Pyarron válaszút előtt áll és sorra bukkannak fel olyan befolyásos személyek, kész szervezetek, amelyek pontosan tudják, hogy jövője bölcsőjét melyik irányban ringatják biztosabb kezek. Ilyen kezdeményezés és szervezet maga a Bagolyudvar is, amely tényleg az utolsó órában lépett a porondra, hogy jól megfogalmazott céljait érvényesítse és ehhez ne legyen rest felhasználni a kalandozók segítségét is.

Novák Róbert (Lord Nova) egy eddig példátlan világleíró cikket küldött el nekünk, amely tartalmazza a 3710-es évek megosztott Pyarronjának bemutatását, a Bagolyudvar elhelyezkedését ebben az intrikus körben, részletes leírást a szervezet felépítéséről, tagjairól és földrajzi elhelyezkedéséről, pontos és merész leírást a szervezet céljairól, terveiről és elképzeléseiről Pyarron jövőjét illetően.

Ez a kiegészítő cikk elsősorban a kalandmesterekhez, modulírókhoz szól (úgy érzem) azzal, hogy egy tényleg kész, modulárisan felhasználható megbízót vagy akár ellenfelet lehet alkotni ezáltal a játékosok számára, de ugyanakkor szerint a játékosoknak is érdemes elolvasniuk, mert ihletet kaphatnak saját karaktereik elhelyezkedését illetően ebben a helyzetben vagy akár magukat már a Bagolyudvar küldöttének is megfogalmazhatják.

Tényleg érdemes és tisztes munka volt, amit nagy örömmel osztunk meg veletek is. Meg nem lepett minket teljesen, hiszen Nova rendszeresen bizonyítja szabad meséi során táborokban, hogy minden világban megállja a helyét, költőként is kitüntette már magát nálunk és persze részletesen kidolgozott kalandmodullal is öregbítette már nevét honlapunkon. A Bagolyudvar a következő nagy dobása, aminek utóéletére én magam is rettenetesen kíváncsi leszek.

LETÖLTÉS: Bagolyudvar

Nova: A Bagolyudvar (M.A.G.U.S. világleírás)

3 thoughts on “Nova: A Bagolyudvar (M.A.G.U.S. világleírás)

  • Szép munka, egyedül az Acél lótusz emliteset megvallom hiányolom hiszen ők is egy szelmovita iranyzatu vallás militaris ágat képviselik, és te magad is emlited a Nővérek rendjebol a militaris irányzatot, kézenfekvő lett volna a Acél lótusz néhány tagját (akár férfi akár nő) a Bagolyudvar részévé tenni

  • Üdv Shala!

    Az észrevételed teljesen jogos, és a Bagolyudvarban számolok is az Acél Lótuszokkal. A konkrét említés hiánya abból fakad, hogy azokat az NJK-kat és JK-kat írtam bele, akik valamilyen formában előkerültek akkor, amikor én Bagolyudvaros hátterű kalandokat meséltem (az elmúlt kb 1 évben összesen 3-at). A 11. és 12. oldalon ezért is írtam ezeket oda a középső körhöz és az alsó körhöz:
    ” (és még sokan mások…) (kb 12 fő) (főleg papok, paplovagok és pyarroni fejvadászok) ”
    ” (és még sokan mások…) (kb 30 fő) (mindenféle kalandozók vegyesen) ”
    Mindkét esetben számolok az Acél Lótuszokkal. Egyébként – csak hogy ne érezd azt, hogy bármi gondom lenne az általatok alkotott Acél Lótusz kaszttal, s hogy ebből fakadna, hogy nem kerültek bele az irományba – más alkasztok képviselői is hiányoznak belőle, akiket szintén a két fentebbi idézetbe képzeltem bele. Konkrét példa: se Dreina-pap, se Dreina-paplovag (se a „sima”, se a viadomoi Oroszlánszív militáns irányzatos), se Kyel-pap nincs kiemelve, nevesítve mint tag, pedig logikus, hogy legyen.

    Nova

  • Nem láttam bele semmit, csak olvasva annyira körbe jellemezted a lótuszt, hogy hiányérzet támadt bennem 🙂 Például Serena abszolút tökéletes Acél Lótusz lett volna, hiszen tipikusan ilyen feladatokra is használják őket.

Vélemény, hozzászólás?