Mikor kiderült, hogy a soron következő rendezvényünk kalandjának helyszínéül a szerzőpáros a Kalandozók Városát választotta úgy gondoltuk ideje, hogy egy tisztázott, rendezett és összegyűjtött Eriont mutassunk be a játékosoknak, ami tükrözi az elmúlt évek fejlődését is. Magyar Gergely korábban már hozott létre hasonló célból egy csoportot Halacskák néven, de akkor még (talán az objektív cél és határidők nélkül) a projekt félúton megrekedt (belassult, ahogy mondani szokás).

Most azonban, hogy egy nagylélegzetű mű is készült a XXI. Kalandorkrónikákra a témában időszerű volt, hogy ezen sorainkat is rendezzük végre, pont kerüljön több régi gondolat és kallódó elképzelés végére. Így született meg (jelen formájában) az Új Nagy Erion Térkép legnagyobb örömünkre, amelynek létrejöttéhez (természetesen Magyar Gergely és sokan mások mellett) Meran, Novan, Amund, Mester V., Miracor, Con Salamander, Komattre, Farkas Ervin, Váli Viktor és Néma Ákos munkái is nagyban hozzájárultak.

Ahogy azonban minden NAGY mű, ez sem teljes-végleges-kész, hiszen ahogy Ynev maga, úgy újabb és újabb pontok kerülhetnek fel reá, hogy a szerző felhívás értékű szavait idézzem: „Végül szeretném még kiemelni, hogy ERION nektek is köszönhetően (hiszen végül sokan járultak hozzá a mostani állapotához) még mindig nincs kész, pontosabban azt remélem, hogy még jelentősen bővül majd. Továbbra is várom az új, nálatok kitalált és bevált, kedves – vagy kevésbé az – helyszínek rövid leírását és helyét, hogy a térkép következő változatán már ott szerepelhessenek, tovább bővítve igen is közös Erionunkat és Ynevünket.” – Magyar Gergely

A hatalmas térképhez pedig társul egy rövid kiegészítő is, ami arra szolgál, hogy minden egyes helyszínről és pontról Erionban egy rövid bemutatót adjon, hogy a kalandmesterek vagy játékosok különösebb utánajárás nélkül (ami persze sosem árt és a játékélményhez is hozzátehet) rögtön tudják használni a feltűntetett helyszíneket, együtt fedezhessék fel az a közös Eriont, amit megismerhettünk az elmúlt évtizedekben szabálykönyvek, regények, kalandmodulok, novellák és cikkek oldalain. Jó kalandot kívánunk mindenkinek a Városok Városában!

Letöltés:                                    ERIONI HELYSZÍNEK

Erion – P.sz. 3719 (térkép és helyszínek)

Vélemény, hozzászólás?