biztonságiak főnöke csak egy csúnya pillantást küldött felé, miközben sarkon fordult.

-Intézzem el házon belül?

-Igen, ha kell hívj be bárkit, teljes munkaidő-térítés, túlóra, költségtérítés.. rossz előérzetem van. Szabad kezet kapsz, csak igyekezz.

Simon csak bólintott, puhán betéve az ajtót maga mögött, és a lift felé bandukolva már számba is vette ki az aki biztosan bent van ma és nélkülözhető. Ki az akire számíthat. “

A világról:

Láttál már kolibrit? Persze, hogy láttál. És láttad már a kolibri szárnyát, miközben csapkodott velük? Hát persze, feleled. Pedig te nem a szárnyát láttad, hanem egy elmosódott foltot ott, ahol a szárnya mozgott. Ahhoz, hogy a szárnyát lásd a kolibrinak, nem elég gyors a szemed. Ezt hívják úgy, hogy Fátyol.

Nézz ki az ablakon. Látod a pizza futárt, látod a taxit, a gyalogosokat? Hát persze, hogy látod. De nem látod, hogy az a férfi ott egy kardot visel a kabátja alatt, nem látod, hogy a macska az ablakpárkányon egy boszorkány famulusa, és nem látod azt sem, hogy az öltönyös férfi kocsijánál lévő parkolóóra visszafelé pörög, ahogy a fickó ránézett. Ahhoz, hogy ezeket lásd, ki kellene nyitnod a lelki szemeidet. Ezt hívják úgy, hogy Fátyol.

Van egy világ, ami teljesen úgy néz ki, mint a miénk. Van benne Anglia, Amerika, hotdog, cipőkrém, DVD, televízió, minden. De van ott még valami, ami a mi világunkból hiányzik.  És ez nem más, mint a természetfeletti erők jelenléte. Ez a világ tulajdonképpen ugyanúgy a Föld, mint a mi Földünk, de egy párhuzamos valóság. Ezt a Földet vámpírok, farkasok, dzsinnek, szellemek, technomágusok, tűz-bűvölők népesítik be, akik a hétköznapi emberek között élnek, rejtőzködve. A Fátyol lovagrend felmérése szerint megközelítőleg a lakosság egy ezreléke tartozik a természetfeletti lények körébe.  Elenyésző számú, de roppant hatalommal rendelkező kisebbség. A hétköznapi emberek (a természetfeletti lények egységesen halandóknak nevezik őket) és a természetfeletti lények között ott feszül láthatatlanul, érinthetetlenül a Fátyol, mint egy elválasztófal.

A játékról:

Játékoslétszám: 2-4(5)fő

A helyszín:  Itt és most, Budapest.. és annak a Fátyolon túli része.

Érdemes előre megálmodni a karaktereket, egyrészt akkor rá tudom szabni a sztorit másrészt a helyszínen már csak sablonos karikat tudunk csinálni.

Nagyjából bármilyen fátyolon túli karaktert hozhatsz ( Alakváltó, misztikus lény, valamilyen különleges tulajdonsággal bíró ember).

A karialkotáshoz küld el vázlatosan, pár mondatban

-a karakter misztikus megjelenését, tudását, képességeit.

– Hogyan kapcsolódik a karakter a szállodához, mert mindenki a szálloda alkalmazottja lesz valamilyen módon.

-Egy rövid leírást a karid valóságbeli megjelenéséről, hátteréről;  a karakter jelleméről, terveiről, motivációjáról.

A rendszer nagyon egyszerű, 5 tulajdonságra fogunk próbadobást csinálni ha szükséges, a pontelosztást a játék előtt megejtjük 5 perc alatt.

Fontosabb a szerepjáték, mint a pontértékek.

Levi – M.A.G.U.S.

 

Sok szeretettel várok 4-5 játékost egy M.A.G.U.S. kalandra, amit a tábor első napján (pénteken) fogunk játszani!

A modul 3718. tavaszán fog játszódni, Erenben.

A karakteralkotásnál a szabályok: mindenki 15-ös átlagról indul, a játszható fajok pedig azok, amik a tábori karakteralkotási rendszerben is megengedettek. A kasztok szintjeinél is az a mérvadó, tehát 5.-6. szintű karaktereket várok. Az erény táblát is lehet használni, mindenki kap egy nagy előnyt, illetve hátrány(ok) felvételével további előnyök vásárolhatók a megszokott módon. Az induló felszerelés minden kasztnál az ET-ben leírtak szerint van, a vagyont pedig majd játék előtt határozzuk meg.

