Aranyló augusztusa 1995-nek, aki esetleg emlékszik hol járt és mit csinált tagadhatja vagy igazolhatja állításomat nyugodtan, miszerint a legjobb évtized egyik legjobb évének legjobb nyarát éltük a Kárpát-medencében és ez érződött a szerepjátékos világunk pezsgésén is. Felsorolhatatlanul sok fantasy és sci-fi regény jelent meg, új szerepjátékok és kiegészítők, többféle újság kényeztette a közönségét és hitette el sikerrel, hogy az élet szép és egyre csak jobb lesz.

LETÖLTÉS: keeper2 – 1995 augusztus

Eme lelkesedéssel térünk vissza a sorozatunkhoz is, amiben a magyar szerepjátékos fanzinokat kutatjuk és őrizzük meg legtöbbeknek valószínűleg nosztalgiából lehet majd értékes, de remélem lesznek olyanok is, akik csak később kutatnák hasonlóan az egykori RPG világot és nem hagyják figyelmen kívül a legőszintébb és legszínesebb (nem nyomdatechnikailag) forrásokat, melyek a fanzinok voltak.

Erről a konkrét KEEPER magazinról már megemlékeztünk egyszer a kifejezetten M* Eredetét feltáró sorozatunkban, hiszen egy Novák Csanád interjú mellett egy kalandmodul is található benne, ami ráadásul amundos. Most azonban teljes valójában és tartalmával tárul elétek ez a különleges darab, ami egy igen gazdag szeletét mutatja be az egykori közösségnek és (szerintem) hangulatnak is szerteágazó témákkal, nyári táborok beszámolóival és interjúkkal a sok merész tervről a jövővel kapcsolatban.

Beszéljen hát ezúttal is helyettünk a tartalom listája:

Magyar Szerepjátékos Fanzinok 5 – Keeper „második” szám

Vélemény, hozzászólás?