Bár hűvös volt az idő, mondhatni kifejezetten csípős a hegyi szél, de ez ilyen magasságban már természetes. A lovas finom bőrkesztyűbe bújtatott kezét mégis leheletnyi izzadtság borította. … Izgult!

Oly’ fura érzés, melyet már hosszú-hosszú évek óta nem érzett. Megállította lovát az országúton, hogy kicsit rendezze gondolatait, összeszedje magát. Nem engedhette meg magának ennyi idő, megannyi tervezés, óvatos terelgetés, belefektetett munka után, hogy kezdő módjára szétessen fejben és hibázzon. Főként, hogy egy ilyen forgalmas helyen mindig akadhat kiszámíthatatlan tényező, olyan személy, aki túl kíváncsi vagy netán egyenesen szakmájából adódóan veszélyes terveire. Kotnyeles, minden lében kanál bérvívó vagy rejtve utazó démonvadász, akit a trón fizet, egyre megy. Az ő szempontjából egyformán homokszemek lehetnek a napnyugati finomságú mechanizmus kerekei között.

Elkezdett egy kis szellemi gyakorlatot, felidézett magában egy érzést, egy hangulatot, ami segítheti a fókuszálásban. Aurája szelíd hullámot vetett, a kismágia megfogant szellemi testében. Mélyet lélegzett a nyers hegyi levegőből, hosszan kifújta, majd határozottan ismét megindította lovát, aki méltatlankodva prüszkölt a pihenő megszakítása miatt, ám engedelmeskedett utasának.

Az égalja már narancsba fordult a hegycsúcsok fölött, a kis fogadó-településen pedig senki nem is sejtette odafönt – a hágó tetején – micsoda erők játszótere lesz hamarosan megszokott, nyugodt otthonuk, pihenőhelyük, kinek-kinek tisztje szerint.”

  Talán rossz csillagzat alatt született és ezért kevésbé terjedt el hazai körökben a Codex szerepjáték, pedig szerintem igazán látszott rajta az igyekezet és hogy készítői tanultak előző rendszerük hibáiból. Könnyed ismertető céljából szeretnék maximum 4-5 főt bevezetni ebbe a rendszerbe és világba. Karakteralkotás és a hozzá vonatkozó kérdések az itt(link) megfogalmazottak és felgyűltek szerint, azon kivétellel, hogy egyelőre a Hegyi királyság kiegészítőt nem játszható. Épp eleget kell nekem is jelenleg ismét átolvasnom.

Várom magányos utazók, vagy akár csapatok jelentkezését, akik épp úton vannak Arcantis misztikus vidékén, Mortálistól keletre, a hegyek közt kanyargó országúton, IX. időszámítás, 1189. esztendejében egy nyári napon. Nem kell feltétlen ismerni egymást, elég ha alkalmi útitársak a szereplők, de összeszokott jóbarátoknak sem vagyok ellenére.

https://www.mixcloud.com/DarkAmbientMusic/mysterious-and-foreboding-dark-ambient-music-mix/

Üdvözlettel,

MagicHorse

MagicHorse – Codex

Vélemény, hozzászólás?