Valami nincs rendben!

A kis, ablaknélküli szobában csak egy szürke csuhás férfi ül. Néhány gyertya világít mindössze, ami sejtelmes félhomályt ad csupán. A férfi az asztalánál ül, feljegyzéseket készít. A holttest, amit az imént boncolt, rendkívül sok információval szolgált neki, de még nem elégítette ki a kíváncsiságát teljesen. Igyekszik minél gyorsabban papírra vetni a tapasztaltakat. De kisvártatva megzavarják munkájába, hiszen kopog valaki az ajtaján.

 • Ki az? – kérdezi érces hangján.
 • Rannemar vagyok, Mester! – jön kintről a válasz.
 • Gyere be!

Az ajtó nyikorogva kitárul és egy férfi lépbe rajta, akinek a kezében egy fáklya van. A férfi szemlátomást katonaember lehet, hiszen láncinget visel, az oldalán pedig egy hosszú kard lóg. Testalkata is azt sugallja, hogy kiváló erőben lehet. A Mester szúrós tekintetével végig méri, majd közelebb invitálja magához. Vendége szemmel láthatólag retteg tőle, hiszen tisztában van hatalmával és azzal, hogy Őt szolgálja.

 • Mit keresel itt, Rannemar!? Neked kint kéne őrködnöd még mindig, ha jól tudom! Ha lelepleződünk és megpróbálnak minket elüldözni innen is, akkor tudod jól, hogy Ő soha nem léphet át a mi világunkba! – a szürke csuhás férfi határozott, de nyugodt hangon teremti le vendégét.

Rannemar már térdre ereszkedve, tekintetét a padlóra szegezve hallgatja mestere számon kérését. Utálja ezeket a megalázó pillanatokat, de tudja, hogy nincs mitől félnie, mert jó híreket hozott neki.

 • Na, ki vele! Mit keresel itt!? – vonja kérdőre újra.
 • Híreket hoztam, Mester! Sikerült újabb hullákat hoznunk a számodra, hogy tovább folytathasd a kísérleteidet és, hogy Őt is meg tud idézni a mi világunkba! – feleli izgatott és remegő hangon Rannemar.
 • Kiváló! Urunk ezért rendkívül hálás lesz neked és az embereidnek! Ha így folytatjátok a munkát, rengeteg kincs és az örök élet lesz a jutalmatok! Urunk oldalán pedig egész Ynevet le fogjuk igázni és uralkodni fogunk mindenki felett! – a Mester gonosz mosollyal az arcán dicséri meg szolgáját, aki szavait halva, szintén mosolyra húzza a száját.
 • Most menj! És szólj a többieknek, hogy csak így folytassák tovább, ne kövessenek el hibát. Ha nem áll senki az utunkba, urunk hamarost csatlakozik hozzánk!
 • Igen, Mester!

Rannemar azzal a lendülettel fel is áll, majd elhagyja a szobát. Miután becsukja maga mögött az ajtót, a szürke csuhás férfi visszamegy az asztalához és jót derül magában, hogy ilyen bolondokkal vette körbe magát. De a lényeg, hogy kérdés nélkül elvégzik azt, amit kér tőlük. Azt pedig nem kell tudniuk, hogy majd úgyis Ranagol oltárán végzik. Viszont azt még ő sem sejti, hogy valaki közben figyeli őket…

Tanti – CoC

Az iszonyat szeme

“Montenegro elfoglalása után Kövess azt a feladatot kapta, hogy Albánián át iparkodjék az adriai partokra menekült szerb seregeket utólérni. Nem volt reménytelen ez a kísérlet. Mégis csak 150.000 szerb katona, vágómarhák tízezrei és egyéb javak torlódtak össze Albánia rossz kikötőiben. Mindezeknek bizonyos részét még meg lehetett keríteni. Ezenfelül még 23.000 fogságba jutott katonánk (1914-ből) is volt ott, akiket a szerbek magukkal hurcoltak. Ennek a nagy tömegeknek behajózása sokáig tartott. Már hadifoglyaink kiszabadításának halvány reménye is megindokolta ezt az albániai expedíciót.

