Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy a (meg nem nevezett) közeljvöbőben egy régi, kedves magyar szerepjáték tér majd vissza a ’90-es évekből az AUVRON új kiadásának képében. Drukkolunk neki és melegen várjuk, hiszen amellett, hogy gyakori és szívesen látott vendég az egykori fanzinokat feltáró sorozatunkban a Krónikák berkeiben is többen ápolnak szép emlékeket róla. Amikor pedig (reméljük nem „HA”) megjelenik igyekszem elsőként szerepeltetni táboraink Szabad meséi között, hogy újra ellátogathassunk együtt mielőbb a Legendák Földjére.

Álljon itt néhány sor a készítőktől s a végén egy facebook-os link, ami mögött rövid hangulatkeltő videót is találtok a kor igényeinek megfelelően:

„Sziasztok!

Igaz kicsit megkésve, de akkor álljon itt pár gondolat az Auvron 2.0-val kapcsolatban. 

A világ hangulatát teljes mértékben meg fogjuk őrizni és a fókusz a legnagyobb arányban a legendákra fog kerülni. Ezzel szeretnénk segíteni a kalandmestereket a mesék kitalálásában. Ezeket kb ilyen rövidebb novelláknak szánjuk. Természetesen ezeket csak segítségnek lesznek, tehát aki ettől el szeretne térni, annak semmi akadálya.

Auvron idejéhez képest pontosan 25 év telik majd el, és ez mind az eseményekben, mind pedig a térképet illetően nagy változásokat fog hozni.

Úgy tudjuk a legjobban megfogalmazni a 2.0-ás verizó érzetét, mint egy „Fantasy életjátékot”, ahol a taktikai döntéseknek az eddigieknél jóval nagyob hatása lesz. Ennek köszönhetően a harc és a mágia rendszerét át fogjuk dolgozni.

Továbbra is tartjuk magunkat a high fantasy és a karcos, szinte realista hangulat elegyéhez. Természetesen a teljes grafikai update is folyamatban van )

A meglévő kasztok maradnak, újak bevezetése is tervben van. A szörnyek terén is tervezünk bővítést és változtatást.

Mindenképpen egy up to date rendszer kialakítására törekszünk, ahol mindenki megtalálhatja a neki tetsző élményeket és kalandokat.

Mivel sajnos perpillanat nincsen semmilyen magyar szerepjáték piacon, amibe bele tudnának kezdeni az újonan érkezett játékosok (akik nem tudnak angolul), így azt éreztük, hogy ez a legjobb alkalom, hogy megalkossuk a 2.0-ás verziót.

Amint tudok még fontos és releváns információkkal szolgálni, azt természetesen meg fogom osztani veletek! 

https://www.facebook.com/Auvron-Role-Playing-Game-103590004316500/

  • forrás: Somlói Ferenc – Magyar Retro Rpg Csoport (Facbook)
Előzetes új magyar szerepjátékról: Auvron 2.0

Vélemény, hozzászólás?