“Annyi csillag van az égen,

Nézd, milyen magasan vannak.

Van, amelyik vezet és van, amelyik lehull.

Melyiket kövessem én …”

– Cloud Boohen

***

Líthas,

a M.A.G.U.S. szerepjáték történetének második negyed évszázadába lépve hosszas előkészületek előzték meg az idei rendezvényünket, hogy méltóképpen futhassunk neki újult erővel és még merészebb tervekkel. Ennek az utazásnak a következő állomása a XXI. Kalandorkrónikák (BLACK-JACK!!!), amelynek időpontja 2019. március 23. lesz a tőlünk eddig megszokott minőségben … és lehetőleg többel is.

A rendezvény helyszíne változatlanul az Afri Café (Budapest; IX. ker. Kinizsi utca 2-6.), ahol 9 órakor lesz a gyülekező, 9:30-kor az ünnepélyes megnyitó és egy 9:45-ös mesélői megbeszélés végeztével 10:00-től 18:00 óráig tart majd a játék. 19:00-kor pedig az eredményhirdetést és a díjátadót követően zárjuk a találkozót majd. (8:30-8-45-ig szokás szerint a Boráros téri HÉV megállóban várjuk azokat, akik nem tudják, hogy hová is kell menni és közösen alkotunk Karavánt a rendezvény helyszínéig)

A VILÁGRÓL: Erion – P.sz. 3719

Új időszakba léptünk Ynev világán (P.sz. 3719) és ehhez az új lehetőségekkel kecsegtető világhoz új hősökre van szükség. Istenek tértek vissza, ősi pecséltek lazultak fel, a múltnak egyre több titka tárul fel, de kérdés, hogy elegendő és elég gyorsan e ahhoz, hogy az Ember Korának is nevezett Hetedkor vége ne essen egybe a faj kipusztulásával is. Új jóslatok fogannak a közeledő Nyolcadkorról, Jelhordozók sorsát kutatják a bölcsek miközben mások már az újabbak eljövetelére várnak. Zavaros és érdekes idők következnek, amelyekben csak egy dolog biztos: lesznek kalandok és lesznek kalandozók akik szembeszállnak ezen új korszak kihívásaival.

A KALANDRÓL: Csík Márton (Meran) és Csík János (Novan) – Ünnepre készülve

A krónikák történetének következő állomása Erionba visz minket, P.sz. 3719-be, Godora Hercegének egy újkeletű ünnepségsorozatára ahol a kalandozóknak egyszerre kell majd lavírozniuk a helyi hatalmasságok, a vallási csoportosulások és alvilági testvériségek között, hogy méltónak bizonyulhassanak ahhoz a különleges társadalmi osztályhoz, amelynek jólétét és létezését is köszönheti a legendás település, a Kalandozók Városa … A kaland első verziója már elkészült és önmagában is remekül megállja a helyét, de mire eljut hozzátok a kalandmestereken keresztül további négy tesztmesével csiszoljuk.

A KARAKTERALKOTÁSRÓL: Előtörténet Alapú Karakteralkotás

Honlapunkon már olvashattatok a bevezetésre kerülő Dicsőségpontok Rendszeréről, ezen felül a jelen rendezvényre vonatkozó karakteralkotás egy újszerű megközelítéssel szeretne kedvezni azoknak, akik a karakterük megteremtését inkább azok előtörténete és a szerepjáték irányából közelítik meg (lesznek benne azért számok is). Nagyon kíváncsiak vagyunk hogy tetszik majd és milyen tapasztalatok lesznek vele, terveink szerint a regisztráció megkezdésével egyidőben, Februárban már teljes valójában elétek tárjuk (addig még neki sem árt a csiszolás, újabb lehetőségek beemelésének vizsgálata). Szeretnénk a későbbiekben a ti visszajelzéseitek és élményeitek alapján is formálni, alakítani.

REGISZTRÁCIÓRÓL:

Az idei rendezvényre ismét többlépcsős jelentkezés lesz, ahogy a korábbi években is volt. Ennek fokai a következőképpen alakulnak majd:

  1. Februártól a honlapon megnyíló JELENTKEZÉS menüpont alatt tudtok jelentkezni 4-6 fős csapatokként, megadva a kapcsolattartó (csapatvezető) elérhetőségét és a játékosok létszámát, nevét. Ezeken az adatokon a későbbiekben csak a szervezők felé küldött levéllel (gulandro@gmail.com) tudtok változtatni.
  2. A karakteralkotás folyamatán végigmenve elkészített karakterlapok és előtörténetek együttes, csapatszintű elküldésével hasonlóan a szervezőknek levélben (gulandro@gmail.com) , mely után a karakterek átnézésre és elbírálásra kerülnek, hogy megfelelnek-e a karakteralkotás kívánalmainak
  3. A részvételi díj 3000 Ft/fő. Kérjük a játékosokat, hogy egyben, csapatszinten igyekezzenek utalni a könnyebb visszakereshetőség végett. A cím, amire a befizetéseket várjuk: Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005 (a rendezvényen mesélő Kalandmestereknek a részvétel természetesen ingyenes)
  4. Amennyiben mindezek megtörténtek a regisztrációs határidő előtt (március 9-ig) akkor a csapat jelentkezése teljesnek tekinthető és a csapat elnevezése felkerül egy külön bejegyzésbe a Regisztrált Csapatok Listájára.

Fontos, hogy a találkozón a kényelmes játék biztosítására és a helyszín befogadását figyelembe véve ~20 csapatot tudunk fogadni ezen a rendezvényen. Amennyiben ennél többen is jelentkeznétek, akkor azok a csapatok várólistára kerülnek, ameddig nem tudjuk biztosítani a fogadásukat. Erről a honlapon, a Facebook oldalon és a csapatvezetőként megadott személy elérhetőségein (e-mail) is igyekszünk tájékoztatni mindenkit időben. Hogyha egy csapatvezetőként megjelölt személy nem érhető el és nem jelentkezik akkor a csapat elesik a részvétel lehetőségétől.

Minden további kéréssel és kérdéssel (pl. különleges étkezési szokások, vakvezető kutya és vendég fogadása) ugyanúgy érdemes keresni bizalommal a szervezőket (gulandro@gmail.com). Ugyanitt, hogyha valaki bátorságot és kedvet érez mesélőként jelentkezni szívesen fogadjuk a jelentkezéseket, érdeklődést.

Minden szerepjátékost és mesélőt szívesen várunk a találkozónkra!

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu szerkesztői,

az Elveszett Mesék társasága

XXI. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny

Vélemény, hozzászólás?