A baj csak az volt, hogy nagyhatalmi politika Albánia tartós megszállását is kívánta. A monarchia nem akarta Albániát átengedni a bolgároknak, akik kelet felől ekkor már Dél-Albánia területére értek. A megszállásnak azonban ellene szólt az, hogy Albánia területe a hadviselésre alkalmatlan. Az épített utak és a hidak teljes hiánya nagyon időtrablóvá és körülményessé tette az utánszállítást és túlságosan sok emberi és állati erőt igénylő hadtápberendezkedést követelt meg. De mindenekelőtt az a körülmény tette aggályossá a tartós megszállást, hogy Albániában évente 6 hónapon át, májustól novemberig malária dühöngött, mégpedig az albán klimához nem szokott egyéneknél igen nagy százalékban halálos kimenetellel. Ezt a mi vezető köreink nem értékelték kellően, mert különben talán nem döntöttek volna Albánia északi felének végleges elfoglalása mellett.

Kövess, kinek csapatai javát Tirolba kellett küldeni, ahová aztán maga is elment, a Lovcen elfoglalásánál kitünt XIX. hadtestet bízta meg Albánia megszállásával. Ez a hadtest (egy magyar népfölkelő hadosztály és Cattaro volt helyőrsége, mely utóbbinak is volt néhány magyar zászlóalja) hamarosan megindult délnek, elfoglalta Skutarit, majd az albán tengerpartra vonult, de a szerbeket már nem tudta utolérni. Ezek még idejében hajóraszálltak. Legjobb lett volna innen visszafordulni, de a politika ezt nem engedte. Ezért a magyar népfölkelő hadosztály továbbnyomult délnek és igen fáradságos, folyóáradásoktól megszakított menetek után február második felében Durazzo elé ért, ahol az olaszok a kikötő előtt kiterjedt védőállást foglaltak. Némi pihenés és rendezkedés után magyarjaink, miután a hadtesttől még mintegy 2 osztrák dandárnyi megerősítést kaptak, február 23.-án megrohanták ezt az állást és elfoglalták, majd utóbb Durazzot is megszállták.

Az olaszok csak üggyel-bajjal, hajóhaduk fedezete alatt tudtak Durazzoból elmenekülni. Igen sok foglyot, 34 ágyut és rengeteg élelmikészletet hagytak győztes csapataink kezén. Ez a győzelmünk az albánokat teljes lélekkel a monarchia oldalára állította. Sok ezernyi albán önkéntes csatlakozott hozzánk és harcolt velünk együtt a háború végéig Albániában, ahol a monarchia csapatai a háború végéig kitartottak, de közben benépesítették az albán temetőket a maláriában elhaltak tízezreivel.”

/Julier Ferenc : 1914–1918 : A világháború magyar szemmel/

 

“Albánok!

Az osztrák-magyar csapatok átlépték Albánia határait. Nem ellenségekként, mint azok, akik évek óta sanyargatták országotokat, és a javaitokat veszélyeztették, hanem barátokként jövünk!

Albánok, a föladatunk a szerb had maradékának, mely a cs. és kir. haderő súlyos csapásai által szétveretvén hazátokba menekült, és az olasz hadsereg betolakodóinak kiűzése szülőföldetekről.

A cs. és kir. csapatok, melyek készségesen a segítségetekre sietnek, elvárják, hogy minden albán, törzsi hovatartozástól és vallástól függetlenül, a kötelességét végezze, és velünk karöltve a teljes erejét a közös ellenségeink elüldözésének szentelje.

Albánia számos kiváló férfija már a rendelkezésünkre bocsátkozott. Törzstagjaitok nagy számban, fegyverrel a kézben csatlakoztak hozzánk, de a többieknek is tudniuk kell, hogy a harc során számítunk a részvételükre.

Ezért hozzátok szólunk: Fel, albánok! Előre velünk a győzelembe!

Az Albániában tevékenykedő cs. és kir. haderő parancsnoksága”

 

