Mostanra talán már többen értesültetek róla, legalább az utolsó hírlevelünkből, hogy a magyar fejlesztésű Gallia szerepjáték új, MMXX alcímmel dobozos második kiadásban megjelent egy új kiadó, de a régi kreativitással a Rollins Publisher jóvoltából, ami ezen kívül még több RPG-s anyagg forgalmazásával, fordításával és tervejsztésével is foglalkozik, többek között az Auvron második kiadását is célul tűzték ki maguk elé (AMIT NAGYON VÁRUNK ÁM, MINÉL HAMARABB!!!). Mi lélekben és vásárlással is támogatjuk ügyüket amellett, hogy igyekszünk rendszeresen hírt adni munkájukról (ingyen) és javasoljuk, hogy ti is tegyetek emígyen ha módotok van rá és kedvetek hozzá.

Azonban az apropóját, hogy most kiemelhettük őket ezen a szép pénteki napon sokkal inkább az adta, hogy a Magyar Retro Rpg facebook csoportban pár hete Maxwell Jobson jóvoltából felkerült az egykor az eredeti Galliához megjelent két fanzin digitális verziója. Úgy gondoltuk, hogy illendő, hogy filológiai sorozatunkban is helyet kapjanak és ezzel is öregbítsük a munkáját, de legfőképpen azokét, akik annak idején a népszerű játékhoz megírták, szerkesztették és kiadták az eredi fanzint a zajos és csodálatos ’90-es években.

Letöltés: Gallia_Kobevesett_Okorsegek_1        Gallia_Kobevesett_Okorsegek_2

A cikksorozatunk elkészültében nagy segítségemre voltak különböző módokon a következő személyek: Mizsák Illés (Cather), Magyar Gergely, Thirlen, Tamás (Norris) Gábor, Kornya Zsolt, Gondos Máté, Körtvélyes Ákos, Maxwell Jobson. Nekik köszönhetően tart most ott a projekt ahol. Ezúton is köszönjük részvételüket a kutatásban, gyűjteményük megosztását, a digitalizálásban és katalogizálásban való részvételüket.

Magyar Szerepjátékos Fanzinokat összegző projekt dokumentuma: fanzinZ (1.5)

Magyar Szerepjátékos Fanzinok 8 – Kőbe vésett ökörségek 1-2

Vélemény, hozzászólás?