Dreina, a pyarroni pantheon Aranyűrnője, évezredek óta része és alappillére az emberi civilizáció történelmének. Formálója is hívei, papjai és paplovagjai révén, akik nevében járják Ynev útjait, misztikus tudományokkal segítik és támogatják az embernem ügyét … a maguk módján. Hitük evilági fellegvára VIADOMO, amely negyedik Pajzsként védelmezi közös ellenségtől a határt. Egy ilyen gazdag történetű erődvárosnak számtalan titka is van, amelyekről első ízben olvashatunk ilyen összeszedett és kibővített formában, mert …

… MEGJELENT az exkluzív Viadomóról és Dreina híveiről szóló kiegészítő a M.A.G.U.S. eredeti rendszeréhez. Négy esztendőnyi munka és még több után, amikor még csak álom lehetett ez az elképzelés a III. Regélő Főnix Szerepjátékos Találkozón a játékosok és a mesélők elsőként vehették kézbe a Nagy Andor és Tantos András szerzőpáros közös munkájának gyümölcsét, amit büszkén nyújtunk át nektek digitális formában. A mű az AranyTenger, avagy az Amundok Könyve után a második a Krónikák.hu világleíró szerepjátékos kiegészítői sorában, amelyet fizikai formába öntve is elkészítettünk és eddig soha nem olvasott információkat tartalmaz az adott témáról a már ismert tudással összefésülve a könnyebb felhasználhatóság végett.

„Valahol, túl az időn és a képzeleten, még mindig létezik egy világ, melyet istenek alkottak, de emberek uralnak. Egy világ, melynek háborúit mágiával és acéllal vívják, egy világ, melynek sorsát együtt formálják bölcsek és fegyverforgatók.”

A kiegészítő tartalmazza Viadomo részletes történelmét, betekintést enged mindennapjaiba és azok életébe, akik falai között szolgálják Dreinát és az ő dicsőségére cselekszenek. Ennek megfelelően találkozhattok benne az egyedi kasztokkal, a hozzájuk tartozó egyedi varázslatokkal és különlegességként bemutatásra kerülnek a Bestiáriumában az Aranyúrnő által küldött isteni segítségként érkező angyalok is. A város és az erőd részletes leírása, nevezetesebb helyei mellett megtalálható a Voul tervei alapján készült térkép Magyar Gergelytől, a tőle megszokott (és elvárt) igényességgel.

A kiegészítő második fele a debütáló rendezvény tényleges kalandmodulját tartalmazza Oroszlánok ítélete címmel Ishidu tollából. Nem példátlan, hogy Viadomo falait nomádok próbálják megmászni, ahogy ez nem volt példátlan a Dúlás idején és előtte sem, de ezalkalommal Ynev jelenében járva az ostrom kimenetele nem eldöntött, ahogyan az sem, hogy milyen rejtélyt kell megoldaniuk a városba érkezett KALANDOZÓKnak ahhoz, hogy az Oroszlánszív dobogása szakadatlan lehessen. Ehhez a város és annak történelmének a mélyére is el kell jutniuk, hogy a korábbi Dreina Kegyelt valódi szándékát kifürkészhessék.

Rengetegen segítettek ennek a kiadványnak az elkészítésében különböző módokon, akiket felsorolni is nehéz vagy lehetetlen volna, de illendő módon megemlítenénk néhány nevet, például Bicsak „Unity” Mártont, aki a kalandmodulban szereplő statisztikákat nagy műgonddal készítette el, vagy Szilágyi „Amund” Jánost, aki ötleteivel és szakértelmével az elkészülés majd’ minden folyamatában jelen volt. A kiadvány minőségi megjelenéséért valamint a régi szabálykönyvek hangulatát idéző szerkesztéséért Halmi Zsolt a felelős. A borítóképen látható fantasztikus illusztráció, amely egy élethű képet festhet a Törhetetlen Pajzsba igyekvőknek, Varga Attila keze munkáját dicséri. Múlhatatlan hála a Regélő Főnix Szerepjátékos Klub minden tagjának, akik a kiegészítő elkészülésének hajrájában a kalandorok krónikáihoz méltó hősökként segítettek a munkában.

!!!A kiadvány non-profit alapon készült el, az alábbi link alól letölthető, szabadon sokszorosítható és másolható. A Krónikák.hu rendezvényeinek (Regélő Főnix, Hősök napja, Hullámkirály, Kalandorkrónikák és Vándorkrónikák szerepjátékos találkozók, rendezvények és táborok) díjai között fizikai formájában és korlátozott számban elérhető lesz azok számára akik rendezvényeinken rész vesznek és ott kiemelkedő eredményt érnek el csapatukkal. Továbbá találkozhattok vele más rendezvények alkalmával, amelyekre sikerül eljutnunk vagy szervezőik megkeresnek minket, hogy egy-egy példányt eljuttassunk a játékosaik részére. A kiegészítő kereskedelmi forgalomba NEM kerül, pénzért semmilyen formában nem adhatunk belőle, ezzel kapcsolatban sajnos hiába kerestek minket, ne is tegyétek. Reméljük, legalább annyi örömet okoz majd nektek mint amennyit megálmodása, elkészítése és a Regélő Főnix játékosainak nyújtott, vagy találtok benne olyan ötleteket amelyeket szívesen beépítetek otthoni játékaitokba is!!!

Letöltés:  Viadomo_Egyben   //   Viadomo (Tartalom) PDF   //  Viadomo Borító és Hátlap

Viadomo – A Törhetetlen Pajzs – Szerepjátékos kiegészítő

Vélemény, hozzászólás?