Osztrák-magyar katonák és albán szövetségeseik Durazzo alatt

A nyomozókat a helyszínen fogjuk megalkotni a magyar nyelvű szabálykönyv és a 1920’s Investigators’ Companion Volume II. alapján. A kaland helyszíne az albán front, időpontja 1918 májusa. Az alkalomra 5 jelentkezőt várok. A játékosok a centenárium aktualitása miatt az osztrák-magyar XIX. hadtest legénységi állományú katonái, vagy a szolgálatukba szegődő albán légió tagjai lesznek. Ezúttal a női játékosoknak sem kell szomorkodniuk, ugyanis a Nagy Háborúban nem egy hölgy öltött férfiruhát, hogy a fronton küzdhessen, az albánok között pedig számos női harcos akadt. Létezik ugyanis egy középkori gyökerű hagyomány, mely során egyes hajadonok, asszonyok ilyen-olyan okok miatt szüzességi fogadalmat tesznek, és nemet váltanak. Innentől fogva szabadon járhatnak-kelhetnek, együtt dolgozhatnak, mulathatnak a férfiakkal, és még fegyvert is foghatnak. E szokás azért alakult ki, mert a honvédő harcok és a törzsek, famíliák közti vérbosszúk során sokszor vészesen megcsappant a férfiak száma, és a csonka családokban szükség volt egy tekintéllyel rendelkező személyre, aki képviseli, megélhetést biztosít neki, illetve megvédi, ha kell.

Berat városa
Sakkozó katonáink

A karakterek értékeinek kidobása, kiszámolása:

ERŐ, FIZIKUM, AKARATERŐ, ÜGYESSÉG: MEGJELENÉS: 3d6

MÉRET, INTELLIGENCIA: 2d6+6

MŰVELTSÉG: 3d6+3

Szerencse: AKARATERŐx5

Tudás: MŰVELTSÉGx5

Ötlet: INTELLIGENCIAx5

Épelme, Épelme-pont: AKARATERŐx5

A többivel, a sebzésbónusszal és az életerővel majd a helyszínen fogunk törődni. Pontot csúsztatni engedek, elvégre elég lelombozó, ha az ember egy szikár és sármos magándetektívvel akar játszani, de egy hájasat és rondát dob ki. A Cthulhu Hívása képzettségrendszere százalékos, és mindenkinek választania kell egy foglalkozást, amihez különböző alapképzettségek is tartoznak (egy rendőrnél pl. a Pisztoly és a Jog). Ezen képzettségek alapértékéhez a MŰVELTSÉG 20-szorosa adódik és egészen 89%-ig lehet menni. A többi, szabadon választható képzettségre az INTELLIGENCIA 10-szereséből osztható pont. Ezek bármik lehetnek (pl. Hőlégballon vezetése is) csak meg kell indokolni a felvételüket. A képzettségek mindegyikének van egy alapszázaléka, ami 00-tól MŰVx5-ig terjedhet, szóval még ne osztogassatok, mert könnyen lehet, hogy 89 fölé mentek! A képzettségek listája a Könyvtárhasználattól a Géppuskán és a Hallgatózáson át egészen a Kémiáig terjed. Mivel a modul szereplői katonák, a kiképzésükből adódóan plusz százalékpontokat kapnak. Ezeket az Ötletből kell kiszámolni, mégpedig úgy, hogy a számot elosztjuk tízzel, majd felfelé kerekítünk. Az így kapott eredmény mutatja, hány kockával dobhat a nyomozó, és hány plusz pontot költhet katonai képzettségekre (Mászás, Puska, Pisztoly, Szurony, Elsősegély, Tájékozódás, Hajítás, Elrejtés, stb.).

Egy hangulatkeltő bakanóta:

Shalafi – Shadowrun

5 játékost várok maximum. Lesz minden mi szem-szájnak ingere, röpködő varázslatok, páncéltörő lőszerek, elf karok, ork lábak, ki tudja még lehet sárkány szárnyak is, ismeritek a mondást:

“Mindig nézz hátra

Mindig legyen elég lőszered

És SOSE kezdj sárkánnyal”

TV2 Hiradó – Yuan Barbara

Szerdán azaz 27.-én érkezik meg Amir al Sharif a Szaudi Kalifátus egyik nagynevű olajmágnása és a hírek szerint már másnap megkezdik a tárgyalásokat Szeged várossal. A tárgyalások célját még nem hozták nyílvánosságra, de al Sharif cége sok kutatásban érdekelt, köztük az élelmiszer és vízkészlet nagyobb fokú felhasználásának kiaknázásában.

Hír TV Naprakész – Ezer Sebestyén

Több forrás szerint a magyarországi génállomány tanulmányozása miatt érkezik az országba a hirhedt Szaudi mágnás. Több afrikai országban is végzett már a cége kutatásokat emberi fajnemesítés céljából, de a fekete kontinens politkai és gazdasági helyzete miatt nehéz terhelő bizonyítékokat bemutatni ellene.

>>>> [Persze már tesó ide jön pont azért, hogy a helyi testvéreket tenyéssze nem?] <<<<<

 • Penge <09:17:44/25-10-60>

>>>>> [Jobb helyre nem is jöhetett volna, hogy 100%-os tiszta DNS állományt szerezzen magának. Aki benne van egy kis szerda esti vadászatban, hogy megmutassuk a vircsaftot, csak üzenjen itt rám!] <<<<<

 • Turulfioka <09:54:31/25-10-60>

>>>>> #frenchtranslate.mdf# [Biza felbolydult a magyar árnyélet most, hogy ilyen prominens személy érkezik az országba, még nálunk nyugaton is érdeklődve várják, hogy mi a célja ennek] <<<<<

 • Vadmacs <13:28:53/26-10-60>

SzeT1 Reggeli műsor – Szellő Yennifer

A mai vendégünkkel pedig arról fogunk beszélni, hogy milyen elragadó arany és kék ruhát viselt Mira al Sharif a neves Szaudi sejk felesége a köszöntésükre rendezett gálán. Mira ismert emberbarát és rengeteg alapítványnak tagja vagy patronálója, köztük az UNICEF felébredt gyermekekkel foglalkozó ágazatának patrónusa és ügyvezetője.

>>>>> [Szerintem jót fog tenni az országnak egy ilyen nagy volumenű filantróp érkezése, remélem minél több időt tölt el nálunk, úgy tudom még Turánia felé is nyit a hölgy és meglátogatja a sámánok parkját.] <<<<<

 • Lookrecia <05:49:39/27-10-60>

>>>>> [Hülye vagy hugi? Mert a muszlimok arról híresek, hogy elfogadnak más vallásokat. Ha engem kérdezel ezeket más érdekli Turániából, és nem a kisnyulak simogatására gondolok!]<<<<<

 • Csillag <05:50:48/27-10-60>

>>>>> #spanishtranslate.mdf# [Úgy tudom a „chica” mágikus adeptus, ráadásul mocskos muszlim beavatott, jobb lesz figyelni rá én mondom! Vadásztam már nálatok máskor, az aki a Turánok felé kacsingat szegedről mindig remeg az ujja, ha értitek mire gondolok!] <<<<<

 • Franco <06:07:26/27-10-60>

Karakteralkotás:

Klasszikus 3. kiadású Shadowrun, prioirátosos karakteralkotással. Metavariánsokat lehet használni, mintha alap fajt vennél fel. Felszerelés szintje nem mehet 6 fölé, elérhetősége pedig 8 fölé. Magyarországon korlátozottak a Mátrix lehetőségek és elérhetőségek, így aki Dekás karaktert hozna készüljön, hogy műholdon keresztül laggosnak hathat a mátrix!

Használható könyvek:

 • Shadowrun 3.ed
 • Árnyvadász kézikönyv
 • Ember és Gép
 • Fegyverek kézikönyve
 • Mágia az árnyakban
 • Rigó 3
 • Árnyékmagyarország

 

XII. Hősök Napja – Szabad játékok

16 thoughts on “XII. Hősök Napja – Szabad játékok

 • A’frad és Magichorse jelezte, hogy jönnének Shadowrunra.

 • Ahoy,

  Lucius Akkuráciumára és Levi Magusára jelentkeznék (hogyha több ember lenne rájuk majd olvasgatok a sarokban).

 • Jelentkeznék Levi magusára karaktert majd többiekhez igazitom

 • Tanti mókájára érkezik Írországból Connor a részeges hentes, aki azt sem tudja, hogy jutott oda de az albánokat megkedvelte, a taljánokat meg sose bírta.

 • Sajnálatos, de a Shadowrun jelentkezésemet kérem tekintsék semmisnek.

 • Tantihoz jelentkeznék, ha beférek. – Dr. Sebestyén Zsigmond Gáspár Székelyföldről, sebész és tanuló elmeorvos, a nagy-szebeni országos tébolyda gyakorló orvosa.

 • Be-be! 🙂 Viszont attól tartok, hogy másik karaktert kell választanod, mert – mint írtam – legénységi állományú gyalogosokat várok. Egyedül Lozartannak engedtem egy tábori lelkészt, de több tisztre nincs szükségem. Miatta is fájt a fejem ma, ha ez megnyugtat. 😀 Remélem, nem baj.

 • Jah, hát ő kérem szépen legénységi állományban van. Kötelező sorkatonai éveit tölti, csak civilben ez lenne a szakmája. Igy a szakaszának felcsere és kontárkodó dilidokija a harctéri frász feldolgozásában. 😉

Vélemény, hozzászólás?